Přejít na obsah
Plavidla.cz

Staromodni minikluzaky

viky_cz

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 537
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Viky musím ti poděkovat za krásný zpestření té hnusné zimy v Polabí. Těšil jsem se vždycky na to co jsi stačil vytvořit.Připomněl jsi mi stavbu mojeho prvního člunu když mi bylo 18 roků a loď jsem začal stavět před maturitou o bílým nebo taky svatým týdnu. Asi si dovedeš představit reakci rodičů. Je to na dlouhé vyprávění ale to až se třeba někdy v Týnci nebo na Sanberku nebo na Osečku potkáme. Vyplul jsem s tím po velkých peripetiích na konci září. Naštěstí byly prázdniny a já jsem na tom mohl dělat každý den.

Je to velká vášeň, člověk jde přes mrtvoly, hlavně aby to už bylo na vodě a potom taky třeba zklamání a další práce ale to už k tomu patří.

Zdraví Franta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, urcite to proberem, tohle jsou vždycky zajimavy pribehy. Takhle napoprvé ten strach ze zklamani člověka pohani porad dopředu, aby zjistil, jestli do delal zbytecne nebo ne.

Když jsem na to sednul, prislo mi ze ten motor na to proste nestaci a ze to je takovy nemastny-neslany, ale pak jsem videl jak to krasne svisti po hladine, jak to kolem peni vodu a jak to vypada ze brehu a udelalo mi to obrovskou radost. Az se to doladi, pojede to i s 5HP moc pekne a ještě k tomu to bude snadny na ovladani. A chybi k tomu fakt jenom malinko. ;)

Odkaz ke komentáři

Viky musím ti poděkovat za krásný zpestření té hnusné zimy v Polabí. Těšil jsem se vždycky na to co jsi stačil vytvořit.Připomněl jsi mi stavbu mojeho prvního člunu když mi bylo 18 roků a loď jsem začal stavět před maturitou o bílým nebo taky svatým týdnu. Asi si dovedeš představit reakci rodičů. Je to na dlouhé vyprávění ale to až se třeba někdy v Týnci nebo na Sanberku nebo na Osečku potkáme. Vyplul jsem s tím po velkých peripetiích na konci září. Naštěstí byly prázdniny a já jsem na tom mohl dělat každý den.

Je to velká vášeň, člověk jde přes mrtvoly, hlavně aby to už bylo na vodě a potom taky třeba zklamání a další práce ale to už k tomu patří.

Zdraví Franta

no pokud zdraví a voda dovolí tak na velikonoce bych chtel dat první plavbu-vejlet na Veletov a pripadne okouknutí a vyzkoušení-teda pokud Viky bude taky fungovat-nechces se připojit?

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

zdravim vespolek, tak nakonec to i mě chytlo a dnes jsme to byli narychlo vyzkoušet :-) motor mi půjčil jirka (na videu řídí, já točil, musel jsem mu to taky půjčit a ani jsem ho nemusel moc přemlouvat), vítr dost foukal, vlny byly, ale sluníčko to zachránilo... pocity docela dobrý, jen to bude chtít ještě zrychlit a udělat řízení :-) jirka zůstal suchej, já po první jízdě taky, ale poslední kolo při druhé jízdě mě to trochu umylo :-D tak uvidíme na "klidnější" vodě

Odkaz ke komentáři

je to taky vlastní výroba, bylo to někde na labi asi 10-15km od jirkovýho autoservisu v jirnech, já tam byl poprvý, tak nevim :) , ale motor mam dál půjčenej, tak chci ještě vyrazit na "menší vlny" někam na vltavu blíž u mě a případně vzít i džípko na rychlost...

oproti minimaxu se to liší jen minimálně, nejvíc asi v přesnosti tvarů střední a k tomu kolmé přední přepážky a taky že se mi nelíbil ten pultík :) tak nechci tvrdit že je to minimax, aby mi pak nějakej "šťoura" nezačal říkat co všechno tam je jinak :D :D :D :cool:

co se jízdy týče, tak jsem byl překvapenej jak se to vypořádalo s vlnama a taky jsem měl trochu obavy jak to bude zatáčet, ale chodí to bez problému :)

s tou lavinou nevim, ale další dvě lodě ještě přibydou, tak nebudu sám :cool: super je že to odvezu v autě bez žádných složitostí (t4), sice na milimetry, ale vejde se!

Odkaz ke komentáři

Tohle proste JE Minimax, nemusis se obavat.

Ostatne Minimax je lodicka primarne urcena na domaci vyrobu a kazdej si ji upravuje jak se mu libi.

Ja bohuzel nemam dost velky auto, takze Minimosta musim vozit na vleku (je o cca 20cm sirsi).

Pokud mi to vyjde, chystam se s tim mym 4.4. v Tynci n/L na otvirani Labe. Doufam, ze se tam ukazes.

Odkaz ke komentáři

david: jj, teď jsem koukl na mapu a mělo by to být tak ;)

viky: já to tam mam jen tak tak kvůli zrcadlu nebo jak se tomu říká normálně na sklopených sedačkách, mam krátkou verzi, ale umim si představit normálního smrtelníka jak to veze na zahrádce nebo na obyč vozíku, to je na tom to krásný, žádnej drahej vlek, žádný komplikace navíc, ta jednoduchost je prostě boží :cool:

Odkaz ke komentáři

relativně jednoduchej je, hrubá stavba problém není, ty čtyři hodiny mi přijdou reálný když máš všechno hotový předpřipravený, jinak to vidim tak na tři dny práce :)

problém nastává pak - olaminování spojů, finišování a barvení, to je tak na týden :( a to už bohužel není ani levný, ani jednoduchý. já prozatím udělal a použil olaminování spojů, pak vrstvu epoxy 1200 2x na spodek, 1x na vršek a vnitřek a 3 vrstvy kvalitní polyuretanové barvy, ale není to úplně ono, jen jsem se s tim nechtěl babrat moc dlouho za moc peněz a nevědět jak to jede, další loďka bude trošku jinak laminovaná, a pak to vidim na epoxydovej základ dvě vrstvy a když pánbu dá, tak dvě vrstvy tentokráte stříkaného polyuretanu... :cool:

a k tomu výtlaku... toho bych se nebál :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...