Rimmerak Zveřejněno 31. Srpen 2014 Sdílet Zveřejněno 31. Srpen 2014 Nenašel jsem tu žádné téma o řecku. Má někdo zkušenosti s vlastním člunem/loďkou v této zemi? Uvažujeme s přítelkyní o tom, že příští rok vyměníme HR za GR a žádné informace jsem nikde nenašel. Ani ohledně poplatků (asi se neplatí nic), kotvení, soukromého ubytování s možností kotvení na soukromém mole... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Reno Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 Ahoj, do řecka jezdím několik let, tahám karavan a vozím člun 360 + motor 15 hp. V řecku se alespoň zatím nic neplatí, ani třeba za rybaření když nebudeš vyloženě nějak provokovat, tak si tě nikdo nevšímá, naopak řekové mají čechy rádi. Kempy jsou úrovní stejné jako v HR, více stínu a levnější. Ubytování v soukromí seženeš lehce, ale o tom máš více info na stránkách řecko autem. Co se týká gumáku, tak se mi líbí, že tam nejsou nikde takové ostré kameny jako v HR. Kdo navštívil takto řecko tak už se mu do HR moc nechce.je to pouze o něco dál. Zase když vezmu že v HR platím za vše možné, tak zato mi tady zbyde na tu delší cestu. Já řecko mohu po zkušenostech jen doporučit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rimmerak Odesláno 1. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. Září 2014 Na řecko-autem jsem se už také zaregistroval, o člunech tam moc info nebylo. Ale o ubytku jsem tam už něco četl no :-) Doufám, že najdu něco rozumného, s molem, klídkem a možností mít sebou psa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 1. Září 2014 Sdílet Odesláno 1. Září 2014 Pro inspiraci: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/Greece%2C_Kavala/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 23. Únor 2015 Sdílet Odesláno 23. Únor 2015 Trošku opráším tohle vlákno. Má někdo zkušenosti s řeckem s vlastní lodičkou? Myslím dopravu, jeřáb, kam se jet podívat, ceny marin aktuálně atd. Plánuji příští dovolenou minout Chorvatsko a vyrazit o kousek dále, takže každá informace bude dobrá. Moje představa by byla dojet do Soluňe a odtamtud třeba projet Chalkidiky. Předem díky za názory... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 23. Únor 2015 Sdílet Odesláno 23. Únor 2015 Rychlovka na gůglu: https://www.google.cz/search?q=yacht+marine+thessaloniki+greece&hl=cs&gbv=2&oq=&gs_l= . Je tam dost odkazů na první a druhé straně. Dál jsem ani nekoukal. Možno vygůglit mapu pobřeží, přiblížit a změnit na satelitní. A posunuješ, zapisuješ relevantní místa a vygůgliš. Na poloostrove Kassandra je Sani Marina, Na Sithonii je Porto Carras Marina. Na Athosu se nepokoušej přistávat. Ani nadivoko u pobřeží. Je to autonomní uzavřený mnišský stát. Pro turisty je třeba zvlášť povolení. Prý jen několik desítek lidí za týden. Nádherný kláštery, mniši žijí svůj život. Info od místních na Sithonii před 12 lety. samoliter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 23. Únor 2015 Sdílet Odesláno 23. Únor 2015 Samoliter, díky, krásný fotky...dost lákavé tam vyrazit hned :-) Jsem zvědav, jestli se ozve někdo, kdo si tam táhnul svojí loď, kudy, a kde se dát na vodu. Taky někde budu muset nechat auto s přívěsem... no zatim jen samé problémy ale vždy se mi to podařilo nějak vyřešit :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 Před léty tam jako obyčejný plážový turista, ale dost jsem prochodil i pěšky a stopem. Byli jsme i na několikahodinové delší okružní plavbě kolem Athosu, bez přistání na Athosu. Ten poloostrov je fakt monumentální. Plavba začínala v nějakém přístavu, tuším Ouranopoli. Je to na začátku poloostrova, ještě před hranicí mnišského státu.Kontaktuj maríny včas v anglickém jazyce, ohledně spouštění a parkování. Slip na spouštění se dá rozeznat při větším přiblížení sat. snímků. Na pobřeží jsou taky rybářské přístavy, většinou u nějakého městečka. Tož gůgluj a plánuj. Hlavně pak napiš, jak to dopadlo, popis míst a event. zbírej tam kontakty na maríny a ubytování, tur. kanceláře a pod. samoliter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 ta cesta přece musí bejt očistec. Na jak dlouho se tam chystáš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 Zadnej velkej ocistec to neni, trva to kolem 20-22h do Solune. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 bráno rychlostí jízdy s vlekem? To by bylo cca 2x tolik. čekal jsem to horší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 No... s vlekem... nevim jak na hranicich, ale do Solune je to 1600km asi, tak mozna 24 hodin jizdy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 Hm. Tedka jsem si spocital jak dlouho mi trvala cesta do Amsterdamu.... 1000km, prumerna rychlost tesne pod 60km/h. Do Solune to je 26 hodin, když nepocitame otravne celníky. Je to na 2 dny cesty s prespanim bud v Madarsku nebo v Srbsku, zalezi odkud z CR se jede. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 tak 1600 km není zase taková tragédie. To jsem myslel, že je to dál. Já jezdim do chorvatska cca 1000 - 1100 km cca 12 hodin. Jenomže to je většina cesty po dálnici, kde dam tempomat na stovku a jedu. Jednou jsem jel do černý hory (bez lodě) a to se jelo o poznání hůř. Navíc v jednom úseku tam rekonstruovali silnici, takže tam vesele pouštěli auta po holym makadamu. To bylo tak na off road. Zázrak, že jsem tam neprorazil gumu. Každou chvíli jsem tam dřel spodek auta. Kurvy jedny černý! Dodnes je proklínam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 No já si myslím, že do Soluňe je to taky skoro celé po dálnici. Do Chorvatska s lodí jezdim cca 18 hodin, Soluň je o asi 400 km dále takže by se to dalo. Stejně přespávám někde na dálnici a dojíždím pak už jen 50km, tak bych dojel 450, to by šlo. Co získávám informace, určitě to bude stát za to ! V řecku se prý nic neplatí ani v marinách ani žádná viněta a pojištění takže těch 400 km navíc stojí za to ! No shromažďuji informace a příští rok vyrážím ... Letos chceme udělat cestu do Holandska lodí tak už bych to nestihl a alespoň mám dost času se připravit. Jde o to zjistit taky jak je to tam s tankováním atd... No myslím, že Chorvatsko má odzvoněno ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 24. Únor 2015 Sdílet Odesláno 24. Únor 2015 Kamarád do řecka s lodí jezdil. Cestu samotnou měl rozdělenu na dva dny a brali to s rodinou jako výlet, prostě nikam nespěchali. Mít možnost nemuset bejt v práci a vzít si 30 dní poctivýho volna, vůbec neřešim jestli to je tisíc nebo dva a jedu a na Chorvatsko seru, bo co jsem viděl fotky a co vyprávěl tak řecko je úplně jiná liga. Ale zatím jsem ještě moc mlád takže musím holt tvořit hmotné statky a tuto radost nechat těm služebně starším :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 25. Únor 2015 Sdílet Odesláno 25. Únor 2015 (upraveno) Nechci vám kazit naděje,že je v řecku vše zadarmo,ale jsou tam nějaké změny ohledně lodí.Už si nevzpomenu kde to bylo napsáno nějaké to zpoplatnění.údajně řešení krize.Určitě to ale nebude cena jako Chorvatsko. Upraveno 25. Únor 2015 uživatelem Standa* Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 25. Únor 2015 Sdílet Odesláno 25. Únor 2015 Jojo, včera jsem mluvil s kámošem co tam byl loni v září a půjčovali si loď. Platili v marině elektriku...hrůůůza !!! Zatim to byla jediná změna oproti minulosti kdy i elektrika byla zadara :-) No než pojedu, prověřím si všechno pořádně, ale určitě to chci prubnout. Možná tam letos pojedu jen tak na podzimních 10 dní okouknout to bez lodě a příští sezonu se vším všudy.To Sullaco, jaký že statky to budeš tvořit ??? HAHAHA, ty určitě !!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Únor 2015 Sdílet Odesláno 25. Únor 2015 Pokud si dobre pamatuju, dalnice neni pouze ve trech mistech:1) SRB: Obchvat Beogradu - doporucuju jet kolem letiste do centra, obchvat je ve vystavbe a jeste loni to byla fakt katastrofa2) SRB: Od Nise po hranice s MK3) MK: Od Stobi po hranice s GRV GR od hranice do Solune dalnice jakoze je, ale je dost stara, nicmene pro rychlost s vlekem je to asi OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 25. Únor 2015 Sdílet Odesláno 25. Únor 2015 viky díky, ještě uvažuji to natáhnout na Lefkádu...prý o mnoho zajímavější na ježdění lodí. Ale zase min o 300 km více. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Únor 2015 Sdílet Odesláno 25. Únor 2015 Ja jezdim tim smerem občas pracovne. S lodi bohužel ne, loni v Kavale jsem toho fakt litoval.Nejcastejc jezdime přes Makedonii směr Prilep, Bitola a Florina. Mozna by sis to na Lefkadu tamtudy trochu zkratil, cesta je to prekrasna a Kastoria je uzasny pristavni mestecko uprostřed pevniny. Odtud se napojis na dalnici Solun - Ioannina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 26. Únor 2015 Sdílet Odesláno 26. Únor 2015 To možná jo, ale pořád je to min. o 300 víc... ještě to hoooodně promyslím a poradím se s kamarádem, který možná pojede taky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Únor 2015 Sdílet Odesláno 26. Únor 2015 Hele... Rekove jezdej pres Italii a pak trajektem, to je bliz a dostanes se rovnou na spravnou stranu Recka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 26. Únor 2015 Sdílet Odesláno 26. Únor 2015 ty bys možná mohl zapřahnout loď za Edu, dojet k moři, tam hodit Edu s vlekem na loď a přeplout ne? Na co trajekt. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragon333399 Odesláno 26. Únor 2015 Sdílet Odesláno 26. Únor 2015 Trajekty jsou hodně drahý...už jsem koukal z Banátek do řecka cca 25 tis ! Ale nápad to neni blbej...bohužel na ten Italskej podpatek odkud je to do řecka už kousek je to taky 1900km... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se