Marty Odesláno 15. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2016 Protoze je to rozumne. Z oboru vim, ze expirace je zde komercni pojem. Jde o sterilitu, ktera se porusi bud fyzickym poskozenim obalu nebo jeho rozpadem. V pripade plastoveho obalu prvku je polocas rozpadu takovy, ze nas nemusi trapit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 15. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 15. Prosinec 2016 Degradace čehokoli je závislá nejen na obalu, kterej je stejně vždycky víc nebo míň propustnej, i když se ti zdá, že zrovna voda jím neproteče. Jsou i jiný elementy, co si s ním poradí jako třeba UV, O2, atd.Nicméně ty dva roky, co sou na silnici, považuju taky za blbost. Ovšem nejsem expert na uchovávání obvazů a pod. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Prosinec 2016 Autor Sdílet Odesláno 16. Prosinec 2016 Ahoj nezkopíroval by někdo leták z lodní lékárničky---instrukce k záchraně nebo oživování osob na plavidle.Děkuji.Ještě dotaz.Podle vyhlášky stačí na plavidlo lékárnička z auta ale nepíšou tam nic o expiraci (trvanlivosti).no na plavidlo to přímo určeno není ale nejsem si jist zda existuje i něco jiného http://www.mzcr.cz/obsah/informacni-letak-do-auto-lekarnicek_2118_5.htmlnebo tady https://www.novinky.cz/krimi/220937-stahnete-si-letak-ktery-musi-byt-soucasti-nove-autolekarnicky.htmlmám tam přiložený ten druhý - vypadá lépe :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nach32 Odesláno 17. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2016 (upraveno) Na netu jsem nějaké lékárničky přímo pro lodě našel tak to asi pořeším.Je pravda, že vyhláška už platí dlouho a já to tak trochu hodil za hlavu.No v poslední době jsem se rozhodl, že nechci podceňovat bezpečnost na palubě( stát se může cokoli) a chtěl jsem svojí loď alespoň v tomto směru vybavit předpisově. No ale může mi někdo říct kam mám dát dvanáct záchranných vest (to je max počet osob na mé lodi) a ještě záchranný vor, který je velký jak kráva a jeden je jen asi pro pět lidí-nemluvě o ceně. I když ve vyhlášce mluví jen o tom mít pro něj určené místo?!6.05.3. Plavidlo kategorie „C“ nebo „D“, jehož délka L je více než 6 m, s výjimkou plovoucího zařízení nebo převozní lodě, je vybaveno jedním nebo více místy pro uložení záchranného voru s obsaditelností odpovídající maximální obsaditelnosti plavidla. Záchranný vor může být nahrazen člunem, který je vybaven vztlakovými komorami tak, aby unesl celou posádku i při zalití vodou.Tak mi prosím někdo řekněte,že jsem blázen nebo neumím číst. :) Upraveno 17. Prosinec 2016 uživatelem nach32 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 17. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2016 (upraveno) Tendr na jeřábech by se ti hodil na výsadek, na ryby (z obytky se chytat nesmí) a kdyby náhodou něco,byl by k nezaplacení i bez ohledu na vyhlášku... Upraveno 17. Prosinec 2016 uživatelem zdenek2013 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Prosinec 2016 Sdílet Odesláno 17. Prosinec 2016 to by na těch jeřábech musel mít tendr pomalu velikosti své lodě :D - viz: s obsaditelností odpovídající maximální obsaditelnosti plavidla. Záchranný vor může být nahrazen člunem, který je vybaven vztlakovými komorami tak, aby unesl celou posádku i při zalití vodou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Květen 2017 Autor Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Ahoj, zaznamenal někdo nějaké výrazné změny týkající se plavby na vltavské kaskádě co se týče legislativy - úprava rychlosti, vymezení nových úseků s omezením rychlosti plavby atd.Pokud ano tak se prosím podělte o informace - předem děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 16. Květen 2017 Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Našel jsem jen tohle:http://www.myboat.cz/homepage/show/618 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Květen 2017 Autor Sdílet Odesláno 16. Květen 2017 Super, o tom jsem slyšel ale neviděl. Bohužel nepíšou zda to bude upraveno vyhláškou nebo plavebními znaky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zodiac25 Odesláno 1. Červen 2017 Sdílet Odesláno 1. Červen 2017 zdravím pánové,může mi někdo poradit? Mám Zodiaca 3,8m a 25 PS Tohatsu, jezdím s tím už roky do Chorvatska. Teď mě napadla taková kacířská myšlenka, že bych ho využil na plavbu po Labe, žena tam má chatu kousek od Lysé nad Labem.- meter od břehu přes cestu asi 20 m od chaty už teče Labe. Kotvit jsem chtěl klasicky u břehu před chatou ( buď beton do vody a bójku anebo normálně jenom přivázat k břehu). Když jsem ale po několikahodinové četbě zjistil, že si musím zřídit vývaziště - nájemní smlouvu s povodím Labe na pozemek jejich souhlas pak s tím mazat do Prahy na státní plavební správu a požádat o provozování vývaziště - tak mě nějak přešla chuť. A kdybych tam jenom tak člun nechal přivázaný tak vlastně je to zakázané noční stání. Jediné východisko je asi vytáhnout člun na břeh, ale to se mi zase každý večer nechce - sundávat motor. je mi jasné, že vy co máte Baylinera a pod s 200 PS motorem máte jiné problémy, ale i tak bych ocenil nějaký typ jak na to. díkP.S člun má papíry já taky, pojištěný atd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 2. Červen 2017 Sdílet Odesláno 2. Červen 2017 Noční stání už zakázané není, tedy ten nesmysl, že nesmíš ani jednu noc. To už zrušili. Co se týče delšího stání, to neumím poradit, ale nikdo Ti nedokáže jak dlouho tam vlastně stojíš. To byl údajně jeden z důvodů, proč ten zákaz původně vznikl. Za kotvu a kolík zatlučený na břehu Ti podle mne nemůže nikdo nic říct, ale jak je to bezpečné pro loď.....My65hp to má zmáknutý, ten určitě poradí líp. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 2. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 2. Červen 2017 Ahoj, pro gumák bych si udělal kolečka a tahal jej na břeh a pokud to máš 20 m na pozemek :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 2. Červen 2017 Sdílet Odesláno 2. Červen 2017 no-až to jednou (po letech co ji maš) daš taky na vodu i tady (Labe) a kousek propluješ tak zjistiš že tech lodiček je u brehu dost a mist osazenych znaky dost malotakže-4m lodicku nikdo resit asi nebude(pokud nebude vystrcena v plavebni draze) a pokud tam nebude cely rokspiš riskuješ že se ti o ni nekdo v noci začne zajímat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 6. Červen 2017 Sdílet Odesláno 6. Červen 2017 Tak zda jste si všichni všimli,že v atraktivních lokalitách na Slapech se opět od 15.6.2017 pluje pouze výtlakem?bootcentrum Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkas Odesláno 6. Červen 2017 Sdílet Odesláno 6. Červen 2017 Tak zda jste si všichni všimli,že v atraktivních lokalitách na Slapech se opět od 15.6.2017 pluje pouze výtlakem? bootcentrumTo je jistě kvůli tomu, že si přející, empatičtí movití spoluobčané shlížející na dění na vodě přáli plavbu ve výtlaku hlavně proto, aby si mohli v klidu lépe prohlédnou všechna ta naše nádherná plavidla. Inu dopřejme jim to do sytosti, snad to vydrží jejich dobrotou překypující srdce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 6. Červen 2017 Sdílet Odesláno 6. Červen 2017 To je těžký, když reportéři v televizi doporučují plavcům plavajícím napříč Slap aby si vzali výraznější čepici, místo aby řekli, že plavat napříč plavební dráhou může jenom sebevrah a idiot a že to nemůže skončit jinak, nežli smrťákem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 6. Červen 2017 Sdílet Odesláno 6. Červen 2017 V sobotu jsem tam zase takových borců viděl několik. Když jsem je upozorňoval, že hazardují s životem svým i kapitána, který je vůbec nemusí vidět, tak dělali že neslyší. A to jsem byl velmi korektní a slušnej, i když by si zasloužili nakopat pr.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 6. Červen 2017 Sdílet Odesláno 6. Červen 2017 Policajti zřejmě jeli rekord kolikrát dají Slapy nahoru a dolu za směnu. Lítali tam jak blázni, ale že by vylovili plavce z prostředka plavební dráhy a poučili ho o ruské ruletě kterou jeho počínání je, to jsem neviděl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miloš1 Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 Hold se to zase vrátilo tam, kde to bylo.A to kuli jednomu blbovi, kterého z toho krásně vysekali./zatím/. A plavci, kteří křižuji Slapy a Orlík hold budou mít zelenou.Tak to bohužel v naší slavné legislativě bývá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 Jeden úsek je dlouhej 2,15 km a druhej 2,66 km. To snad přežijete. A zdaleka nejde o "jednoho blba". Když tak koukám kolem, těch "blbů" je víc než plavců v plavební dráze a to ne, že bych se jich chtěl zastávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Červen 2017 Autor Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 No za mně - jedná se o místa kde opravdu jízda v kluzu vzhledem k hustotě provozu je na místě. A mohli by přidat ještě něco okolo Cholína. A pro toho kdo se chce projet je toho stále ještě dost. A plavci je kapitola sama o sobě, nakonec aby to nebyli právě Ti strážci zákona kdo někoho sejmou :( . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 ja s useky kde se musi ve vytlaku vzhledem k jejich umisteni a delce problem nemam. Stve mne to principielne, protoze to neni systemove reseni ale jen ulitba neinformovane verejnosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 Noo, systémově to už dávno vyřešili na západ od našich hranic. Jen nevím, co bys tomu říkal. Rychlost je totiž típlá úplně všude, mimo velkejch řek jako Rýn, Labe, Odra ... a některých hodně rozlehlých jezer, na kterých můžeš rychlejc až od 150m od břehu. Ale i to "rychlejc" bývá omezeno na 30 - 40 km/h. Na rozdíl od našich radary mají. Takže třeba v okolí Berlína a v Mecklembursku zcela vymřely rychlý lodě, páč je tam mít nemá smysl - s výjimkou tahání vodních lyží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 Mně štve ta nedisciplinovanost všech uživatelů vody a alibistický postup řešení úředníky formou dalších zákazů a omezení.Proč je mezi námi tolik debilů, kteří neumí na jezeře širokém 300 m jet prostředkem a v oblouku to musí říznou okolo pláže. Proč je mezi koupajícími tolik lehkovážných, kteří plavou v plavební dráze? Protože je na to nikdo neupozorňuje. Stát nic nedělá a když se zvedne nějaká vlna veřejného odporu, tak přijde se zákazem.Ty prostory vyhrazené pro koupání mi např. připadají necitlivě malé.Policie lítá sem a tam, ale aby si návštěvníky svého směšně malého teritoria vychovávala, to se nevidí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 7. Červen 2017 Sdílet Odesláno 7. Červen 2017 Na prehrade siroky 300m se smi jezdit v kluzu minimalne 100m od brehu nebo plavecky zony (jestli se tedy nepletu). Na prostor pro koupani teda zbyva min nez 100m, coz opravdu není moc, ale co s tim jiného? Když se udela vetsi, zase se tam "nevejdou" lode v kluzu, takze to vyjde cca nastejno jako omezit rychlost.S nutnosti vychovy naprosto souhlasim. Prachy na nejaky akce typu "BESIP" by se najit mohly, třeba uz jenom nejaky plakaty nebo cedule u plazi, upozorňující na to, ze tam a tam je plavebni draha a do ty se neleze.Ostatne o existenci plavebni drahy často nemaji sajn ani rybari. A ty by to vzdelani mit měli urcite. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky