Přejít na obsah
Plavidla.cz

sport25 a ?

packa

Doporučené příspěvky

Ahoj packa.díky za přání a nápodobně.sport mám taky ,ale s 20 motorem tak ti nijak fundovaně neporadím.Avšak si myslím že pokud od něj očekáváš s tím zmíněným motorem takový lážínko,tak bych se toho rozhodně nebál ani na Labi.Snad tu bude někdo, kdo tu skušenost s tímto motorem má.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 2 weeks later...
Pro plavbu v rychlostech do 8 až 10 km/hod motor o výkonu 5 HP (výkon přívěsného motoru se udává v koních) stačí i na větší lodi, než jakou je SPORT 25. Taková rychlost je celkem vyhovující až po Střekov, proti proudu už by to mohlo být málo. Plavba by se dost protáhla a celou dobu by bylo nutné poslouchat motor kvílící ve vysokých otáčkách. Pro výtlačnou plavbu doporučuji nazatěžovat loď příliš na záď, aby zrcadlo za sebou netahalo moc vody a zanořená příď dobře vedla. Pro malé rychlosti existují i lépe tvarované trupy, na pár desítek hodin plavby ročně je to ale celkem jedno. Pro vyšší rychlosti je nutné použít většího výkonu, packa ale zřejmě nepatří mezi závodníky ani uspěchané neurotiky.
Odkaz ke komentáři

divám se na forum už delší dobu a akorát vidím co se týká člunů máte ve věčině případů vetší lodě já mám gumák který je muj druhý první byl starý 10let a na to že nebyl určen na moře byl celkem 4 x na moři ted mám druhý ten samý ale material odolnější a pevnější a v poho co se týká motoru motor byl suzuki dvoutakt 4 koně a rovněž byl na moři i u nás tak v polsku i slovensku a zkušenosti jen v dobrém ted mám čtytakt suzuki 5kůn s důvodu připojení na externí nádrž a oleje řeknu vám i s těmito motory se dá jezdit a poznat mnoho vod důležitá je udržba před po a během provozu a tím se vám motor odvěčí v podobě pěkných zážitku s vody
Odkaz ke komentáři

• 1 month later...

Zdravím,

mám osobní zkušenost se Sportem25 s motorem 6hp a 28 hp.

Se šestkou se dá jezdit, ale opravdu jen ve výtlaku, což při délce a tvaru lodi není moc rychle. Taktéž mohu doporučit něco silnějšího a když už, tak aby se to s 250 kg dostalo do skluzu. Tedy 15-20 hp.

S oběma motory mám nacestováno dost, ale s tím silnějším je pak snadné se dostat za víkend kamkoliv ( např. Slapy - Zvíkov a zpět) Je to sice náročné na pohodlí v takto malé lodi, ale dá se to.

Odkaz ke komentáři

• 3 months later...

Nejlepší uživatelské informace o motorech Parsun získáš v půjčovně lodí ve Veselí nad Moravou. Kontakt najdeš na www.batakanal.cz nebo www.batacanal.cz 603579456

Dva roky je používali a dneska jsem na lodích viděl zpátky Yamahy a Mercury.

Sport 50, Yamaha 4 hp, dva lidé 180 kg, absolutní bezvětří 8km/hod. měřeno v obou směrech GPS. Kdyby fouklo tak jsme se nedostli ke břehu.

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 9 months later...
Mám možnost koupit přihlášený Sport 25.řeším motorizaci na závody a o plavbu v místech,kde sps ani policie prakticky není vidět.Jaký nejsilnější motor to uveze na zádi?Mám možnost Volvo 50,Mercury 40,Johnson 30,a Johnson 20.Jo všechno dvoutakt. Upraveno uživatelem fishmaster
Odkaz ke komentáři

• 4 years later...
Ahoj, právě dokončuju opravu člunu sport 25. Myslíte že by na jízdu ve skluzu s 200kg posádkou stačil motor Selva 5xs - 15koní? Jde mi o to že člun není přihlášený a nemám ani VMP takže by bylo o starost méně. Popřípadě má někdo zkušenost i s jinýma 15hp motorama na tomto člunu? Díky
Odkaz ke komentáři

15HP na Sportu25 je uz celkem prijemna motorizace, tam o kluzu při 200kg zateze nemusíš pochybovat.

Ovšem co jsem videl tu 15HP Selvu, tak je to dost trapeni s provozem, i když pominu fakt, ze tech "5HP" ti asi tezko někdo bude verit, asi bych do ni nesel.

Se slabsim motorem by se urcite taky dalo, ale pak dost zalezi jakou mas vrtuli, abys ten vykon motoru dokazal vyuzit. Verim ze 4 taktni 8HP nebo 10HP Selva by to dala taky a nebudes tolik urady provokovat, precejen ten dvoutakt je dost okatej. Mam 8HP (ovšem dvoutakt) na lodi o kousek vetsi nez je Sport 25 a při 350kg vytlaku to leze ke 20km/h.

Odkaz ke komentáři

Určitě si nemyslím že by 5hp od 15hp nikdo nepoznal. Navíc ten motor má podle dokladů i štítku opravdu pouze 5hp, kterých je dosaženo zaškrcením. Pokud s tím teda nebudu provokovat tak by nemusel být problém. Nebo máte zkušenosti že po těchto 5xs verzích policie nebo plavební správa jde? Nejde mi až tak o to že nemám VMP, to si chci v nejbližší době dodělat ale spíš o přihlášení člunu - nebyl delší dobu přihlášený a nemám od něho žádné papíry. Navíc výhoda motoru do 11kw by byla v tom že se s ním dá od letoška plout skoro všude.

No celkově jsem na Selvu moc chválu neslyšel. 4 takty by teda měly být co se kvality týče lepší než 2t? Nevím kolik přesně můj člun váží, unesou ho dva lidi takže okolo 150kg, spíš méně. Pokud by to zvládlo i 10 koní tak bych určitě nebyl proti.

Chci s tím jezdit hlavně na Slovensku po Dunaji i proti proudu což je nad Bratislavou nějakých 7-9 km/h.

Díky za odpovědi.

Odkaz ke komentáři

Zalezi na tom jakou rychlost si predstavujes. Jestli chces jezdit v zahranici, tak by ses asi na 5xs mel ptat radsi tamnich. Protože tam mas problém nejen s chybejici registraci, ale taky s povinnym pojistenim, mohlo by to v pripade problemu vyjit asi i dost draho.

Ja tam teda dycky pro jistotu jel s motorem co mel fakt do 5HP, ale pokud vim, tak se tam ty 5xs verze prodavaji taky. Co mi tam v nabídce ucarovalo je dvouvalec 10HP od Parsunu, sice něco vazi a je to fakt peknej motor, ma 209ccm, na moji tezkou lod by se hodil.

Odkaz ke komentáři

• 4 years later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...