Přejít na obsah
Plavidla.cz

Nově platná novela zákona o vnitrozemské plavbě

Anachy

Doporučené příspěvky

Když udělám chybu a přiznám to, jsou v pohodě a vyřeší to zpravidla domluvou. Tolik mé zkušenosti.

Presne tak, kdyz se clovek chova slusne i k nim, tak to to oceni. Za posledni dobu se mi to vic nez vyplatilo. Kdo z okoli znate Obecni policii Lazne Bohdanec (zpravy v TV o nich jsou vetsinou kovbojka), tak ja jsem asi jedinej zijici svedek toho, ze mi skutecne pomohli a dokonce mi odpustili obrovskej uzel na vlecnym lane.

Edit: Vlastne nejsem jedinej, byl u toho kolega z prace a ten taky zije.

A taky si myslim, ze kdyz pujde dat pokuta na miste, tak to bude vic v pohode.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 353
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Když udělám chybu a přiznám to, jsou v pohodě a vyřeší to zpravidla domluvou. Tolik mé zkušenosti.

Presne tak, kdyz se clovek chova slusne i k nim, tak to to oceni. Za posledni dobu se mi to vic nez vyplatilo. Kdo z okoli znate Obecni policii Lazne Bohdanec (zpravy v TV o nich jsou vetsinou kovbojka), tak ja jsem asi jedinej zijici svedek toho, ze mi skutecne pomohli a dokonce mi odpustili obrovskej uzel na vlecnym lane.

Edit: Vlastne nejsem jedinej, byl u toho kolega z prace a ten taky zije.

A taky si myslim, ze kdyz pujde dat pokuta na miste, tak to bude vic v pohode.

Tak to buď rád, já s kovbojema z Lázní Bohdaneč mám úplně jiné poznatky a chovám se vždy slušně.

Upraveno uživatelem JPfish
Odkaz ke komentáři

To VIKI : viz MP Bohdaneč.. Tak kámo já jsem za poslední rok od nich 3 x za 2 b a 1000 pokuta , rychlost 57 , 59 , a 59 , a to na konci směr Břehy/Přelouč.. a to přímo !!!!!!!! stáli u cedule konec L.Bohdaneč , na pravé straně.. kdo to zná tak ví..

takže já mám osobně pocit že na mě si zasedli PříMO a konkrétně..

přes Bohdaneč už nejedu NIKDY v životě.. možná bych se taky nemusel ovládnout..

ale už to tu slyším.. měls jet 50.. :-)

jasně měl.. až do posledního centimetru se starým Formanem..kde ten tachák je asi fakt regular..

Odkaz ke komentáři

davide-vezl jsem kamaradovi na druhem konci obce vozejk a nechtelo se mi v desti a tme demontovat kouli-samozrejme me lapili 200m od baraku-za200-na argument ze to sundam byla odpoved,,tak najdem neco jineho-radeji jsem neodporoval( blbcum se pry nemá)

ale abych se vratil k tematu-jak jste spravne nekterí pochopili-otvíra se tady prostor pro peknou buzeraci a bude na tobe dokazovat ze nemají pravdu

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

to DAVIS tohle je tady u nás úplně normální, a nikde jinde tu policii s radarem nenajdeš, než že měří buď na konci obce, nebo hned na vjezdu. A proč tam měří? Protože chtějí vybrat prachy, nic jiného v tom není. Prostě si vybírají místa kde vědí že vyberou. Ale u školy, u přechodů pro chodce, dětských hřišť, tam jsem je ještě neviděl.
Odkaz ke komentáři

DAVIS: Za mne mas velky plus, ze jezdis Formanem. Ale nechat se na stejnym miste chytit za to samy, to je teda doost slabota. ;)

Charlie: Mas samozrejme pravdu. Bylo mi receno, ze si nemůžou vybirat, kde budou merit, aspoň teda statni ne, mají na to prej nejakej plan a kdo ho vymejsli, to netusim.

Odkaz ke komentáři

to je přesně důsledek toho špatnýho konceptu!! Někdo si to proloboval a takhle to dopadá.

Pravomoc dohlížet na provoz na silnici by měla mít výhradně státní policie. Žádná městská, nebo celníci. Z mýho pohledu je městská policie soukromej subjekt. Obec je soukromej subjekt, kterej je dotovanej státem! Jak může soukromej subjekt dostat pravomoc pokutovat? Co přijde další? Někdo bohatej si prolobuje založení vlastní "policie", jako že pomůže těm státním? Bude buzerovat lidi a vybraný pokuty si nechávat? Bude moct vybudovat silnou a ozbrojenou organizaci? Možná se ten bohatej člověk navíc bude jmenovat ahmed, abdul apod. :(

Stačilo by přitom tak málo. Buď zásadně, ale fakt zásadně omezit pravomoc měšťáků, nebo (ale i to je málo) stanovit, že vybraný pokuty půjdou do státního.

Hlídači v muzeu, nebo v marketu taky nemůžou nikoho pokutovat a přesto dobře plní svojí úlohu. Kdyby ti měšťáci měli pravomoc maximálně tak sepsat protokol, nebo zadržet do příjezdu státní policie, tak by byl klid od nějakých kovbojů.

Možná, že kdyby se reformovala státní policie - umožnilo by se městům založit, financovat a řídit služebnu státní policie (služební postupy by samozřejmě byly dány státní policií), tak by měšťáci vůbec nemuseli bejt. Stejně je to z velký části banda tupců, zkrachovalců a jiná verbež, která se nedostala ke státní policii.

Kurňa to jsme zase daleko od lodí.

Doufejme, že státní policie nebude nijak moc na tý naší "velký" vodě prudit.

Odkaz ke komentáři

No bohužel máte kluci pravdu...

jen za mě a u nás jsem dostal 2x 2 body a 2x 1000,- za rychlost v obci, 58km/h cca 150m za cedulí začátek obce a podruhé 60km/h na druhé straně obce cca 400m před cedulí konec obce kde jsou vedle silnice jen pole a křoví za kterým byl schovaný s radarem.... na otázku proč nejsou před školou kde je v 8 ráno největší blázinec odpověď zněla... "ukažte mi lékárničku".

A o kovbojích u městských vůbec nemluvím.... to je kapitola sama o sobě

Takže jestli to takhle bude fungovat i na vodě .... máme se na co těšit :(

Odkaz ke komentáři

DAVIS - Měřili u cedule? To je blbost. Tam asi vybírali ne? Patrně měřej tam, kde se jezdí rychle.

packa - 200,- za kouli? To jim přece nepřísluší :)

Zdenda - Nerozčiluj se, praskne ti cévka :). Co maj měšťáci společnýho s loděma? Ale že ti tupci na nás vždycky vyzrajou :) :).

Odkaz ke komentáři

neboj, nejsem rozčílenej. Spíš mam pocit jakýhosi zmaru. Naštěstí ani ten neni nijak silnej, protože už tu nejsme v kriminálu. Když to překročí únosnou mez, tak můžeme jít kamkoliv za hranice.... kde to nepochybně bude lepší... :D

Poučení pro mě? Jdu z auta sundat kouli, kterou jsem od léta ještě nesundal. Doufam, že jí tam nevozim i s klíčem v zámku. :D

Pokutu s rychlostí na mě zkoušeli i cajti v Milovicích. Naštěstí neměli radar. Jen mi říkali, že jeli v obci přes 80 a já jsem je předjel (fakt jsem pospíchal). Tak jsem jim řekl, jak je možný, že jezdí tak rychle a nemaji zapnutý majáky, tedy nejsou v akci? Asi nepochopil muj vtip. Změnil zásadně tón a začal prudit. Tak jsem mu řekl, že ať mi ukáže kolik jsem jel, že já jsem na rozdíl od jejich přiznání přesvědčenej, že jsem jel max. 50. Na to že mi prolezou celý auto a že si něco najdou. Ukázal jsem jim telefon, kterej jsem měl v ruce a požádal je o nadiktování jejich služebních čísel pro úplnost mýho záznamu z jejich "akce". Nasraně mě řekli ať jedu. Po pravdě klepal jsem se ještě půl hodiny po tom výstupu. :) Měl jsem kliku, že to klaplo.

Odkaz ke komentáři

mily bene142-zrejme jsi mel na mysli obecní policii-mě kontrolovala policie čr-ta bohuzel tu pokutu dat muze-i když nedavno ten jejich nejvyšší v televizi tvrdil že zavadu ktera se da odstranit na mistě řeší domluvou :)

jinak jestli vis kde je Stary Vestec (stara hradecka silnice)-tam od prahy měří běžně necelych 50m za znackou obce(u vrat autobazaru) takže stačí aby jsi byl trochu rozjety a nechtel aby se ti ten za tebou podival do kufru(Vikimu do motoru) a ...........

jinak Nymburk a prilehle okolí je buzerací vyhlašené-aspon od te doby co mají v Sadske školicí stredisko

jo a abych nezapomel -dnesní cesta k rodicum-zkontrolujte si lekarnicku-zatim ty-ty-ty( espirace mi končí 12/2014) ale......nastestí je meli v penny tak jsem ji hned koupil a mam na dalsí 4 r. snad klid

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

A takový pěkný vlákno o legislativě to bylo :)

Jinak metro-polis už na Vlavě v Praze řádí dlouho http://www.mppraha.info/13-reditele/104-reditel-or-mp-uporicni

Jednou mi policajti za pětikilo prozradili, že mám měsíc propadlou technickou (na autě)

Upraveno uživatelem karelgumak
Odkaz ke komentáři

jj chlapci.. souhlas se vším.. co se měření u cedule týče..to je pravda .. nikdy TI neřeknou ve které vzdálenosti Tě vlastně od té cedule ..rsp. k té ceduli změřili.. ale taky si NIKDY nestoupnou ZA tu ceduli KONEC OBCE .. třeba ja nevím..150 m ? ??

persekuce vždy byla účiná..a vždy bude..ještě že už brzo ZVEDÁM KOTVY z tohohle jakoStátu..

není to debata jestli JE to někde JINÝ nebo není..atd..

ONO TO PROSTě JE VšUDE JINÁ A HLAVNě LEPší.. ale jen můj názor..

to Viky : Forman ? Super auto.. ! Dohoď mi neshniláka , nejlépe na LPG a jezdím s ním pořád :-)

Odkaz ke komentáři

• 2 months later...

Opět něco aktuálního k nové vyhlášce :

Nejdůležitější změny, které jsou v nové vyhlášce 46/2015, proti staré 241/2002 Sb. jsou:

- je zrušeno mnoho omezení a limitů, např. Freudeho číslo apod. a je podstatně kratší – méně zákazů

- jsou zrušeny všechny zákazy, podmínky a omezení rychlosti na Slapech, Orlíku a dalších plochách, může se i ve skluzu

- vodní skútry už nejsou vyčleňovány z plavby a mohou nyní všude, kde mohou jiné rekreační lodě - to je obrovská změna, když nesměly nikde

- přibyly povolené velké nádrže, kde se dříve nesmělo, tak tam se nyní smí plot s motorem do 10 kW – je to v příloze 2. Jde o velké a významné vodní nádrže. Lipno, Nové Mlýny, Brno, Vranov, Máchovo jezero, Hracholusky, rybník Svět a Vltava až k Budějovicím.

Jen jsem to zatím nikde nedokázal dohledat, tohle je informace s APL.

Takže pokud je někdo šikovnější a už k tomu něco našel co je platné tak sem s tím.

Odkaz ke komentáři

Tak o no vé vyhlášce mi ani nemluvte..... jsem silně znechucen.... běží o tom bouřlivá diskuze na jachting.info.cz:

http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9191&postdays=0&postorder=asc&start=0

Podle nové vyhlášky registrovaná loď nebude moci kdekoliv na Orlíku kotvit přes noc někde v zátoce nebo na pláži, ale musí kotvit na vyznačených kotvištích, marínách.... vůbec nemám náladu a čas se o tom teď rozepisovat, tak si prosím pročtěte tu diskuzi a pak přispějte svým názorem co se s tím uděláme..... Vyhláška se nedotkne neregistrovaných plavidel.... takže kdejaký trouba masař s obytnou pramicí bude okupovat zátoky beztrestně a my s registrovanými plavidly budem navečer pospíchat do maríny.....

Odkaz ke komentáři

Musis si uvedomit, ze neregistrovany plavidlo je vsechno od kanoe po tu obytnou pramici, pak taky mensi plachetnice atd. Ted si predstav, ze bys nemohl na Sazave uvazat vecer kanoji u hospody! :D

Ta moje poznamka byla mirena trochu jinak: Dokud budeme skatulkovat a koukat do ostatnich skatulek skrz prsty, nic kloudnyho se tu nepohne.

Jinak samozrejme, pokud se bavime o motorovych (nebo obecne vetsich) lodich, je registrovany plavidlo touhle vyhlaskou jednoznacne znevyhodneny, prestoze z hlediska setrnosti k prirode jsou kontroly atd. spis zarukou jejich bezpecnejsiho provozu. Bylo by asi zajimavy zjistit, ci prace na MZ to je..... ale asi by to nebylo hezky zjisteni. ;)

Odkaz ke komentáři

Ani nevím, co na to slušného říct. Teď, když jsem koupil kajutku a byl zvyklý ji na víkend spustit do vody a do neděle parkovat před chalupou, tak mi to zatrhnou. Před tím stačilo tam teoreticky nestát vkuse 24h. Teď, když jsem se těšil, jak zajedeme poprvé na Orlík, tak se díky tomuto nesmyslu ani nevejdu do maríny, nab tam budou mušet bejt všichni.

Pořád nechápu důvod tohoto počinu, jestli byl v zátokách bordel, či lobby majitelů marín a majitelů mol s drahým kotvením.. Ani si nemyslím, že jdo o automatickou závist vůči třídním nepřátelům s loděmi, neb Ti kryplové, co to schválili, taky nejsou žádní chudáci a jistě je na vodě též potkáváme. Prostě tomu nerozumím.

No nic, uvidíme, jak moc to bude dramatické, ještě letos si užiju svůj 80hp na kajutce, kterému beztak díky dalšímu nesmyslu zbývají čtyři roky legálního provozování a vyměním ho za 5hp, loď odhlásím (je-li to vůbec možné), sloupnu čísla, zahodím průkaz VMP a vystrčím řiť, aby mě ji mohli políbit. Holt si budu na Slapech jen brblat, majitelé lodí se silnějšími motory už mě opět nebudou zdravit, páč budu s pětkou socka, ale zase budu moct kotvit takřka kdekoli, pojedu konečně na Lipno...

Upraveno uživatelem banjoales
Odkaz ke komentáři