Přejít na obsah
Plavidla.cz

10 nebo raději 15 hp?

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 148
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Tak jsem byl dneska s kamarádem na Slapech, tak krásný počasí a tak málo lodí. Potkal jsem na 54km asi 10 loděk, když nepočítám rybáře. Parádně jsme se projeli. Na těch 54km jsem spálil cca 6,5l benzínu (přesně uvidím až po dotankování).

A vzhledem k tomu, že už mám otáčkoměr, tak jsem zjistil proč mi to dělá to, co jsem popisoval. Na o něco víc jak třetinu plynu je tam s touhle vrtulí už 5600 otáček, takže zasáhne omezovač. Takže to tedy není kavitace, ale vrtule má malej odpor. Na jaře tam koupím tu 9,25x11.

A tady na pokochání tím krásným počasím odkaz na fotky http://rimmerak-freewind.rajce.idnes.cz/Slapy_-_18.10.2014

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pěkně závidim, já lital po zahradě s pilou. 😈

Já se sekačkou, ale v neděli :-)

Barbare v neděli se má odpočívat a nic nedělat a né blbnout na zahradě se sekačkou.U nás to je dokonce zakázané vyhláškou úřadu a můžu potvrdit,že to má něco do sebe.Můj soused neřeže dřevo v neděli v šest ráno jako zázrakem a já spokojeně chrním.

Odkaz ke komentáři

U nás na vesnici se to nějak neřeší. Každý seká, kdy uzná za vhodné a nikdy jsme neměli se sousedy problém, protože taky sekají když mají čas. Dopoledne jsem posekal, odpoledne jsem se šel svést na motorce, takže jsem dělal rachot jinde než doma.

Navíc v týdnu po práci už nic nestihnu, takže sobota a neděle jsou dva dni v týdnu, kdy můžu něco doma pořádně dělat. A já sem člověk, co se nezastaví, pořád musím něco dělat, jinak bych se zbláznil nudou.

Odkaz ke komentáři

Rimmeraku, hezké fotky, bylo fakt nádherně. Jen takový drobný dotaz, možná se pletu, ale měl jsem za to že je na Slapech zakázána plavba mimo výtlačný režim. Teď mimo sezonu se to smí cca od Nové Živohoště nahoru, ale u hráze se do skluzu nesmí pořád ne? Abys to nepochopil špatně, jsem dalek toho tě soudit, jen by mne zajímalo jestli jsem to náhodou jen blbě nečetl. Že by se to nevztahovalo na menší gumáky se mi moc nezdá.
Odkaz ke komentáři

Rimmeraku, hezké fotky, bylo fakt nádherně. Jen takový drobný dotaz, možná se pletu, ale měl jsem za to že je na Slapech zakázána plavba mimo výtlačný režim. Teď mimo sezonu se to smí cca od Nové Živohoště nahoru, ale u hráze se do skluzu nesmí pořád ne? Abys to nepochopil špatně, jsem dalek toho tě soudit, jen by mne zajímalo jestli jsem to náhodou jen blbě nečetl. Že by se to nevztahovalo na menší gumáky se mi moc nezdá.

četl jsi to dobře, ve skluzu se smím jen od 15 září do 15 května a to od potoku Mastník po most na Rovišti. Ale myslím, že v řijnu to již nikdo neřeší, bojky jsou už fuč a de fakto je po plavební sezoně.

Odkaz ke komentáři

Tak nějak, byl jsem na vodě dá se říct sám, těch pár lodí co jsem potkal jelo ve skluzu taky a nikde už nikdo nekotvil, hausbóty byly už na nožkách mimo vodu...

Ve výtlačným režimu mi jde jet tak 5km/h, rychleji bohužel ne, protože se mi boří záď a z člunu bych vypadnul. Tímto se nevymlouvám, ale jel jsem podle "okolností na místě" :-)

Odkaz ke komentáři

Já jsem si to myslel, jen jsem si chtěl být jistý. No letos to už asi nestihnu, ale na jaře se tam možná zajedu podívat a zkusím si celé jezero projet. Přes léto se do skluzu bojím a to ani ne tak kvůli policii nebo SPS ale spíš kvůli bláznivým plavcům co neváhají plavat na druhou stranu.

Chlapi co tam jezdí v létě s parníky vážně obdivuji, plavci, spousty lodí co se neuspořádaně šourají na všechny strany, pramičky, plachetnice atd. musí to být vážně zážitek.

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...

Ani se ti nedivím, potkal jsem taky asi kilák od břehu na Orlíku plavce, co si to plaval přes jezero na druhou stranu. Sotva byl vidět. Ještě že sem se tam jen tak prdlal.

PS už mám koupenou 9 1/4x11" vrtuli, tak se těším, až jí budu moct na jaře otestovat :-) Za krásných 1500kč.

Odkaz ke komentáři

Proč až na jaře? Včera jsem potkal v praze dvě lodě. jedna výuková na bubláčka. ten druhej si honil šaška na vlastních vlnách.

Dokud neni led, tak se dá klidně testovat. :)

Uvidím, problém je, že v týdnu když přijdu z práce, je tma a na víkendy za mnou jezdí přítelkyně, která se mnou na vodu nepůjde, když není hezky :-)

Odkaz ke komentáři

Ani se ti nedivím, potkal jsem taky asi kilák od břehu na Orlíku plavce, co si to plaval přes jezero na druhou stranu. Sotva byl vidět. Ještě že sem se tam jen tak prdlal.

PS už mám koupenou 9 1/4x11" vrtuli, tak se těším, až jí budu moct na jaře otestovat :-) Za krásných 1500kč.

také jsem měnil šroub za 9+1/4 x 11" a moc to pomohlo,s původním šroubem loď skoro stála a za lodí byla cca metrová díra do vody, s tímto propem se loď dala do pohybu bez zbytečných ztrát

Odkaz ke komentáři

Proč až na jaře? Včera jsem potkal v praze dvě lodě. jedna výuková na bubláčka. ten druhej si honil šaška na vlastních vlnách.

Dokud neni led, tak se dá klidně testovat. :)

Uvidím, problém je, že v týdnu když přijdu z práce, je tma a na víkendy za mnou jezdí přítelkyně, která se mnou na vodu nepůjde, když není hezky :-)

Padaj teplotní rekordy, tak co přítelkyně řeší! No na bikiny to není, ale, ale na obličej ještě nějaký bronz chytnout může.......

Odkaz ke komentáři

To Zdeněk: Přesně tak, za člunem je propast a nejede to. Jakmile se to hodí do skluzu, už je to ok, ale ve výtlaku se nedalo jet. Buď na volnoběh ve výtlaku, nebo pod plynem ve skluzu. Nic mezi není, pokud člověk nechce stát místo na podlaze na zrcadle, jak to jede šikmo.

O víkendu mě čeká zazimování chaty, takže se na vodu nedostanu, i kdyby bylo sebehezčí počasí. Ale teď 31.10-2.11 bylo úžasně na horách, byl jsem v Krkonoších turistovat a lepší počasí sem si nemohl přát :-)

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Bylo parádně. Když jsme se vyškrábali na Sněžku, vše pod 800 m.n m. bylo v oblacích. Vypadalo to jako let nad mraky v letadle.

Viki, nejsem sportovec, to vůbec ne. Rád ale fotím a příroda je na focení to nejlepší, pokud mi tedy nechceš dohodit partičku krásných mladých slečen, ty by se určitě fotily ještě radostněji než hory a lesy.

Odkaz ke komentáři

• 6 months later...

Ahoj, po delší době info ohledně propelleru s 11" stoupáním, jak jsem měnil za tu kavitující 8". Jedním slovem paráda. Do skluzu to skočí tak za 3 sekundy, pak jde udržovat skluz na cca 2000 otáček podle otáčkoměru. Při volnoběhu 1100 otáček to jede 7-9km/h. Maximální rychlost, měřená podle GPS (já 80kg, plná 12l nádrž + do 10kg krámů) byla 40km/h ! úplně mi to rozcuchalo vlasy :-) Předtím s 8" propellerem byla maximálka kolem 32 a pak začal motor drnkat o omezovač.

Teď se na omezovač nedostanu, při té rychlosti 40km/h motor točil 5360 otáček a víc už nešel, omezovač je v 5500.

Odkaz ke komentáři