Přejít na obsah
Plavidla.cz

Registrace člunu v Holandsku

Rimmerak

Doporučené příspěvky

Co říkáte na tohle? Nemáte s tím někdo zkušenost:

:převzato z http://www.caravan24.cz/forum/viewthread.php?thread_id=3597

Ahoj,

koukám a nestačím se divit... řešil jsem tohle před třemi lety - SPS mi odmítla prodloužit papíry, že prý závěsný motor Evinrude 25 hp je starší 25let. Tak jsem nechal gumák s motorem za 100,- Kč vymazat z plavebního rejstříku a zapsal jsem člun do Holandského plavebního rejstříku.

Informace o registraci motorovych lodi v Holandsku jsou zde:

http://www.rdw.nl...rboot.aspx

ja to prekladal s Google translatorem, ktery umi prelozit celou stranku.

Na teto podstrance (http://www.rdw.nl/SiteCollectionDocuments/APR/formulieren/3%20E%201004%20Aanvraag%20Registratie%20snelle%20motorboot.pdf )je primo odkaz na formular, ktery si vytisknete a poslete na uvedenou adresu. Za 30 Euro (prevodem na ucet RDW) pak mate dozivotni registraci a postou (klidne do CR) vam prijde plastova registracni karticka ("techničák k lodi"). Od odeslani formulare a penez to trvalo asi mesic. K jednomu clunu můžete dokonce zaregistrovat vic motoru.

Registrace je trvalá, nemusíte chodit na žádné technické kontroly, nemusíte dokládat ani ty blbinky co tu padly (homologace, certifikace a revize kdovíčeho) a zaregistrovat si můžete třeba 50 let starý motor (v Holandsku to zákon neomezuje, to si vymysleli jen chytráci u nás). Limit je jen tedy délka lodi - do 20 metrů, takže pokud neprovozujete zrovna parník, není co řešit... ;-)

Na loď vyznačíte přidělené holandské znaky, vyvěsíte vlaječku a SPS vám může jen salutovat. ;-)

hlodoun.net/OSTATNI/registration_NL.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Resilo se to tu uz několikrát, momentalne je s tim trochu vic starosti, protože musíš osobne na postu v NL a lod by mela ofiko mit domovskej pristav v NL, ale není to ani dnes nic nerealnyho.

Ahá, díky za info. Jen tak letmo jsem to zkusil hledat, ale nenašel jsem to. Klidně to tu smáznem, ať to tu nezaflákáváme.

Odkaz ke komentáři

Nepoznají, předpokládají, že nepodvádíš, proč taky, když to není potřeba? U nich je to prostě jiný, nemusíš registrovat, nemusíš mít technickou, všechno je na Tvém uvážení (motor, a podobně) takže když chceš vrazit do registrace prachy, předpokládají, že ji potřebuješ.......
Odkaz ke komentáři

Co všechno je k té registraci potřeba doložit?

Vyplněný formulář, a 30 eur

ještě ... pas nebo občanku na ověření totožnosti a hlavně tam musíš osobně.... ale máš pak klid na pořád :)

Taky jsem to absolvoval..... :)

Za 10 minut vyřízeno a za 14 dní doma poštou doklady

Odkaz ke komentáři

Co všechno je k té registraci potřeba doložit?

ještě ... pas nebo občanku na ověření totožnosti a hlavně tam musíš osobně.... ale máš pak klid na pořád :)

To potřebuješ už k cestě přes hranice :D

Odkaz ke komentáři

To potřebuješ už k cestě přes hranice :D

Znám i takové, kteří jezdí klidně bez toho :)

A na hranicích EU doklady většinou neukazuješ ;)

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 1 month later...

Našel jsem tu inzoš, kde někdo nabízí registraci lodě v holandsku. Myslíte si, že je to opravdu řešení pro majitele starších motorů?

četl jsem ten předpis celej, ale nikde jsem tam nenašel, že se zákaz provozování motoru staršího 25 let nevztahuje na plavidla registrovaná v zahraničí. Je tam prostě a jednoduše napsáno, že se na našich vodách nesmí provozovat motor starší 25 let. Má k tomu někdo nějaký bližší informace?

Odkaz ke komentáři

Našel jsem tu inzoš, kde někdo nabízí registraci lodě v holandsku. Myslíte si, že je to opravdu řešení pro majitele starších motorů?

četl jsem ten předpis celej, ale nikde jsem tam nenašel, že se zákaz provozování motoru staršího 25 let nevztahuje na plavidla registrovaná v zahraničí. Je tam prostě a jednoduše napsáno, že se na našich vodách nesmí provozovat motor starší 25 let. Má k tomu někdo nějaký bližší informace?

No je to napsané trochu jinak, schválně si novelu ještě projdi.

Odkaz ke komentáři

jak to dopadne s provozovaním starsích motoru na nasich vodach pod cizí vlajkou mam svuj nazor a nebudu to tady ventilovat-ale byl bych rad kdybych se mylil-ten muj nenažranej Neptun23 už 6 let zahálí

a k tomu inzeratu-pokud mu to nekdo dá-proc ne....až uvidim Vikiho nebo Maxe zeptam se kolik ho stala cesta....

Odkaz ke komentáři

3.01.1. Na malých plavidlech lze použít pouze spalovací motor určený pro použití na plavidle, který je vyrobený po roce 1980, avšak není starší než 25 let. To se netýká původních historických plavidel a jejich kopií, pokud byly jako kopie označeny výrobcem, která byla vyrobena před rokem 1950, a plavidel s pevně zabudovanými původními značkovými lodními motory či pohony, která byla vyrobena po roce 1950.

Poslední změna je ze dne ze dne 17. února 2014. Tato změna se ale netýká přílohy č.2, tedy technické způsobilosti plavidel.

Plavidla ze zahraničí k nám samozřejmě připlouvat mohou. Podle mě by ale měly být technicky způsobilé pro provoz na našich vodních cestách. No a tu technickou způsobilost předepisuje vyhláška 223/1995 Sb ve znění pozdějších předpisů.

Např. když k nám přijede němec autem a má na zimních pneu vzorek např. 2mm, tak u nás dostane flastr němec neněmec. U nich je předepsáno 1,6. 4mm mají pouze doporučené.

Takže bych očekával, že když k nám připluje němec po vodě a na zrcadle mu bude bublat outboard starší 25 let, tak dostane flastr němec neněmec

Odkaz ke komentáři

Myslime si ze je.

Informace jsou takovy, ze je legalni provozovat lod v jinym state dle jejich platnych predpisu a je legalni s ni priplout do CR.

Taky si myslim, že tohle legální je. Klidně si můžu loď zaregistrovat ve kterymkoliv státu EU. Vždycky se ale musim řídit legislativou státu v jehoš vodách se plavim. No a u nás je provoz outboardů starších 25 let zakázanej. Nebo že by se na cizince naše legislativa nevztahovala? To snad ne. :)

Odkaz ke komentáři

3.01.1. Na malých plavidlech lze použít pouze spalovací motor určený pro použití na plavidle, který je vyrobený po roce 1980, avšak není starší než 25 let. To se netýká původních historických plavidel a jejich kopií, pokud byly jako kopie označeny výrobcem, která byla vyrobena před rokem 1950, a plavidel s pevně zabudovanými původními značkovými lodními motory či pohony, která byla vyrobena po roce 1950.

Poslední změna je ze dne ze dne 17. února 2014. Tato změna se ale netýká přílohy č.2, tedy technické způsobilosti plavidel.

Plavidla ze zahraničí k nám samozřejmě připlouvat mohou. Podle mě by ale měly být technicky způsobilé pro provoz na našich vodních cestách. No a tu technickou způsobilost předepisuje vyhláška 223/1995 Sb ve znění pozdějších předpisů.

Např. když k nám přijede němec autem a má na zimních pneu vzorek např. 2mm, tak u nás dostane flastr němec neněmec. U nich je předepsáno 1,6. 4mm mají pouze doporučené.

Takže bych očekával, že když k nám připluje němec po vodě a na zrcadle mu bude bublat outboard starší 25 let, tak dostane flastr němec neněmec

Máme tady také zákon o volné plavbě, a provozování plavidel je dané technickou prohlídkou, tu u nás nedostaneš na starej motor, to je jasný, ale opravdu to nevidím tak,že by k nám lodě s cizí registrací nemohly plout se staršími motory, to si myslím je i legislativně neprůchodné. A už vidím jak na hranicích pokutujou Němce za to, že si k nám dovolili se starým motorem připlout. Jinak ten člověk co podal ten inzerát.....nenacházím slov, kdyby to šlo, měl by to admin smáznout. Jinak registrace v Holandsku mně stála 30 éček, a cesta cca 1200,-

Odkaz ke komentáři

O jakym zákonu to maxiku mluvíš? Věděl bys číslo?

Poslal jsem dotaz na sps, tak až mi odpoví, tak budeme vědět jak to vlastně je. Sám bych si taky přál, aby to tak šlo udělat. To omezení stáří je jedna z největších......nenapadá mě slušný slovo..... v naší legislativě. Zbytečná buzerace. Já už jsem teda svojí milovanou yamahu prodal, protože by jen zahálela v garáži.

Odkaz ke komentáři

v tomhle ,,Absurdistanu,, je možne vsechno a par Pepiku co plka po síti je jim ukradenejch-když se podivaš do minulosti tak vzdycky když se něco,,vymyslí,, po chvilce brlaní češi sklopí hlavu a ,,život šel dal,,(max vymejšlí jak s tim vyčurat)

a k tomu inzeratu?-za tu sumu tam nedavno byla holka na 2-dennim poznavacím zajezdu(ta pulhodina na poštu se vžycky najde)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...