Přejít na obsah
Plavidla.cz

Nově platná novela zákona o vnitrozemské plavbě

Anachy

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 353
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

No zajímalo by mně co to znamená ,, prováděcí předpis

§ 19

Pojištění

(1) Plavidlo určené prováděcím předpisem lze provozovat na vodní cestě jen za podmínky pojištění odpovědnosti za škodu z provozu plavidla sjednaného jeho provozovatelem.

(2) Pojištění odpovědnosti za škodu z provozu plavidla sjednané jeho provozovatelem musí trvat po celou dobu evidence plavidla v plavebním rejstříku nebo v rejstříku malých plavidel.

(3) Rozsah a podmínky pojištění odpovědnosti za škodu z provozu plavidla podle odstavce 1 stanoví prováděcí

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 4 weeks later...

novinky mam i nemam-jedine co mi p.H potvrdil je že vlatnit lod bude od Noveho roku podstatne vetší zatež na peněženku jinak to ostatní jsou více-meně jen neoveřene info ktere sem radeji davat nebudu-ja jsem ušetril minimalně 1800 že jsem to stih

jinak ted jdu rychle malovat tech.dokumentaci

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

v podstate to ze te na vode od Noveho roku bude moct kontrolovat a pokutovat kdejakej policajt(teda pokud neco porušíš)

takže až ti nejakej blb oflaka lod-protože pojede jako prase-nemusis volat do NB ale nejbližší policajty ale na druhou stranu když nekoho nasereš tak si na tobe taky smlsnou(my jsme pred par lety takle dejchali ale to si za nama prijeli autem)

Odkaz ke komentáři

no ja mam spis obavu aby to ,,nezneuzivala,,-kamaradickove a pod.jinak poslední dobou ,,wasrpolicajti,, z Labe byly docela často na silnici-jak nedavno zjistil už byvaly zdejsí uživatel ale od pristiho roku mají byt na vode častěji (interní info)

je fakt ze s neregitrovanou lodí a motorem s ,,namalovanou,, 5 radeji na vodu nepolezu

Odkaz ke komentáři

Aha, dík.

No už je vidim, jak se pohrnou někam k vodě. To poběží po břehu a budou mávat, abych připlul blíž? :)

Na druhou stranu, já se jich snad bát nemusim. Nepiju a chovam se snad ohleduplně. Vlny nedělam, nikde nelítam a nikoho snad neohrožuju. Občas to jen posekam rybářům (soudim podle jejich křiku a nadávek). Kdybych měl kličkovat jen kvůli tomu, že to rádi hážou až na protější břeh, tak bych to při mojí rychlosti plul 2x tak dlouho. :D

Odkaz ke komentáři

To poběží po břehu a budou mávat, abych připlul blíž?

:D

proč-na Labi si na tebe pockají v komoře

Myslel jsem to s nadsázkou. :) Spíš to podle mě bude tak, že když bude všechno v pořádku, tak je člověk nepotká a když bude dělat kraviny a někdo je zavolá, tak už si způsob najdou. Třeba v tý komoře, jak píšeš.

Odkaz ke komentáři

Já jenom doufám, že se to nezvrtne jako kontroly na silnici, kde jde jen o to nacpat státní kasu a ohánějí se bezpečností. Pokud by mě měli buzerovat zbytečně ještě na vodě, tak to raději zabalím a budu doma valit bulvy na bednu. Pokud to bude probíhat jako do teď, že když neděláš bejkárny, tak si tě nikdo nevšimne a zbytečně nebuzeruje, tak u mě spokojenost, v opačném případě už si neodpočinu ani na vodě a o to nemám zájem. Raději bych s lodí skončil.
Odkaz ke komentáři

Jaká buzerace? Jezdím (autem) denně, slušně, a stavěli mě na běžnou kontrolu naposledy tak před šesti lety... a neměl jsem problém - ukázal doklady a jel dál. Já jsem rád, že se i u silnice sem tam ukážou - jak by se jinak jezdilo, češi nejsou zodpovědní. Na vodě mě zastavili jednou - jel jsem pomalu ale dělal vlnu - no, mohli mi to odpustit ale ve znění zákona byli v právu. Jinak byli v pohodě, v podstatě se omluvili a řekli, že kdyby mohli vybírat pokuty a ne to hlásit na SPS, spravila by to tak stovka. SPS chtěla tisícovku.

Kdo má policajty za buzeranty a podle toho s nima jedná, tak to většinou odskáče. Když udělám chybu a přiznám to, jsou v pohodě a vyřeší to zpravidla domluvou. Tolik mé zkušenosti.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...