Přejít na obsah
Plavidla.cz

Staromodni minikluzaky

viky_cz

Doporučené příspěvky

Ahoj

Tak trochu jsem se zakoukal do amerických minikluzaku ze 60tych let.

Hrozne se mi libi Minimost:

http://i.ytimg.com/vi/nXh7BFz3Kk8/mqdefault.jpg

Mate s tim někdo zkusenosti?

Prijde mi, ze plavebni vlastnosti to ma.... no... priserny... ale melo by to byt schopny slusne svistet pri malym motoru. Podle videi na netu to vypada ze s tim bude velka legrace.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 537
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ahoj

Tak trochu jsem se zakoukal do amerických minikluzaku ze 60tych let.

Hrozne se mi libi Minimost:

http://i.ytimg.com/vi/nXh7BFz3Kk8/mqdefault.jpg

Mate s tim někdo zkusenosti?

Prijde mi, ze plavebni vlastnosti to ma.... no... priserny... ale melo by to byt schopny slusne svistet pri malym motoru. Podle videi na netu to vypada ze s tim bude velka legrace.

viky_cz ) Než to začneš stavět,tak řekni a já Ti půjčím svého čluna Sportyaka co mám na zavážení na ryby i ze zrcadlem a můžeš osadit 5HP i více podle své odvahy, ať víš do čeho jdeš a nezapomeň vestu :-)

Odkaz ke komentáři

Asi prehlid. :) Povedlo se mi o kousek pridat.

Ne moc, ale dost na to, aby mi Romana sla pekne z vody, aspoň když se plavim sam.

Pro Minimost teda sice zbejva ten Parsun, mam na nej dve vrtule, tak jednu vyberu a mělo by to fungovat dobre, ale když bude potreba, muzu dat i ten silnejsi motor, koneckonců je to dvoutakt, tak by Minimostu slusel vic. ;)

Neboli - kdo si hraje, nezlobi. :D

Odkaz ke komentáři

Na hrcaky snad ne... ale u tyhle konstrukce se mi hrozne libi, ze je mozny snadno prekonat prekazky typu jez, hraz a podobne. Dalo by se s tim cestovat i po "mene splavnych" rekach jako je Berounka, Jizera nebo Morava.

Edit: Jo a Ohre, ta je dulezita. A taky vsechny mozny jezera, pritoky a slepy ramena kolem Labe. A abych nezapomnel, ostry test je planovan na Opatovicky kanal.

Akorat ten kokpit musim udelat min "zavodni" a dozadu dat kolecka od gumaku, aby to bylo jednomuzne.

Odkaz ke komentáři

Až s tim budeš na Ohři překonávat Kadaňskej stupeň, tak řekni. Přijedu se podívat. :D Ještě bacha na oblast kolem Stráže n.O. Tam je sice krásná kamenná řeka, ale pro lodě už je to horší.

Jinak je to fajn hračka. Postavený je to za víkend a hurá na vodu. Jak se to bude chovat v kluzu, když to má tak plochý dno?

Odkaz ke komentáři

Ja se zblaznim.

Dovezli mi 6mm překližku az z Ostravy. Ze ji tam měli skladem. A když jsem si pro ni dojel, tak se ukazalo, ze je FOLIOVANA! :(

Tak na druhej pokus mi snad uz sezenou tu spravnou. Kdybyste někdo chtěl delat v lodi skrinky z tmavého dreva, tak vim kde mají 3 desky skladem.

Odkaz ke komentáři