tomas80 Odesláno 9. Únor 2016 Sdílet Odesláno 9. Únor 2016 Njn sem prohodil pismenka no, samozrejme to melo bejt zariDiT :lol: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 24. Únor 2017 Sdílet Odesláno 24. Únor 2017 Narazil jsem na stránkách SPS mezi správníma poplatkama na položku " vystavení povolení k provozování zahraničního plavidla na vodních cestách české republiky". Vykládám si to správně, že když budu mít loď registrovanou v Holandsku, musím mít tohle povolení abych mohl plout u nás? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 25. Únor 2017 Sdílet Odesláno 25. Únor 2017 Klonil bych se k nazoru, ze plavidla registrovana v EU by podle obecnych reguli tomuto podlehat nemusela. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 25. Únor 2017 Sdílet Odesláno 25. Únor 2017 Vlastní zkušenost z loňské plavební sezony na labi. Mám loď registrovanou v NL, po mé idiotské manipulaci se mi potkal motor, s dětma na palubě a potřeboval jsem odtáhnout po dvouhodinovém objíždění marín v okruhu asi 30km od místa mého nouzového kotvení (nenašel se nikdo kdo by byl ochotný pomoci) jsem se obrátil na říční policii. Pán mi do telefonu řekl, zavolejte za půl hodiny jsme na výjezdu s autem. Po dvaceti minutách telefon, kde kotvíte ....... Za dalších dvacet minut u mně přistáli vyvázali jsme to bočně a i přes to že dle předpisů můžou pouze odtáhnout plavidlo z plavební dráhy na nejbližší kotviště, bylo na druhém břehu po proudu cca 200 m, nás odtáhly po proudu asi cca 4 km na kotviště které pro mne bylo podstatě přijatelnější. Cestou jsem s jedním členem hlídky vypsal nějaké dokumenty o zásahu a krátce jsme pohovořili, jak říkám mám loď registrovanou v NL a nebyl s tím vůbec žádný problém chtěl po mě pouze osvědčení, VMP a občanku nic víc. Dokonce po tom co jsem mu popsal jak se registrují lodě v NL mě pořádně,, vyslechl " a začal uvažovat o registraci vlastní lodě. Takže jak píše viki vycházím z toho že NL je součástí eu a dál to neřeším. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 25. Únor 2017 Sdílet Odesláno 25. Únor 2017 Taky bych se k tomu přiklonil. No, příští týden jedu na SPS, tak se tam zkusím zeptat co to je za poplatek. Jinak to vypadá, že přeci jen budu loď registrovat v NL a ne u nás Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 25. Únor 2017 Sdílet Odesláno 25. Únor 2017 Taky bych se k tomu přiklonil. No, příští týden jedu na SPS, tak se tam zkusím zeptat co to je za poplatek. Jinak to vypadá, že přeci jen budu loď registrovat v NL a ne u násNo pokud by jsi řešil to NL možná bych se připojil, sice mě to čeká až příští rok ale když vidím jak to tu jde od 10-5 tak o tom také přemýšlím :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 25. Únor 2017 Sdílet Odesláno 25. Únor 2017 Narazil jsem na stránkách SPS mezi správníma poplatkama na položku " vystavení povolení k provozování zahraničního plavidla na vodních cestách české republiky". Vykládám si to správně, že když budu mít loď registrovanou v Holandsku, musím mít tohle povolení abych mohl plout u nás?Nemyslej tím náhodou kseftoplavbu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 25. Únor 2017 Sdílet Odesláno 25. Únor 2017 Anachy - myslím, že mám prakticky rozhodnuto. Z Holandska mi psali, že mi stačí pouze zažádat o změnu majitele - loď byla registrovaná u nich, nicméně i tak tam musím jet, jinak to prý nejde. Jen musím vzít nějakého tlumočníka, protože jazyky jsou pro mě jaksi tabu a kdyby se mě na poště na něco zeptali, tak bych asi byl v háji. Určitě bych přivítal dalšího spolujezdce - řidiče. Dřív jsem dal 1000km s přehledem, ale teď už mám trochu obavy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
saturnin Odesláno 26. Únor 2017 Sdílet Odesláno 26. Únor 2017 Klonil bych se k nazoru, ze plavidla registrovana v EU by podle obecnych reguli tomuto podlehat nemusela.Zákon č. 114/1995 Sb. o vnitrozemské plavbě, § 30."Provoz zahraničního plavidla(1) Zahraniční plavidlo může být na vodních cestách české republiky provozováno jen na základě povolení k provozu, pokud mezinárodní smlouva, kterou je česká republika vázána, nestanoví jinak. Za zahraniční plavidlo se nepovažuje plavidlo, k němuž bylo vydáno lodní osvědčení nebo jiný obdobný doklad jiným členským státem Evropské unie, jiným smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru nebo švýcarskou konfederací.(2) O vydání povolení k provozu rozhoduje plavební úřad. Podmínkou vydání povolení k provozu je prokázání pojištění odpovědnosti z provozu provozovatele zahraničního plavidla. Povolení k provozu vydá plavební úřad na základě lodních listin zahraničního plavidla, pokud je z nich zřejmé, že technický stav plavidla odpovídá podmínkám způsobilosti stanoveným tímto zákonem. V případě, že technický stav zahraničního plavidla neodpovídá těmto podmínkám, vydá plavební úřad povolení k provozu na základě prohlídky, kterou ověří technickou a provozní způsobilost zahraničního plavidla.3) Ustanovení odstavců 1 a 2 se nevztahují na zahraniční malé plavidlo provozované zahraniční osobou k rekreační plavbě v české republice." Důležitá je druhá věta prvého odstavce. Třetí odstavec by platil například u plavidla registrovaného v Rusku, na Ukrajině nebo Srbsku a ještě by jej musela provozovat zahraniční osoba nikoli státní příslušník čR. Tak v Rusku, na Ukrajině a pod. plavidlo neregistrovat! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 27. Únor 2017 Sdílet Odesláno 27. Únor 2017 Mám loď registrovanou v NL, kontrol od policie i SPS jsem už zažil několik a nikdy žádný problém.Výhody registrace jsou tady už někde popsány, jednoduché a rychlé přihlášení klidně na poště, jeden malý poplatek a žádné technické. Příští loď zase jedině v NL. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 1. Květen 2017 Sdílet Odesláno 1. Květen 2017 (upraveno) Tak mám za sebou cestu do Holandska a zpět a myslím, že není vůbec třeba se toho obávat. Na RDW jsou velice vstřícní, takže to proběhlo velice snadno. Zdržel jsem se tam asi 10 minut a to jsem podával žádosti na dvě lodě. Cesta tam - v noci byla v pohodě, zpátky ve dne už to bylo horší kvůli kolonám v německu. Teď už jen počkat jestli mi to schválí a až mi dojdou doklady a je hotovo. Upraveno 1. Květen 2017 uživatelem romanva Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 12. Květen 2017 Sdílet Odesláno 12. Květen 2017 Tak super. Doklady jsou doma na obě lodě Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 12. Květen 2017 Sdílet Odesláno 12. Květen 2017 Vítej v klubu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 12. Květen 2017 Sdílet Odesláno 12. Květen 2017 Dík tobě Maxiku za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 13. Květen 2017 Sdílet Odesláno 13. Květen 2017 V poho, když můžu, pomůžu..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bryden Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 Dobrý den, potřebuji registrovat člun v NL a bude se mi hodit každá rada. Bylo by možné se s Vámi kontaktovat? Děkuji za odpověď Pavel K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 14. Květen 2017 Sdílet Odesláno 14. Květen 2017 Opravdu na tom nic není. Taky jsem se bál a nakonec to bylo v pohodě. Jen se tam holt musí jet.Jen v krátkosti:Na stránkách rdw.nl jsou všechny potřebné informace a pomocí Google jsem to přelouskal.Stáhl a vytiskl jsem správnou žádost ( jsou tuším 4) pro konkrétní případVyplnil jsem požadované údajePak cesta do Holandska - já jsem byl přímo na RDW ve Veendam, ale dá se to podat na nejbližší poště která je uvedena v jejich seznamu. Vše je na stránkách RDWZaplatí se poplatek 39 EURKarta přijde domů poštou.Já měl ssebou dceru, která měla ve škole angličtinu a i ta trocha stačila aby se to tam domluvilo. Já umím sotva pozdravit a poděkovat a sem tam nějaké slovíčko.Já jsem se s tím trápil dost dlouho, zkoušel jsem hledat jinou možnost. Jde to snad nějak přes nějaké firmy ale vyjde to dost draho a je to jiná registrace, spíš pro námořní jachty nebo co.Nakonec jsem si udělal výlet - stojí to za to - Holandsko je nádherné, a bylo to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bryden Odesláno 19. Květen 2017 Sdílet Odesláno 19. Květen 2017 Ahoj, děkuji všem za rady.Mám novou zkušenost, proto to píšu zde. Ve středu 17.5. jsem byl letecky v NL. Jsem od Ostravy,tak jsem letěl z Katowic do Eidhovenu. Tam a zpět za 4200 Kč, cena přibližně stejná, co bych dal za cestu autem, ale ten ušetřený čas. RDW jsem našel v pohodě je 9 km od letiště ve Veldhovenu autobus č. 20. Tam řekly úřednice ,že nemůžu loď jako cizinec přihlásit. šel jsem na poštu tam to samé. Udělalo se mi trochu nevolno. Venku jsem se uklidnil a vlítnul tam znovu s argumentem ,že kamarát z česka přihlásil před týdnem a proč nemůžu já. Paní to nedalo a začla volat na vyšší místa a po 10 minách jsem měl žádost přijatou za zmíněných 39 eur . Asi jsem byl první, kdo to ve vnitrozemí přihlašoval. Trochu mě zaráží ,že to nevěděli na RDW. Teď s napětím očekávám kdy dorazí doklady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bryden Odesláno 29. Květen 2017 Sdílet Odesláno 29. Květen 2017 Ahoj všem, tak v pátek 26.5 přišly doklady z Holandska. Vlaječku už mám a teď mi SPS Přerov může něco. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirzik Odesláno 30. Květen 2017 Sdílet Odesláno 30. Květen 2017 Tak gratuluji a vítej do klubu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 30. Květen 2017 Sdílet Odesláno 30. Květen 2017 V sobotu se manzelka na Slapech divila. Pry hele, Holandani a tady! 😀 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
romanva Odesláno 30. Květen 2017 Sdílet Odesláno 30. Květen 2017 Tak se mi zdá, že nás těch Holanďanů nějak přibývá.Klub se zdárně rozrůstá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 6. Leden 2018 Sdílet Odesláno 6. Leden 2018 na www.starelode.cz dal taag nove info k registraci v NL -kdo zavahal je tak trochu v prdeli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 6. Leden 2018 Sdílet Odesláno 6. Leden 2018 Jak v prdeli? Tejden v NLD se urcite da stravit i prijemne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 7. Leden 2018 Sdílet Odesláno 7. Leden 2018 Tak a kdyz jste to tu zase oprasili, tak bych mel jeden dotaz co si o tom myslite? Letos se mozna dostanu s lodi do holandska a tak me napadla takova myslenka. Lod mam prihlasenou u nas na SPS, ale kdyz budu v holandu, tak co kdybych si lod zaregistroval v holandsku. Takze bych mel dve registrace. Samozrejme bych jezdil na tu ceskou, ale kdyby se nasi organi zacali srat, tak bych lod na SPS odhlasil ( asi by slo vymyslet nejaky zpusob) a nalepil holandsky cisla a jezdil bych dal pod holandskou vlajkou. Co si o tomto myslite, zrealizovat? Nebo vetrite v necem problem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se