Tinky II Zveřejněno 16. Září 2014 Sdílet Zveřejněno 16. Září 2014 Ahoj nevíte poradíte někdo? Sháním tlačnou vrtuli k hausbotu, mám tam závěsný čtyřtaktní motor Mercury 15, rok výroby 2002. Jaké má mít označení a případně kde se dá koupit?Předem díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 Není problém,mohu ti jí objednat.bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 Jo a ještě cena "tlačné" vrtule vhodné pro hausbot,originál Mercury - 3550,- Dodání cca týden .bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tinky II Odesláno 16. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 16. Září 2014 bootcentrum: ještě bych se zeptal teď se stávající vrtulí pluji cca 10 km/hodinu, jak a v čem se změní charakter plavby, případně rychlost? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 jak vypada ,,tlačna,, vrtule?-sice hausbot nemam a co kdyby nahodou-zatim jsem se setkal jen s rozdilnym stoupaním Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 Myslí tím zřejmě výtlačnou plavbu, to znamená vrtule s menším stoupáním Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 tak to jo- =) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 No na některých motorech je i vrtule tažná (třeba na Crescent Drivu) Ale zřejmě myslí Vrtuly pro těžké lodě na výtlačnou plavbu. Mám tu jednu takovou pro Yamahu 9,9Hp kdyby někdo potřeboval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 bootcentrum: ještě bych se zeptal teď se stávající vrtulí pluji cca 10 km/hodinu, jak a v čem se změní charakter plavby, případně rychlost?Jaký máš dnes průměr vrtule a jaké je její stoupání? Nabízená vrtuje je o maximálním průměru,max.plocha lopatek a to nejnižší vyráběné stoupání. Dle katalogu s ní lze dosáhnout max.rychlost až 20km/hod při plném počtu otáček.tvoje rychlost samozřejmně záleží na váze a tvaru dna lodě,hausbotu! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 už jsem viděl kde co, ale Slapskej hausbót plavat 20km/h s 15 koňma teda ještě ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 16. Září 2014 Sdílet Odesláno 16. Září 2014 Davide,kdyby jsi pořádně četl a přemýšlel,tak bys nemohl napsat na moji reakci to,co jsi napsal!Tak ještě jdnou pro ty co špatně chápou:Mnou uváděná max.rychlost 20 km je daná max.počtem otáček motoru,převodovým poměrem převodovky a stoupáním uvedené vrtule a tak zv.skluzem.Další vysvětlení-když použiješ stoupání vrtule 2x větší,bude i teoreticky možná dosažená rychlost také 2x větší,tj.40km, ale nemám samozřejmně na mysli s hausbotem ale třeba s lehkým gumákem s pevným dnem!bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Září 2014 Sdílet Odesláno 17. Září 2014 četl jsem pořádně. šlo mi o to, aby si náhodou šťastný majitel nové vrtule nemyslel, že poplave místo 10km/h 20 km/h. Poplave totiž téměř stejně, akorát na větší otáčky. Leda že by měl hausbot rozměru menšího gumáku.Mimochodem, vrtule nemá skluz, ale prokluz. Když už chceš, aby lidi chápali a přemýšleli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 17. Září 2014 Sdílet Odesláno 17. Září 2014 No na některých motorech je i vrtule tažná (třeba na Crescent Drivu) Ale zřejmě myslí Vrtuly pro těžké lodě na výtlačnou plavbu. Mám tu jednu takovou pro Yamahu 9,9Hp kdyby někdo potřeboval.to by mě zajímalo,jaké má hodnoty - průměr,stoupání,počet listů,počet drážek na hřídeli a směr otáčení? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tinky II Odesláno 17. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 17. Září 2014 bootcentrum: díky za info, já tvůj popis pochopil :-), jak hausbot vyndám z vody spojil bych se s tebou.Díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 17. Září 2014 Sdílet Odesláno 17. Září 2014 (upraveno) To zdenek2013 je to originál yamaha, třílistá, pravotočivá, plastová průměr 11a3/4" stoupání 9a1/4" Na hřídel s 8mi drážkou, průměr hřídele 14mm. Je z Yamahy F9.9AEM, převodovka měla poměr 2,92:1 do pomala. Upraveno 17. Září 2014 uživatelem Charlie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 17. Září 2014 Sdílet Odesláno 17. Září 2014 To zdenek2013 je to originál yamaha, třílistá, pravotočivá, plastová průměr 11a3/4" stoupání 9a1/4" Na hřídel s 8mi drážkou, průměr hřídele 14mm. Je z Yamahy F9.9AEM, převodovka měla poměr 2,92:1 do pomala.děkuji za upřesnění,já na svoji elektromotorovou Yamahu F9,9 navleču propeller o průměru 9,25 - 9,5" a třílistý se stoupáním 9,5" mám také,jen jsem ho ještě nevyzkoušel...škoda,že nemáš potřebný průměr a vyšší stoupání než 11",to bych potřeboval... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 17. Září 2014 Sdílet Odesláno 17. Září 2014 Tenhle motor byl na to uzpůsobenej, větší průměr převodovky, větší převod do pomala. Celkově masivnější noha, právě pro použití většího průměru vrtule. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 17. Září 2014 Sdílet Odesláno 17. Září 2014 Tenhle motor byl na to uzpůsobenej, větší průměr převodovky, větší převod do pomala. Celkově masivnější noha, právě pro použití většího průměru vrtule.ano,je to pravděpodobně z novějšího modelu motoru než je ten můj F9,9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 17. Září 2014 Sdílet Odesláno 17. Září 2014 To nevím, je z roku 86 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se