Přejít na obsah
Plavidla.cz

Staromodni minikluzaky

viky_cz

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 537
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

• 2 weeks later...

Chtělo by to dát nějakýmu hodináři, který by jehlu a sedlo líznul, aby to těsnilo. Teda pokud je tam vidět opotřebení. Když jsem řešil opravy starýho Mercury500, tak jsem narazil na mnoho stránek, kde se uváděly problémy s netěsností jehlových ventilů způsobené opotřebením. Opravná sada se na ten motor z roku 1978 dá sehnat ještě dnes. :-)

Nebo to opatrně upnout do Dremelky a pod lupou to jemným smirkem na dřívku zaleštit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

PS dotaz , nechtělo by to místo těchto starých čmoudíku koupit něco slušného třeba na splátky ?? U nás pod Klavarama teď přibyly 2 lodě , jeden jezdí na něco jako křovinořez s vrtulí a druhej nějakou Hydeu či co do 5 hp .Všechno na kajutovkách 5-6 metrů .Musím říct že čuchat a poslouchat v té krásné přírodě je doopravdy zážitek .Zvášt když pluje a jede mu to 2 km/h .Nic proti veteránům a aběratelským koníčkům ale přeci jen ... .PArník z Poděbrad dělá menší kravál i s kapelou na palubě Upraveno uživatelem my65hp
Odkaz ke komentáři

Dokud bude u nas povoleno bez registrace jenom 4kW, tak moderni dvouvalec na neregistrovanou lod nedostanes (ještě další otázka je tech 1000kg vytlaku, který jsou na 6m lod uz docela tesnej limit, 5m proc ne).

Na tyhle miniclunecky by stejne byl prilis tezkej. To je jako bys na Stadiona chtěl montovat ctyrvalec z Hondy, protože nedela kraval, to proste nepude.

Odkaz ke komentáři

S ekologickym olejem (momentalne mam Quicksilver) bych to asi nevidel tak tragicky. (Ostatne mam dojem, ze ty křovinořezy z Ciny z hlediska kvality nebudou ani novy mit na 40 let starej lodni dvoutakt.)

Mimochodem.... největší olejnička a smradoch je i tak Jiri z Podebrad, ja ten motor videl i cuchal.

Odkaz ke komentáři

Lubore nejsem si uple jistej , kdyby jsi viděl co s tím vyváděl v Týnecké maríně , jak to hulilo a smrdělo ,, , nechcí být nějak nepříjemný ale mít lod ,, znamená mít i penize na servis a motor ,, Viky mu to tam hulilo a smrdělo uplně mega . Navíc ti lidé co se ted plaví u nás ,, to je podobné , čoudí , smrdí a dělají kravál , mezi lednáčky a v nádherné přírode
Odkaz ke komentáři

Neprijemnej jsi uz od rana.

Ale mas pravdu, nechal jsem omylem zapnutej sytic. Je videt ze mas oci všude. ;)

Nerad bych ale v ekologii zabihal do zbytečných detailu, to bysme tu mohli pocitat kolik exhalaci asitak vygeneruje motor s 10x vetsim vykonem na pretizeny lodi v kluzu, ze jo? Ona by ta dvouminutova davka koure ze zapnutyho sytice byla najednou pekne vykompenzovana a "investice do poradnyho motoru" by se najednou lednackum mohla i nevyplatit. Ale to by se nekomu nemuselo hodit do kramu.

Odkaz ke komentáři

Lubore nejsem si uple jistej , kdyby jsi viděl co s tím vyváděl v Týnecké maríně , jak to hulilo a smrdělo ,, , nechcí být nějak nepříjemný ale mít lod ,, znamená mít i penize na servis a motor ,, Viky mu to tam hulilo a smrdělo uplně mega . Navíc ti lidé co se ted plaví u nás ,, to je podobné , čoudí , smrdí a dělají kravál , mezi lednáčky a v nádherné přírode

Bohouši kdo si hraje nezlobí jo a navíc kdy v Týnci uvidím pořádný řev a dýmové efekty jak když hraje Metallica. :-) Za mne za odvahu s tím plout a dýmové efekty palec nahoru.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

Tak už mi čerpadlo chodí. Koupil jsem jiný o pajdu dráž a to zatím drží. Jen teď mám problém s nádrží. Když jsem začal uklízet, tak jsem popad plastovou 12l nádrž, že ji uklidím a za mnou benzínová cestička. Nádrž má tak 8cm dlouhou prasklinu ve švu. Chtěl jsem koupit nějakou lacinější 12l a neskutečně ochotnej prodejce mi nabíd starší kus darem. Bohužel o bonusu v podobě praskliny nevěděl. Nemáš typ na něco, jak tu nádrž opravit?

Jinak to video z raní projížďky super. Takovou řeku miluju, to zrcadlo a ten raní opar.... Jen ty rybáři by tě v tu chvíli za neobvyklej budíček asi s radostí nakopaly do ku... :)

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Tak už mi čerpadlo chodí. Koupil jsem jiný o pajdu dráž a to zatím drží. Jen teď mám problém s nádrží. Když jsem začal uklízet, tak jsem popad plastovou 12l nádrž, že ji uklidím a za mnou benzínová cestička. Nádrž má tak 8cm dlouhou prasklinu ve švu. Chtěl jsem koupit nějakou lacinější 12l a neskutečně ochotnej prodejce mi nabíd starší kus darem. Bohužel o bonusu v podobě praskliny nevěděl. Nemáš typ na něco, jak tu nádrž opravit?

Jinak to video z raní projížďky super. Takovou řeku miluju, to zrcadlo a ten raní opar.... Jen ty rybáři by tě v tu chvíli za neobvyklej budíček asi s radostí nakopaly do ku... :)

pokud by ti stacila plechova-je k maní

a k tomu videu-když jel okolo dolu-pomyslel jsem si neco o prdlem rybaři-to bylo kolem 5 hodiny rano a vstal jsem

když se za 15 minut vracel a zacal mi delat piruety pod oknem tak jsem praštil s kafem a vylít ven s prakem a 16 matkou.........

Odkaz ke komentáři

pokud by ti stacila plechova-je k maní

a k tomu videu-když jel okolo dolu-pomyslel jsem si neco o prdlem rybaři-to bylo kolem 5 hodiny rano a vstal jsem

když se za 15 minut vracel a zacal mi delat piruety pod oknem tak jsem praštil s kafem a vylít ven s prakem a 16 matkou.........

Já to s tou nádrží nějak vyřeším. Kdyžtak mám pro případ nouze ještě 30l krávu, nebo zatím upravím kanisr. Ale chtěl jsem se tě zeptat, jesli by jsi neměl na toho mýho veterána nějakou náhradu vrtule místo téhle: http://olin77.rajce.idnes.cz/Vrtule/ . Potřeboval bych nějakou s větším stoupáním. Tahle mi přijde dost ohoblovaná a na konci má listy téměř bez stoupání. Navíc motor je hightrust, takže zpřevodovanej do pomala.

Jo a za tři neděle jedu na Sandberk, tak ti konečně přivezu tu crescentí.

Jinak doufám, že jsi Vikyho tím prakem netrefil! To by pak moh bejt ještě víc střelenej!

Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři