Přejít na obsah
Plavidla.cz

Prohlášení o shodě

Tinky II

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém, koupil jsem motor Mercury 15 ( čtyřtakt), rok výroby 2002, ještě nebyl nikdy přihlášen, nevíte někdo jestli k těmto motorům existuje papír s Prohlášením o schodě, jelikož v roce 2003 se zpřísnily pravidla ( emise), zjistil jsem, že někteří výrobci motorů toto již v roce 2002 splňovali normy 2003. Předem díky za info.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Obrať se na nějakého autorizovaného distributora, ten Ti v lepším případě za poplatek prohlášení sežene. Pokud je ale třeba motor dovezený z USA (pozná se to podle výrobního čísla), tak je to v pr.... a nepřihlásíš ho. Někdy prý bylo prohlášení o shodě součástí uživatelského manuálu. Zkus podle výrobního čísla někde manuál stáhnout.
Odkaz ke komentáři

Nejsem si úplně jistej... konec konců to vyřeší krátkej telefonát na SPS. :) Limit 2004 platil krátce zrovna před těmi cca 3 lety, co jsem registroval plachetnici. Koupil jsem kvůli tomu novej motor.

Pak to tušim zrušili a už platí jen omezení na 25 let stáří. Jen netušim, jestli je to stejný i pro první registraci.

P.S. kde a jak by lten motor provozovanej ty roky bez registrace?

Odkaz ke komentáři

PS přihlašoval jsem motor letos dovezený z Holandska , SPS jednoznačně vyžadovala 3 věci a to mladší rok než 2004 ,kupní smlouvu, prohlášení o shodě .Stejně tak jako loni ,když jsem přihlašoval Johnsona . Kupní smlouva MUSí ! být notářsky ověřená. ( při nákupu z ciziny) . Sháněl jsem si motor i "po vlastní ose " a sháněl jsem o tomu prohlášení o shodě . Žádný dovozce ho prostě nechtěl vydat a to ani za úplatu , bo by mu to ubralo kšeft. Pokud již neplatí limit 2004 tak o tom na SPS zjevně nevědí a na tento rok důsledně dbají a bylo to první na co se mně ptali .
Odkaz ke komentáři

Maxíku :-) to prej je fakt dobrý ,, Prej ,, 2 ROKY PO SOBě sem přihlašoval motory z ciziny ,, a vždycky !!!!! chtěli notářsky ověřené smlouvy i mně na to upozorňovali . Bud jsou na SPS Praha v Holešovicích úplný pitomci a nebo prej to není pravda . Nepíšu názor,píši postup a zkušenost z letošního května . Jelikož jsem nedal na PREJ a zavolal tam , tak jsem měl všechny dokumenty a bylo to hladké . Samo každý muže vyzkoušet PREJ ,, a uvidí jestli to pujde nebo nebo ne .
Odkaz ke komentáři

Notářky ověřenou smlouvu opravdu chtějí, a všem to říkají. Ale nemají se o co opřít, protože na to podle žádného zákona ani vyhlášky nemají nárok, to samé jako by jsi kupoval auto a musel mít notářky ověřenou smlouvu - blbost, že! Několikrát jsem o tom mluvili s právničkou SPS a dala nám za pravdu, dokonce jsem měl přímo s ní domluveno že mi to přihlásí i bez ověřené smlouvy, ale nakonec jsem se rozhodl bez zbytečných komplikací a v klidu loď přihlásit v Holandsku a naše SPS ať si dál hraje na co chce.
Odkaz ke komentáři

Mirzíku jednak se opřou o to že ti to nepřihlásí a je to obrana ,aby se nekupovali kradený motory a Franta Vomáčka ti neprodal motor kterej 14 dní před tím štípli v Norsku . V mém případě chtěli dokonce po prodejci , kde to koupil a jak k němu přišel . Mně se spíš zdá diskriminační ten rok 2004 .
Odkaz ke komentáři

Já vím že se brání kradeným kusům jak motorů tak lodí, ale nemůžou přehazovat jejich neschopnost na nás uživatele, zvlášť když si to vymysleli jen na SPS. Nemají to nikde uzákoněné, ba ani napsané, jen se tím prostě jistí... kdyby náhodou aby byli oni čistí. Když máš smlouvu z Německa nebo Holadska a tam odtud i doklad o odhlášení, není důvod chtít notářky ověřenou smlouvu ještě z té země.... to je nehorázná blbost, ne?

Ten rok 2004 je veliká diskriminace, ale ono kolem lodí je vše diskriminační... jsme v čechách :(

Odkaz ke komentáři

Maxíku :-) to prej je fakt dobrý ,, Prej ,, 2 ROKY PO SOBě sem přihlašoval motory z ciziny ,, a vždycky !!!!! chtěli notářsky ověřené smlouvy i mně na to upozorňovali . Bud jsou na SPS Praha v Holešovicích úplný pitomci a nebo prej to není pravda . Nepíšu názor,píši postup a zkušenost z letošního května . Jelikož jsem nedal na PREJ a zavolal tam , tak jsem měl všechny dokumenty a bylo to hladké . Samo každý muže vyzkoušet PREJ ,, a uvidí jestli to pujde nebo nebo ne .

Tato informace je 14 dní stará, kamarád přihlašoval loď ze švédska, když pro ni jel, upozorňoval jsem ho že potřebuje notáře! Po rychlém telefonátu na PS, mu zdělili, že nepotřebuje, loď je přihlášená. :rolleyes:

Upraveno uživatelem maxik1958
Odkaz ke komentáři

OK, vždycky byly dokumenty pro přihlášení stejné, možná už je to jinak, já u PS nic nepřihlašuji, tak se nechci hádat, ale tyhle informace mi volal, když loď kupoval, a ptal se ,mě na co má dát pozor, první co jsem mu řekl, smlouva musí být notářsky ověřená, zavolej na plavebku, a zjisti si všechno tam. No a za půl hoďky mi volá, že notář potřeba není! Jo, a ta loď má samozřejmě motor taky.
Odkaz ke komentáři

Po čísle jsem se teda nepídil, ale loď je to tahle: http://www.starelode.cz/index.php/forum/22-ukaz-svou-lod/511-gullmarskryssare-1966

Ta je nádherná, včera jsem měl čas si jí konečně prohlédnout, kotví vedle mě na mole. Můj syn (6 let) se do ní zamiloval, pořád říká, že až bude "velkej" tak si takovou krásnou loď koupí :)

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři

• 2 months later...

Budu si muset načíst tu vyhlášku. Pořád mě zajímá, jak je to tam napsaný. Jestli je tam něco jako, že je na našich vodách zákaz provozovat motory starší 25 let, tak na to změnou země registrace nejde obejít. Platí ono známý, že se musí dodržovat legislativa dané země ve které zrovna jsem.

Např. jako s auty. Taky musíme v rakousku mít vestu pro všechny členy posádky. Vůbec je v tomto případě nezajímá, že auto je registrovaný v čr. Prostě jsem u nich a u nich je to takto.

Tak aby to u lodí nebylo podobný. Sice to bude řádně registrovaný, ale provozovat by to u nás legálně stejně nešlo.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...