Přejít na obsah
Plavidla.cz

Staromodni minikluzaky

viky_cz

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 537
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Za normálních okolnosti 5HP Parsuna. Ma vrtuli s malym stoupanim a na plny otáčky by mel chodit kolem 20km/h, coz by při tyhle maly potvore mel celkem snadno dosáhnout a mohla by to byt relativne bezpecna motorizace. Kdyby to bylo moc lehky tak mam ještě jednu vrtuli s vetsim stoupanim, ale nepocitam, ze by to bylo nejak o moc lepsi.

Jinak tu mam 8HP dvoutakt Tohatsu se kterym jde do kluzu i Romana, takze tam nepochybuju. A jako extrem mi tu lezi jeden 25HP Johnson, potřebuje opravit, ale kdybych se chtěl zabit, tak to muzu zkusit, natocit jde. Ten je z roku 1970, takze by to byla dobova motorizace.

Maxik: Pravdu dis. Budu o tom premyslet.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta 25 už mi přijde jako slušná šance, jak si zpřelámat kosti. :D

Docela jsem zvědavej, jak to pofičí s tou pětkou.

Budeš mít mezi svátkama o zábavu postaráno. Já ještě program nemam. Přemejšlim, že bych se konečně podíval do chorvatska mimo sezónu. Rovnou bych tam okouknul nějaký nový místa na spuštění lodě příští léto, ale to už jsem tak trochu mimo téma.

Odkaz ke komentáři

Za normálních okolnosti 5HP Parsuna. Ma vrtuli s malym stoupanim a na plny otáčky by mel chodit kolem 20km/h,.

to jsi nějak při zdi. s 5 HP chodí blbej gumák přes 30. tohle je sice poměrně široký a krátký a půjde to blbě z vody, ale až to z vody vyleze, bude pomalá vrtule lehká - bych tak viděl

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

No vona ta 25ka moc nejede, ma spatny ulozeni kliky, prisava vzduch a jede na 1,5 valce. Ale myslim ze s takhle malym cluneckem by se ještě dokázala roztocit slusne.

David: .... vazim přes metrak. Radsi prijdu o nejakou rychlost, kdyz pujde z vody snadno a pak pojede na vyssi otáčky třeba na pul plynu.

Nepotrebuju honit maximalni rychlost za kazdou cenu..... prozatím... :D

Odkaz ke komentáři

David: .... vazim přes metrak. Radsi prijdu o nejakou rychlost, kdyz pujde z vody snadno a pak pojede na vyssi otáčky třeba na pul plynu.

dyť proto jsem taky psal, že to půjde pomalu z vody :D :D :D

ale, když už to vyleze, tak váha zas tolik nehraje. nejvejš se budeš ze začátku muset vysápat na příď ;)

Upraveno uživatelem david
Odkaz ke komentáři

Hihi... uvidim, kdyztak zkusim zhubnout. Na sapani na prid by se riditkova verze mela hodit docela dobře.

Mimochodem.... zatímco překližka se na pude psychicky chysta na deleni, optimalizuju plany.

Momentalne jsem na dvou deskách 6mm a jedny desce 9mm (vyuzita je cela, puvodne mela byt jenom na zadni celo) plus nejaka bijou.

http://www.starelode.cz/media/kunena/attachments/58/DSCN4953B.jpg

Desku dna jsem vynechal, zadny zmeny proti originalu tam nejsou.

Odkaz ke komentáři

Nic moc, odstehoval jsem preklizku na pudu. :)

Je to jediny misto kde je jakz takz teplo. A misto tam sice nebylo, ale uz je (pouzil jsem drastickou metodu - uklid).

V sobotu bych teoreticky mohl zacit kreslit na desky, ale je v tom problem, a to patecni firemni vecirek, obvykle koncici v sobotu kolem poledne. ;)

Odkaz ke komentáři

Lehka kocovinka.... Zeru prasky na boleni hlavy a nepomaha to. Uz na to kaslu, pokracovani zítra.

http://www.starelode.cz/media/kunena/attachments/58/20122014241B.jpg

http://www.starelode.cz/media/kunena/attachments/58/20122014242B.jpg

Jinak to na prvni pokus vypada, ze se na tom bude sedet docela dobře a rozhodne to v pohode pobere dva lidi, zvednuty zadni celo by mohlo delat slusnej vytlak.

Edit: Zadni pulka trupu az po bort vypada kolem 450 litru. Mozna se to ani nepotopi! ;)

Odkaz ke komentáři