Přejít na obsah
Plavidla.cz

zodiac

liborys

Doporučené příspěvky

Ahoj. Chci se zeptat. Rád bych si pořídil nafukovací člun s motorem, cenově do cca 100.000,- Kč. Byli jsme letos s rodinou v Chorvatsku a od tý doby, co jsme si půjčily na den člun, tak doma neřešíme nic jinýho, než že příští rok pojedem zase a ve svým. říkám si, že koupit to už letos může vyjít líp, než těsně před sezónou. Máte s tím nějaké zkušenosti?

Jediný, co si o tom půjčeným člunu pamatuju je, že to byl Zodiac (pamatuju si to kvůli tomu filmu :-) ). Tak jsem hledal a našel jsem takovejhle komplet http://www.marine.cz/produkty-komplet-zodiac-zoom-310s-a-tohatsu-mfs15cs-detail-25066

Co si o tom myslíte. Je to dost silnej motor? (musí to uvézt dva dospělé a dítě)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určitě to dva dospělé a dítě uveze v pohodě. Já teď mám nově 15ku na člunu 3,2m a ve třech lidech to frčelo parádně. čím víc koní, tím líp ale tuším, že i pojištění i poplatky v Chorvatsku jsou cenově "do 15" a nad "15 až zas nějaká mez" a ten rozdíl je celkem znát.

Takový komplet jako jsi poslal najdeš i na inzerát i kolem 50-60 tisíc (samozřejmě tak 6 let starý).

Upraveno uživatelem Rimmerak
Odkaz ke komentáři

Citovat
Ahoj. Chci se zeptat. Rád bych si pořídil nafukovací člun s motorem, cenově do cca 100.000,- Kč. Byli jsme letos s rodinou v Chorvatsku a od tý doby, co jsme si půjčily na den člun, tak doma neřešíme nic jinýho, než že příští rok pojedem zase a ve svým. říkám si, že koupit to už letos může vyjít líp, než těsně před sezónou. Máte s tím nějaké zkušenosti?

Jediný, co si o tom půjčeným člunu pamatuju je, že to byl Zodiac (pamatuju si to kvůli tomu filmu :-) ). Tak jsem hledal a našel jsem takovejhle komplet http://www.marine.cz/produkty-komplet-zodiac-zoom-310s-a-tohatsu-mfs15cs-detail-25066

Co si o tom myslíte. Je to dost silnej motor? (musí to uvézt dva dospělé a dítě)

Je otázka co si od toho slibuješ!Příští rok budeš třaba se chtít sklouznout na lyžích a tak bych ti doporučil rovnou koupit člun větší-min.3,8m a motor silnější 25HP,ale ideal na lyže by byla 40HP a člun 4,2m.Ale samozřejmně u nového je cena zase někde jinde,ale jistě by se dal sehnat i starší za dobré peníze.Případně ti mohu pomoci při jeho koupi.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Motor 15 HP vas určitě uveze, ale 3metry je na moře málo. Budeš tam mít málo místa i pohodlí. A taky nezapomeň, že se to většinou po poledni rozvlní a tam je každý decimetr dobrý. Jak ti doporučuje Bootcentrum, aspoň 3,6 nebo 3,8m. To je myslím k patnáctce tak akorát.
Odkaz ke komentáři

Citovat
To Rimmerak: díky, jak je to s těmi poplatky, kolik to tak dělá? Radši koupim dražší novej, abych se na to mohl spolehnout.

Já tam byl letos jen s 5HP. Ale má se to tak. Potřebuješ "pojištění odpovědnosti za škody...". U nás to dělá jen Allianz a do 15HP to stojí 1225kč na 1 měsíc, 1700kč na rok. U nich to je levnější,ale musíš mít chuť se s nima anglicky, neměcky, rukama nebo chorvatsky domlouvat co že to vlastně chceš a musí být na místě kam jedeš pojišťovna. Což na Dugi Otok kde jsem byl není.

U nich se pak platí "vinjeta" a na 5HP stála na rok 160kn = 600kč. Je závislá na výkonu a délce. Ceník se dá snadno vygooglit.

Chtějí po tobě mezinárodní VMP (musíš mít zkoušky na moře), potom papír o sjednaném pojištění a doklady od člunu (mezinárodní průkaz z plavební správy).

Odkaz ke komentáři

že je potřeba pojištění na pětikoňák, to slyším poprvé! Pokud vím, je to povinné od 15 kW výše. Já to pojišťuju už druhým rokem v Biogradu a na mých 25 Hp platím směšných 180 kuna(asi 660Kč na rok ). Pojišťovna Vienna osiguranje, vyřízeno na počkání, za rohem kapitanát a letos bez viněty, také pouze 180 kuna pro 4m člun.
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...
Jak říká Bootcentrum.Kup větší člun a silnější motor a ušetříš si za rok další prodávání a kupování většího jako většina z nás.Já měl 3m,pak 3,40,pak 3,60,pak 4m Laminát ted 6,4m laminát s kajutkou a začínám zjištovat že by to chtělo větší :)
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...
TOPlist