viky_cz Odesláno 12. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 12. Prosinec 2014 (upraveno) Vypadá to jako dobrá hračka.Kdy se do toho pustíš?Přes svatky mam dovolenou.... Upraveno 12. Prosinec 2014 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 13. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 13. Prosinec 2014 Dneska jsem objevil zajimavy video: Minimost ma riditka. Jsem rad, ze nejsem jedinej magor, kterého to napadlo. Akorát se divim, ze nas není vic. Skoro všichni tam mají trapnej volant. :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 aby si tě pak náš chytrý úředník nespletl se skutrem. :DJaký rozměry plánuješ? Kolik by to mělo vážit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 trapnej volant je daleko jednodušší k ovládání jednou rukou, navíc se o něj můžeš opřít. Zkus si to na kole na hrbatý cestě a v druhý ruce drž třeba kameru, ať vidíme, jak to dopadne :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 aby si tě pak náš chytrý úředník nespletl se skutrem. :DJaký rozměry plánuješ? Kolik by to mělo vážit?Ale hlavně kolik bude maximálka km/h. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 trapnej volant je daleko jednodušší k ovládání jednou rukou, navíc se o něj můžeš opřít. Zkus si to na kole na hrbatý cestě a v druhý ruce drž třeba kameru, ať vidíme, jak to dopadne :)To mi na tom prave vadi. Ze to lidi ovladaji jenom jednou rukou a druhou se drzi ovladani plynu. S riditkama ma clovek lepsi sanci z toho nevypadnout když vleti do vlny, navíc bude mozny ovládat plyn a drzet se oběma rukama.... Na necem takovym drzet v ruce kameru je blbost, at to ma volant nebo riditka, to je fuk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 aby si tě pak náš chytrý úředník nespletl se skutrem. :DJaký rozměry plánuješ? Kolik by to mělo vážit?Ale hlavně kolik bude maximálka km/h.Koukal jsem na specifikaci skutru. Skutr to není, dokud se sedi v trupu. A do urcityho pomeru vaha/vykon to není ani kluzak. A jakou to ma maximalku.... nekde psali, ze s 10HP to dokaze jet skoro 50km/h. Doufam ze to je kec. To by byla sebevražda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 trapnej volant je daleko jednodušší k ovládání jednou rukou, navíc se o něj můžeš opřít. Zkus si to na kole na hrbatý cestě a v druhý ruce drž třeba kameru, ať vidíme, jak to dopadne :)Neměly by teda podle týhle logiky mít skutry spíš volant?Nevim jak je to s řazením, ale v případě, že je potřeba řídit a současně ovládat plyn, jsou určitě lepší řídítka. Taky si myslim, že řídítek se dvěma rukama drží líp, než volantu. Jedna ruka je samozřejmě bez diskuze. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 Co ty rozměry? Jak to plánuješ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 (upraveno) Original 8ft.Delal jsem rozkresy a vypada to, ze desky obšívky zustanou prakticky beze zmen a ram z 9mm překližky taky vyjde na jednu desku i se zadnuim celem. Mozna tam bude něco nekde chybet, ale to budou drobnosti. Upraveno 14. Prosinec 2014 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 podle týhle logiky, na skůtru hejbeš jen koncem trysky, tedy stačí poměrně malá síla a krátká dráha. u přivěšáku je ovládací síla větší a dráha taky. proto volant s převodem. řídítkama bys těžko točil třeba jen o 180. a dát je "na ostro" °, třeba 2x 30° byla by potřeba velká síla a tím máš malej cit. Na mašině nebo kole točíš v řádu stupňů a ještě si pomáháš nakláněním = tedy to zatáčí víceméně samoale proti gustu žádnej dišputát Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 (upraveno) Original 8ft.Delal jsem rozkresy a vypada to, ze desky obšívky zustanou prakticky beze zmen a ram z 9mm překližky taky vyjde na jednu desku i se zadnuim celem. Mozna tam bude něco nekde chybet, ale to budou drobnosti.nechci ti do toho kecat ale ram z 9mm? aby se ti to nerozpadlo pod zadkem-do toho ani nezarazís hrebik -udelal bycht to ze silnejsí a odlehcil otvory(vykruzovaky ti pujcim) bude to mit aspon vetsí stycnou plochu a tuhost( a usporis epoxi)honit na tom par deka vahy je blbost-a to rízení-když to šikovně pepákujes ale aby to pak nebylo jak formule(a nebo si udelej pln jako maji v autech invalidi-pod volantem-to zvladnes a pak ho muzes drzet obouma :D Upraveno 14. Prosinec 2014 uživatelem packa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 K ovladani motoru riditkama: Jsem zmateny. Podle toho co se tu clovek docte bych zrejme po ctyrech letech pouzivani několika ruznych motoru jenom na ovladani pakou mel bejt asi bud mrtvej nebo přinejmenším tezce telesne poskozenej.Packa: Neboj se nic, ono to pujde. Zrcadlo bude pochopitelne vyztuzeny dostatecne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 (upraveno) až se svezeš rychlostí větší než 16km/h, třeba tak 40 a víc, a budeš chtít s nějakou jistotou blbnout na vlnách, v zatáčkách a pod., tak to pochopíš. ne že by to pínou nešlo, ale jaksi to není ono. základ je pevná židle ve který nelítáš a přesný, lehký řízení. to co chceš postavit totiž nebude pohodlnej kočár jako máš doteď, ale pěkná zběsilost. Upraveno 14. Prosinec 2014 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 (upraveno) No jo to tak nejak chápu. Na skutru jsem jel (o dost vic nez 16km/h) a je mi jasny, ze tohle bude mit do znacny miry podobny vlastnosti. Byl to tenkrat docela masakr tu bestii ovládnout. Na riditka to skoro nereagovalo a jedinej způsob jak zatocit byl spravne to zaslapnout do vody. Je to uz docela hodne let a vlastne to bylo uplne první motorovy plavidlo co jsem dostal do ruky. Jsem docela presvedcenej, ze ten Minimost je proti tomu vlastne zlatej.Proti pine bych rad malinko zpresnil, ale ne zas tak moc. Moje představa o riditkach je, ze budou mit výchylku tak +/- 45° a prenaset se to bude na motor malinko lehčeji nez 1:1. Při maly rychlosti se da lodicka otocit skoro na miste i pomerne malym vychylenim motoru, tak predpokladam, ze bych na motoru mel tak +/-30° nebo o kousek vic a mělo by to stacit.Jinak nahradni reseni je, ze udelam riditka trochu kratsi s krokem +/-90° a zprevoduju na +/- 45° na motoru. To uz bych veril ze bude OK kazdopadne.Vyhoda je, ze ten prevodovej pomer pujde celkem snadno upravit. Koneckoncu když se to nepovede, volant tam dycky dat muzu. Upraveno 14. Prosinec 2014 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 je mi jasny, ze tohle bude mit do znacny miry podobny vlastnosti..nebude. bude to daleko horší a votom to je, proto se to staví :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 nebude. bude to daleko horší a votom to je, proto se to staví :DTo je vyzva, kterou nelze odmítnout! :DDelam na tom par uprav na mirny zvetseni volnyho boku, abych to neutopil hned napoprvy. Nehodlam to premotorovat, tak to snad preziju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 (upraveno) Mimochodem.... resil jsem taky otázku dekoraci (samozrejme důležitou) a zatímco puvodni US inspirace jednoznacne hovori pro Taze, tak je ještě ve hre Crazy Frog. A tedka nevim. Taze jsem chtěl dycky, ale ta zaba je proste genialni:http://www.babyfavorsandthings.com/images/D/Tasmanian-Devil-Giant-Wall-Decal-Details-2.jpghttp://www.happygames.be/images3/frog.jpgA co ted s tim?Reseni by bylo postavit ty cluny dva. Zas tak drahy to není. ;)Edit: Ještě jeden kandidat:http://users.cwnet.com/xephyr/rich/dzone/hoozoo/images/launchpad2.gif Upraveno 14. Prosinec 2014 uživatelem viky_cz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 No... milion radilu a ted nevite, co? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 U mně jasně vede Rampa, pak Tazz, a žabák mně nechává úplně chladným, ale je to (bude) Tvoje loď, tak je to jen a jen na Tobě :D a =D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 Rampu znám spíš jako pilota - myslíš, že to zvedneš?? :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 14. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 Doufam ze nezvednu, ale precejenom.... Rampa je porad ještě vodni ptak.I když vzhledem k plavebnim vlastnostem je ta zaba porad dobrej kandidat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 14. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 14. Prosinec 2014 Vzhledem k plavebním vlastnostem (co jsem viděl na netu) tam raději dej Rampu. Ten z každý kolize odešel po svých. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 15. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2014 Ahoj... za mě 1- Tazz2- Žabák3- Rampa;) :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 15. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2014 Mě se líbí žabák, je to takový veselý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky