petrs Zveřejněno 22. Prosinec 2014 Sdílet Zveřejněno 22. Prosinec 2014 Ahoj měl bych prosbu o radu.Na začátku sezóny jsem pořídil na svou Hondu 50 novou nerezovou vrtuli. Po sezóně jsem zjistil, že noha začíná korodovat ( puchýřkuje barva) a anoda je mnohem vice zanesená , než v minulých letech. http://skipper3.rajce.net/lodMotor je pověšen na zrcadle , které je celé okované nerezovým plechem a je celou sezónu ponořený ve vodě.Myslíte , že by pomohlo propojit plech zrcadla s mínusem baterky?Díky Petr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 22. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2014 Nemá ta anoda misto zanaseni mizet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 22. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2014 A mas tam anody ze spravneho materialu podle vody ve ktere jezdis ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 22. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2014 Já měl letos na Alpha One II. taky nové anody z hliníku a taktéž se na nich dělal jakýsi nános, puchýře atp. což se v minulých letech na starých anodách nedělo. Nevím čím to. Každopádně mi nic nerezlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 22. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 22. Prosinec 2014 (upraveno) Nemá ta anoda misto zanaseni mizet?ona vykvete - vypadá větší, ale při tom pomalu mizí podle mně to dělá ta nerez vrtule a nerez zrcadlo. pospojil bych to. je to moc různejch kovů pohromadě. Upraveno 22. Prosinec 2014 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 25. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2014 Taky mě láká nerezová vrtule, ale s korozí by to přece nemělo mít nic společného, protože drážkované pouzdro na hřídeli je odděleno od tělesa vrtule gumovým silentblokem, nebo (v mém případě ) u vrtule Vortex plastovým pouzdrem. Já jsem na svém novém motoru (Suzuki 25 RL) měnil anody po třech letech, kdy už tam toho moc nebylo. Loď byla ve slané vodě každý rok 5-6týdnů, tak nevím jestli je to normální? Letos jsem dal nové (objednal jsem do slané vody) a po dovolené jsou už hezky vykvetlé. Ještě mi vy zkušení poraďte, jestli s nerez vrtulí bude znát nějaký rozdíl, myslím tím , jestli to pojede trochu líp? Předpokládám, že tenší a vyleštěné listy mají menší odpor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 25. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 25. Prosinec 2014 Ono je to prave tim ze to neni vodive spojeny,proto jsou na nohach vsechny casti propojeny lankem :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrs Odesláno 2. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2015 Přesně to si myslím , ale přesně jsem nepochopil jak to správně udělat :( . Motor je samozřejmně prošroubovám přes ten nerez. Předpokládám , že je vše vodivě spojené přes tělo motoru. Proto mě napadlo to uzemnění na mínus baterky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Leden 2015 Sdílet Odesláno 2. Leden 2015 motor je od závěsu oddělenej, visí na silentbokách Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 2. Leden 2015 Sdílet Odesláno 2. Leden 2015 Uz je to sice dost let co jsem z elektroniky maturoval ale podle me to s minusem baterky nema co delat,tam budou rozdilny potencialy nerez/hlinik a protoze vrtuli stejne neuzemnis tak to musej pobrat poradny anody,nejvic by to mel odnest ten krouzek pod propelerem kdyz bude z nerezu (ten propeler). Ale treba je to jinak,cesty proudu jsou nevyzpytatelne :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrs Odesláno 2. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 2. Leden 2015 Sakryš :) to my nedošlo. Pokusím se to popropojovat. Moc děkuji všem za rady! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 2. Leden 2015 Sdílet Odesláno 2. Leden 2015 to nerez zrcadlo bys propojil zrovna přes mínus drát, motor na sobě už mínus má přes kostru startéru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrs Odesláno 3. Leden 2015 Autor Sdílet Odesláno 3. Leden 2015 Promiň Davide, jsem nějak nechápavý :) Takže potřebuji propojit zrcadlo s tělem motoru? Rozumím tomu správně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 3. Leden 2015 Sdílet Odesláno 3. Leden 2015 ano. to uděláš např. připojením zrcadla na startérovej mínus drát od baterky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 27. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2015 (upraveno) Zdravím.Po výměně propeleru za nerez mě po necelé sezoně začala okysávat z-noha.Jaký (materiál) bych měl použít anody (sladká voda-nerez).Alpha 1 genII. Upraveno 27. Prosinec 2015 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 27. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 27. Prosinec 2015 Magnesiovy a pocitej ze s nerez vrtuli tam budou s bidou sezonu. Nastesti se da sada na alphu koupit kolem 2t a fungujou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 28. Prosinec 2015 No bohužel má nerez své pro i proti :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 28. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 28. Prosinec 2015 Ale ty obdivny pohledy kdyz pak nekde "nahodou" vyklopis nohu,to se vyplatí :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 28. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 28. Prosinec 2015 Daval jsem na Bravo na zacatku nove magnesiove anody a nezda se mi ze by nejak zasadne ubyly na to, aby byly na vymenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 29. Prosinec 2015 Sdílet Odesláno 29. Prosinec 2015 Dík.Dám je tam a za rok sem dám zprávu jak jsou na tom :) .Koukal jsem že je mají v marine sport http://www.marinesport.cz/store/goods-TS_KITALPHAONE2GENMG-388-sada-magnesiovych-anod-mercruiser-alpha-one-gen2.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta_wog Odesláno 26. Leden 2016 Sdílet Odesláno 26. Leden 2016 Souhlasím s Robertem.. pokud máš na motoru správné anody (sladká=Mg nebo Al) a jsou v pořádku, musí pobrat i nerezovou vrtuli. Bacha, BF50 má anodu taky na bloku motoru resp. pod konzolou a ty musí být také v pořádku vč. kostřícího káblíku. Poměrně často se na to zapomíná.Ještě mě napadá - kde a jak kotvíš?Plavbě zdar...:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrs Odesláno 27. Leden 2016 Autor Sdílet Odesláno 27. Leden 2016 Vojta_wog:Ahoj , nevím zda to bylo na mě , ale kotvím v Týně n/V :)Jinak sumarizace za minulou sezónu.Než jsem to dal na vodu , tak jsem mimo jiné provedl :noha dolu při kontrole vrtulky chlazení , při té příležitosti kompletní očištěné spojů a anody.Kontrola a očištění anody na noze, kontrola propojení - kablík je v pořádku.Celé jsem to proměřil Ó_metrem - není to sice profi měřák ,ale vše ukazovalo nulový odpor, takže jsem nic dalšího nepropojoval.Výsledek - stále stejné plus problémy s chlazením. Výstup se ucpával šupinkami. Takže letos asi dám zase původní vrtuli. Jediný problém vidím v tom , že nevím jaký typ anody tam mám :(Ahoj Petr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vojta_wog Odesláno 28. Leden 2016 Sdílet Odesláno 28. Leden 2016 to petrs: Promiň, špatně jsem se vyjádřil...S tím kotvením - víc než o místo jde o způsob kotvení - stává se to zřídka, ale vyloučit se nedá, že ti to žere bludný proud (molo, jiné plavidlo... během kotvení).No a s typem anod - když jsou "vyžrané" a budeš dávat výhledově nové, tak se přidrž raději dražšího originálu, který ale bude fungovat na 100% (je to hliník a ten je jak pro sladkou vodu, tak slanou).PS: nezapomenout na anodu na bloku a pod konzolou (celkem 2ks na noze, 1ks na bloku a 1ks pod konzolou - vše cca 2.000,- v originále:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrs Odesláno 28. Leden 2016 Autor Sdílet Odesláno 28. Leden 2016 Rozumím , jsem vyvázaný k betonovému molu s kruhy. Myslím , že zde problém nebude. Jinak díky za zájem.Ahoj Petr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 28. Leden 2016 Sdílet Odesláno 28. Leden 2016 to petrs: Promiň, špatně jsem se vyjádřil...S tím kotvením - víc než o místo jde o způsob kotvení - stává se to zřídka, ale vyloučit se nedá, že ti to žere bludný proud (molo, jiné plavidlo... během kotvení).No a s typem anod - když jsou "vyžrané" a budeš dávat výhledově nové, tak se přidrž raději dražšího originálu, který ale bude fungovat na 100% (je to hliník a ten je jak pro sladkou vodu, tak slanou).PS: nezapomenout na anodu na bloku a pod konzolou (celkem 2ks na noze, 1ks na bloku a 1ks pod konzolou - vše cca 2.000,- v originále:)zejména máš- li na lodi zataženejch 220V a ukostřenejch. pak je tam docela slušnej žravej potenciál Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se