coverline Zveřejněno 6. Prosinec 2014 Sdílet Zveřejněno 6. Prosinec 2014 Dobrý den.Mám dotaz, prodávám lod a ozval se mi kupec ze zahraniči Po diskuzi ohledně pladby v hotovosti mi zdělil že to on nemůže jedině přes účet ten já nemám ,proto jsem navrhl prodej přez bazar.Protože by musel platit provizi za koupi lodě mu není také po vůli.Jsou ješte další možnost poradte třeba šekem na EU.Děkuji předem Karel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 Je to jasnej podvod, mě se takhle taky ozvali. Na to vůbec nereaguj. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 Vysvětlete mi v čem spočívá ten podvod....Co jsem četl, tak ten kupec údajně pošle částku, pak se omluví s tím, že poslal víc a chce ten rozdíl poslat zpět. Normální člověk ale přece počká až ty peníze budou připsány na účet a pak teprve mu ten případný přeplatek vrátí ne? Nedokážu si představit, že by to někdo vracel dřív, než se to připíše.Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 No za mně se to taky zdá lehce podezřelé ,, bo jednak nemáš účet a jednak on nemůže platit jinak než na účet . No je varianta použít Western Union a nebo prostě využít účet někoho jinýho ale lod předat až prachy budou na místě . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 Není to bohužel jen lehce podezřelé,je to dle uvedených znaků jasný podvod.Na dlouhé vysvětlování není čas.Pokud se chceš dozvědět více napiš zájemci ,že je možný převod peněz na účet kamaráda /žádný mu ale nezděluj/ a vyčkej na jeho reakci a sám uvidíš!!Mne taka tací lumpové již několikrát kontaktovali,když jsem prodával lod!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 tak tak, ještě chybí překlad přes traslator a kupující nesmlouvá o ceně ,naopak je velmi potěšen a na lod spěchá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 Je to divny, taky bych se na nej vysral. Kdyz potrebuju penize, tak neni problem je ze sve banky vybrat, takze nevidim duvod, pokud ma penize na ucte, proc by je nemohl vybrat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 No ona to většinou bývá taková ta pohádka, jako že to bere ve stavu jak to je, že to ani nemusí vidět. Peníze chce poslat bezhotovostně a pro loď si pošle dopravce.S jedním jsem kdysi komunikoval, když jsem prodával auto. Už si ale nepamatuju, jak to dopadlo. Už je to pár let. Asi prostě neposlal peníze.Pořád nevim v čem spočívá ten podvod. Klidně bych mu i poslal číslo účtu. Buď ty peníze pošle, nebo ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 6. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 6. Prosinec 2014 zdendo-tohle se pred casem probiralo u ,,sousedu,,-mam za to se tam nekdo prisel o prachy ale kde to je zastrcene......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coverline Odesláno 7. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Dobrý večer děkuji za odpovědí k mému dotazu ohledně prodeje lodi.Kupujícímu sem zaslal meil zatím se neozval.Pokud se ozve dám vědět jeho odpověděl.Zdraví Karel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Nevím o jakou loď jde a ni o jakou částku, ale co mu nabídnout notářskou úschovu, ať částku složí notáři, a po připsání na účet notáře se prodej uskuteční a pak notář pošle peníz prodávajícímu, je tam sice nějak poplatek, ale je to řešení. Takhle se normálně prodávají nemovitosti, je to 100%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Mirzík v poslední době často běží v TV jak notáři i s jejich uschovama pláchli nebo je zneužili . Nejjistější se na účet ,, a podle výpisu ověřit že tam peníze jsou a nebo v hotovosti ,, ale toho vypadá jako levá .Navíc by jí u notáře musel složit v hotovosti ,, no to taky nemůže ,, prostě divný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Stejně se podle zákona nesmí předávat větší hotovost, jak tušim 30 tis. eur, takže jsou případy, kdy to musí bejt jen bezhotovotně. Dobrý řešení je depozitní účet v bance. Banka vám s tim neuteče. Je to jistější, jak notář. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Kdyby 30, nesmíš hotově zaplatit víc jak 2000ééééček Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 (upraveno) Tak jsem si to přecejen musel najít.... ten limit je 350 tis (15 tis. eur).Zákon č. 254/2004 Sb. ve znění pozdějších předpisů Upraveno 7. Prosinec 2014 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Tvl vy dva mudrci ,,, jak kdyby to nebylo úplně jedno .... Zdendo ty vůbec nemluv, za Tebou nejsou žádný prokazatelný zkušenosti s čímkoliv ,, dá ti to na 3 x ,, nebo nějako ,, o tom to přeci vůbec není .Klíčové je, že to je podvod už od pohledu .Coverline nemá účet a ten druhej mu to může poslat na účet ,, tvl ,, to je jak když se baví hluchej s němým ,, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Hele, drz se svy Rujany (to je dobry téma) a prestan rejt. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Tak jsem si to přecejen musel najít.... ten limit je 350 tis (15 tis. eur). Zákon č. 254/2004 Sb. ve znění pozdějších předpisůNemá to každý stát nastavený jinak? Když jsem prodával svou loď do Němec, kvůli 8000 jsem si musel udělat u spořky Euroúčet, páč Němec mi to nesměl vyplatit hotově (byla to teda firma, ale stejně.....)říkal, že max. dva klacky, jinak všechno přes banku...a loď už měl půl roku doma, takže se určitě podvodu bát nemusel, a pro něj by bylo výhodnější si napsat že ji koupil dráž, když ji pak prodal ze takovej ranec, měl by větší náklady..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 Hele, drz se svy Rujany (to je dobry téma) a prestan rejt.Však hej , není to o rytí ale tyhle týpci typu Zdenda a Lubor ,, všude byli ..2x , od všeho mají klíče,,, ale NULA ,, prokazatelných zkušeností ,,, takže tak asi .Není nic snažšího aby o vyvrátili ,,, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 7. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 7. Prosinec 2014 ps pokud Coverline nemá účet ,, (pokud nemyslí eurovej) tak nějako nechápu co dělá ,, ?? pokud je IčO kam mu jdou FA , pokud je Sro . ?? TAK porušuje zákon , pokud je zaměstnanec , tak bere šeky on Manpower ? a honí ho minulost ?? to mi nesedí ,, tak co pak prodává a čemu se diví Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 8. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2014 ahoj,pro coverlina:vybral si tě,protože nemáš účet a až ti JAKO něco pošle a ty mu to vrátíš,protože to nemáš jak ověřit,tak o to cos mu poslal jsi přišel!!!!!!!!!já se divím,že na to reaguješ,takový podvodníci jsou i ohledně aut.Radši čekej na kupce dál a z ruky do ruky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 8. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2014 Ahojky když jsem prodával loď do Rakouska tak první co jsme dávali dohromady byla smlouva byla dvojjazyčná.Platba byla v hotovosti při předání.Protože byla cena více jak 15000 Euro byla vystavena zálohová faktura s platbou v hotovosti o den předem,která se podepsala zároveň s kupní smlouvou a doplatkem ceny při předání lodě.Jinak jestli tě jde o převod peněz na účet tak třeba KB /tu používám já na nákup nemovitostí s úschovnou/.Zřídí ti účet bezplatně do úschovny vezmou měnu /eura,Kč/ a po splnění podmínek které budou ve smlouvě peníze připíšou na zřízený účet nebo neproběhne li transakce do stanovené doby/kterou určíte/posílají zpět na účet z kterého bylo posláno.Stojí to zhruba 6000Kč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2014 (upraveno) Tak jsem si to přecejen musel najít.... ten limit je 350 tis (15 tis. eur). Zákon č. 254/2004 Sb. ve znění pozdějších předpisůNemá to každý stát nastavený jinak? Když jsem prodával svou loď do Němec, kvůli 8000 jsem si musel udělat u spořky Euroúčet, páč Němec mi to nesměl vyplatit hotově (byla to teda firma, ale stejně.....)říkal, že max. dva klacky, jinak všechno přes banku...a loď už měl půl roku doma, takže se určitě podvodu bát nemusel, a pro něj by bylo výhodnější si napsat že ji koupil dráž, když ji pak prodal ze takovej ranec, měl by větší náklady.....Princip padajícího ho... je vždy stejnej. :)Nejvýš nadřazená je EU legislativa. Pak je teprve ta národní. Ta může pouze převzít, nebo zpřísnit tu EU. Nesmí bejt volnější. Je možný, že ty jsi navíc narazil na firemní předpis. U nás v práci jsme taky měli nastavený limity pro hotovostní operace. P.S. před asi 2 lety se v kuloárech živě diskutovalo o novele toho zákona, kde se stanoví minimální doba mezi hotovostními operacemi. Myšleno jako omezení toho, aby ti někdo dal dneska 15 tis. a zítra dalších 15 tis. Uvažovalo se o lhůtě kolem měsíce. Jestli to prošlo nevim.... tohle nesleduju.P.P.S. mam dojem, že na tomhle zákoně se už nachytala řada politiků (Stada Grosů, Vít Bártů atd.) :) Ty jejich půjčky v obálkách. :D Upraveno 8. Prosinec 2014 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 8. Prosinec 2014 Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2014 Mirzík v poslední době často běží v TV jak notáři i s jejich uschovama pláchli nebo je zneužili . Nejjistější se na účet ,, a podle výpisu ověřit že tam peníze jsou a nebo v hotovosti ,, ale toho vypadá jako levá .Navíc by jí u notáře musel složit v hotovosti ,, no to taky nemůže ,, prostě divnýHele KBfotoservis, já to takhle dělal už nebudu počítat kolikrát, a normálně to funguje a je to bezpečné, nečum tolik na televizi.... a není pravda že musíš složit peníze v hotovosti, normálně se to posílá kvůli praní špinavých peněz na účet.Ale ty s tím máš určitě svojí zkušenost, jako se vším o čem se tady píše.Víc se k tomu vyjadřovat nehodlám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
coverline Odesláno 8. Prosinec 2014 Autor Sdílet Odesláno 8. Prosinec 2014 Dobrý den.Vidím že jsem dal podnět k dlouho sáhlé diskuzi ohledně prodeje lodi do zahraničí a její pladbě do CZ.Jsem v důchodě a již nepodnikám účet mám kam mi chodí renta a je veden v Kč.Když jsem lod kupoval v BRD platil jsem v hotovosti bylo to v roce 2008 na tehdejší dobu dost vysoká částka.Nikdo po mě nechtěl převod břes banku osobně jsem platil a lod dobravil domů.Protože poslat EU ze zahraničí na můj účet, provede peněžní ústav přepočet na Kč což nechci protože při převodu znovu na Eu strácím peníze a poplatek .Dotyčnému sem navrhl prodej přez bazar za velmi malou provizi z důvodu že bazar je majitelem devizového účtu, to odmítl.Proto jsem napsal dotaz Jinak jako fizická osoba můžu vyvážet 10 000,- Eu co navic musím nahlásit na celním úřadě v případě kontroly tak mě to bylo řečeno . Jinak dotyčný ze začátku psal anglicky a později překládal Goglem. Děkuji za odpovědí Karel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se