Anachy Odesláno 26. Březen 2015 Autor Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 No tak tu stále řešíme ty negativa a je tam taky něco pozitivního, tím že ze ruší některé předchozí vyhlášky v tom začínám docela "plavat" co je teď povoleno a co né , tedy kromě toho stání které se tu rozebírá :lol: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Loď odhlašovat nemusíš, já z člunu sundal čísla, 25let mladej 50hp motor taktéž, nahodil 2hp a je klid, papíry od lodě mám ve skříni a navíc ušetřím na benzínu, na orlík mi ta 2hp stačí. Ale u plachetnice mi to štve, jezdil jsem sina ní odpočinout, abych si kotvil v klidu o samotě, měl jsem jí jak plovoucí karavan. Abych každý víkend někde platil, to se na to můžu vykváknout a budu holt jezdit do karavanu, tam nikdo s nataženou rukou nečeká. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
banjoales Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Pro mě je to stání to nejdůležitější, nové znění prakticky likvidační. Před třemi roky jsem si zažádal o trvalé stání a nebylo mi vyhověno. A abych stál někde kdesi, když mám chalupu přímo u vody, to mně přijde zcestné. Těch 24 hodin byl velmi slušný kompromis. Krom toho končí romantika. Na vlny od zběsilých lítačů zase tak zvědavej nejsem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 (upraveno) Nic se nejí tak horké jak se uvaří.... je to sice strašný paskvil a opruz, a znechucení toho co jsme skoro všichni na vodě vyhledávali (klidné večerní stání někde v přírodě), ale už vidím jak to po západu slunce a nebo potmě někdo kontroluje :DKaždopádně je to diskriminační k majitelům registrovaných lodí, a zajímalo by mě čí to je lobby, protože je to zcela zcestné a nikomu to nic nepřinese. Upraveno 26. Březen 2015 uživatelem mirzik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jakub_4240 Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 No tak tu stále řešíme ty negativa a je tam taky něco pozitivního, tím že ze ruší některé předchozí vyhlášky v tom začínám docela "plavat" co je teď povoleno a co né , tedy kromě toho stání které se tu rozebírá :lol:Já jsem se snažil včera večer to tak trochu projít, stále mi totiž nejde do hlavy, že by vážně zrušili to omezení na jízdu ve skluzu na Slapech a Orlíku. Je-li tomu totiž opravdu tak, docela se těším na to až se svezu po v létě po Slapech, na druhou stranu ale mám trošku obavy co se tam bude dít. Bojím že se najdou blázni kteří to tam fakt budou solit před den na plný plyn 70-80 km/h, blbnout na svých vlnách atd. což prostě zákonitě musí vyústit v nějaký průšvih :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Tahle vyhláška zrušuje původní, která jízdu v kluzu, skůtry, atd omezovala, pokud tedy nevydají další vyhlášku která to bude regulovat, tak to zřejmě bude volné, jen s omezením 25m od břehuV půlce dubna nás ještě čeká nový řád plavební bezpečnosti, respektive něco co ho nahradí, takže. o novinky nebude nouze. n Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Taky jsem z toho velmi rozmrzely.Noci na Slapech byly uzasny. Pohoda, relax, klid......Tesil jsem se na splavneni horni Vltavy a planoval mnohadenni vylet z Ceskych Budejovic do Prahy s prespavanim kde to vyjde. Ted se budeme kazdy vecer bat, ze prijede nejaky organ a pohodu pokazi.Nechapu duvod. Roky se plouzime po Slapech v lete na brblacku, abychom chranili nejakeho maleho ptaka, ktereho nikdy nikdo nevidel. Zvykli jsme si a s ohledem na ostatni rekreanty to bylo v poradku. Ted se tam bude vsude litat v kluzu, lode se budou v lepsim pripade vyhybat neviditelnym plavcum hrdinum co preplavavaji prehradu napric....Tezko respektovat absurdni, neoduvodneny zakaz. To se mam jako na noc vyvazat k nejakemu hausbotu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 (upraveno) Tu rychlost určitě změní (upraví) tím řádem plavební bezpečnosti..... nedokážu si představit jak by to vypadalo.... každopádně tohle omezení je touto vyhláškou zrušeno.Právě že hodně z nás prostě v pátek skočilo do lodě a jelo na víkend třeba od hráze Orlíka až kam mu čas, podmínky a chuť dovolila a o tom ta svoboda na vodě je.... a ne že budeš v dostřelu nějaké maríny, kde budeš kroužit okolo jen proto že máš číslo na lodi a máš platnou technickou za kterou platíš.A ten kdo popluje s motůrkem 40let starým, na lodičce která je těsně před potopením ale nemá číslo (evidenci), technický stav lodě a motoru ho absolutně nezajímá, tak ten bude moci být na břehu kdekoliv ať už vyvázaný nebo vytažený na pláži???? Kde to jsme??? Upraveno 26. Březen 2015 uživatelem mirzik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 bohužel v čR !!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Bohuzel je to smutne, ale asi si mistni mariny opet prolobovali sve. Co na to rict. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
halis.nb Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 No co,večer zakotvíš kde chceš,vytáhneš kabel od rozdělovače a kdyby někdo opruzoval,tak máš poruchu.Tvoje povinnost při poruše je uvolnit plavební dráhu a to splníš.Asi bude k večeru hodně porouchaných lodí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Mě to s tím jak přišel západ slunce nejelo už loni :D :D :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Jsem pro povoleni jízdy v kuzu,ale jen v usecích kde nejsou kotviště,koupaliště atd.Vše se nechá označit .Uplný zákaz je také hloupost.Ten zákaz přenocováni (kromě plavební dráhy) považuju za vtip. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 26. Březen 2015 Sdílet Odesláno 26. Březen 2015 Jinak jsem zapoměl :) .Kamarád rušil registraci člunu (24,5 roku) a převádí ho na Slovensko.Při té příležitosti mu bylo zděleno že zrušení omezeni stáří motoru v čR je již v jednání.Tak pak si to zas muže přihlásit doma :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 27. Březen 2015 Autor Sdílet Odesláno 27. Březen 2015 Je pravda, že jsou úseky jak na slapské tak orlické kde by plavba v kluzu mohla být povolena celoročně a v jiných místech upravena značením a rychlost omezena, těch úseků není zase až tak moc ale otázka je zda se tím bude mít zájem někdo zabývat.Co se týče toho stání myslím, že nic "se nejí tak horké jak se uvaří", takže myslím, že uvidíme jak to bude nakonec ve skutečnosti a jak zde již bylo napsáno nějak si s tím poradíme. Také občas rád přespím jinde než v přeplněné maríně, nebo ve svém kotvišti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 27. Březen 2015 Sdílet Odesláno 27. Březen 2015 Já bych to hoši taky neviděl tak černě, jedna sezóna ukáže. Co se týče kluzu, stejně tak jezdil skoro každej, občas i já, jen si člověk hlídal plavebku. Kdo na to kašlal, ten změnu nepozná. Co se vln od lodi týče, rozhodně je od lodi v kluzu menší vlna, než od lodi jedoucí ve výtlaku 20-25km/h. Za takovým je klidně metrová vlna, co vyhazuje lodě na břeh. Slušnost a tolerance se nedá nařídit žádným zákazem ani zákonem, vždy to bude jen o lidech a jejich přístupu k ostatním. Rozhodně mi tam chybí zákaz pro plavce plavat dál, než 20m od břehu, stačí menší vlny a už není z lodi takovej magor vidět. V HR sem mnohokrát viděl, že když plavec plaval dále za bójky, tak za ním okamžitě vyjela policie a hnala ho zpět. Stejně tak hlídají, aby se blízko břehu nejezdilo v kluzu a je tam celkem klid, tedy s ohledem na obrovský kvanta lodí a celkovou hustotu provozu, tak proč by to nemohlo fungovat i u nás. Ani nečekám nějaký zásadní nárůst počtu lodí, ona jízda v kluzu není nic levnýho a za chvíli to člověka přestane bavit, tak velký vody u nás nemáme. Jde spíš o to, že pokud člověk nutně potřebuje někam se rychle dostat, tak může a neriskuje pokutu. nejvíc mě mrzí to stání, to jsem fakt nepochopil, podle mě v tom lobby marín nebude, tolik volných míst v sezoně nemají. Měli by si vzít příklad z Mazurských jezer, tam vše funguje k naprosté spokojenosti všech a lodní turistika tam jen kvete. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 29. Březen 2015 Sdílet Odesláno 29. Březen 2015 Pruser jsou hlavně skútry.To si mužem o klidné dovolené na vodě nechat zdát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.sefrna Odesláno 30. Březen 2015 Sdílet Odesláno 30. Březen 2015 Přesně tak, skútry mají lidi jen na blbnutí, takže to bude mazec, na ty měli nechat dráhy určené pro lyžování, na to už nebudou potřeba a omezit plavce. To by hodně pomohlo. Realita bude drsná. Tady snad žádnej zákon nebude dotaženej a pořádně promyšlenej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Na vedlejším fóru sleduji silné vlákno na toto téma. Z principu tam už ale nejsem přihlášený.Píše se tam o tom, že zákaz nočního kotvení nás měl údajně chránit před poškozením našich plavidel kolísáním hladiny....Nikdo ale zatím nepřednesl argument, že ve dne přeci také dochází k manipulacím s hladinou na přehradách a to se kotvit smí. Tím ten argument podle mne ztrácí smysl.Napište jim to tam prosím někdo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Argumentace na JI není to nejpodstatnější. Koncem příštího týdne se na téma této vyhlášky koná na MDčR schůzka. Jestli teda chcete něco opravdu udělat, tak bombardujte emaily a telefonáty MDčR, PVL, MZE, MŽP apod. (klidně i SPS, ale ti už za nás zřejmě kopou naplno).Já píšu na všechna nádraží. Dneska jsem obeslal i Sobotku, Babiše a Ťoka. Před chvilkou jsem mluvil se strejcem. Prej zavolá Babišovi. Pracuje pro něj v Agrofertu.Jestli se něco nestane teď do té schůzky, tak pak už budeme muset počkat až na případnou novelu tý vyhlášky. :(Nemá smysl pátrat kdo to prosadil, protože se to nejspíš nedopátráme. Smysl má prudit je masově, aby věděli, že to neprojde bez povšimnutí.Kdyby měl někdo známé v médiích.... určitě by pomohl i zájem médií!!! Teď je ten pravej čas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Zavazuji se do dvou dnu napsat svu nesouhlas s vyhlaskou na MD, MZE, PVL.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Taky jim pisu a zatim mi jen odpovida automat ze zpravu prijali,doufam ze je to tim ze jsou zahlceny stiznostma ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Pánové,rozčilujete se kvúli nočnímu kotvení na místech"kde vás napadne"? A vyhledalí jste si na mapách povodí kde je povoleno zakotvit ve smyslu předmětné vyhl 46/2015?Mluvme konkrétně Orlík-Slapy.bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Robert Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Pokud nebylo oznaceno plavebnim znakem tak se do 24 hodin mohlo kotvit vsude kde to nebylo v rozporu s radem plavebni bezpecnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 31. Březen 2015 Sdílet Odesláno 31. Březen 2015 Bootcentrum, na orlíku jsou taková místa jen dvě, a to u kempu Bor,, tam je to bez omezení a pak je jedno na levém břehu cca u šturmovek a to je tuším na 48hodin. Ostatní místa jsou buď jen se souhlasem správce toku a nebo s omezením jen přes den (to je u zámku orlík) No a pak placené mariny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky