KBfotoservis Odesláno 3. Září 2014 Sdílet Odesláno 3. Září 2014 možná kdybys místo invektiv a výsměchu napsal něco konkrétního, tak by to mělo alespoň nějakou váhu. Takhle už to působí minimálně divně. :(Netušim, jak moc toho víš o plachetnicích. Evidentně moc ne. Ta poslední věta je ukázka ubohosti. No nic no, asi nemáme o čem diskutovat.Samo sebou , postav si to , samo domo z překližky obal to laminatem , 4 pohodlná lůžka , odělená koupelka a WC .Váha do 1500 kg i s trailerem :D fakt pohoda :D chybí instantní plachty a kýl . Snažili jsme se ti poradit ale nechceš slyšet . For je v tom že až se ti to rozsype , začne hnít a nevydrží to říční provoz , tak to sem nenapíšeš . Ale v pohodě klido to vyzkoušej . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Září 2014 (upraveno) Charlie, ta tloušťka laminátu je teda pořádná! S takovou lodí už se člověk jen tak něčeho nezalekne. (to je velká výhoda laminátu. Jeho pevnost se dá dimenzovat přesně podle namáhání v danym místě) :)Jinak dík za podporu s překližkou. Já jsem to tehdy postavil o prázdninách a z toho, co bylo zrovna k mání. Měl jsem na brigádě přístup k bednám od transformátorů a tlumivek, tak jsem je použil. :) Stejně jsem si jen chtěl zkusit, jak se staví z překližky. Nějaká životnost mě vůbec netrápila. Ale mile překvapila. :) Upraveno 3. Září 2014 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 3. Září 2014 Sdílet Odesláno 3. Září 2014 Kbfoto to je opravdu argument, takže jen výkřik do tmy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 3. Září 2014 Sdílet Odesláno 3. Září 2014 Zdenda :-) dneska ti s s tím SW co se používám udělám kozy jaký si vzpomeneš a kde chceš :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 3. Září 2014 Sdílet Odesláno 3. Září 2014 Jinak mně fotografie neživí i když by mohla , jsem klasický zaměstnanec kde mám peníze včas na učtu a zaplacenou socku zdrávku , ale Fotoservis tedy ne jen fotografie mi dává finanční nezávislost , jak říkám kurvy , chlast chlebíčky :D doslovně přeloženo Motory,lodě rybařina party , cestování :-)a pod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 3. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 3. Září 2014 Koukal jsem, že Doriff 660 se celkem blíží mojí představě. :) Váha by měla bejt 1,1t, uspořádání tak, jak jsem si představoval a vzhledově to nekřičí "hele jakej jsem pracháč" a přitom je to pěkný. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 3. Září 2014 Sdílet Odesláno 3. Září 2014 Tady takový malý příklad pro všeználky, jak se staví z olaminované překližky: http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8078&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5392&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 4. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Zdenku, nebylo by lepší tohle přesunout spíš do elektropohonu? Přecijen je to dost OT. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Tady takový malý příklad pro všeználky, jak se staví z olaminované překližky: http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8078&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5392&postdays=0&postorder=asc&start=0Něco jsem přehlédl ?? to je říční loď do 1500 kg včetně vleku , 4 pohodlná lůžka a oddělená Wc a koupelka ? nebo malá plachetnice sem tam do vody ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 4. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Ale mě to zdenku zajímá!! :) Jen bych o tom raději četl ve vlákně, který se k tomu líp hodí. Hlavně proto, že kdybych se k tomu někdy chtěl vrátit, tak tady to nenajdu. P.S. OT je zkratka out topic. :) hezky česky. :D volně přeloženo mimo téma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Marke DoriffModell 660Bootstyp MotorkajütbootBaujahr 1976Anzahl Kabinen 2Anzahl Betten 7Rumpfmaterial GFKLänge 7Breite 2,50Gewicht 1400 Kg + cca 150 litru palivo, voda + vozejk + motor .. total cca 2,1 t Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Tady takový malý příklad pro všeználky, jak se staví z olaminované překližky: http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8078&postdays=0&postorder=asc&start=0 http://www.jachting.info/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5392&postdays=0&postorder=asc&start=0Něco jsem přehlédl ?? to je říční loď do 1500 kg včetně vleku , 4 pohodlná lůžka a oddělená Wc a koupelka ? nebo malá plachetnice sem tam do vody ?Ale ne, nepřehlédl, tedy vlastně ano, jde o systém stavby, nikoli o velikost, touto metodou se staví samozřejmě i větší lodě. Jde o to,že jsi psal že to shnije, ale ono ne, ono to vydrží i 20 let a víc, je to normální způsob stavby lodí......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Zdeněk 2013 . aby to zase nevypadalo že jsem úplně proti dřevolaminátu . Ono záleží jak na co a na jak kde a při jakém použití . Já ho třeba jako dopněk zvýšených bočnic mám na lodi co mám na ryby . Kamarád vyrábí touto technologií pramice na ryby . Vše to jsou lodě občas do vody a nevadí když to hnije bo životnost není prioritní ani moc pevnost .říční loď je jiné kafe, vysoká nosnost , těžký motor, kolize v komorách ,kotvení v maríně ,nájezdy na kameny a další .Poškození dřevo laminátu pod čarou ponoru i škrábnutí znamená že se do trupu dostane voda , nastane různé pnutí a laminát se odloupne a hotovo dvacet . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 4. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Osobní dlouhodobou zkušenost s dřevolaminátem nemam. Co jsem tak procházel net, tak se touhle technologií staví poměrně dost zakázkových lodí. Samozřjmě i lodí v řádech milionů eur. Základem úspěchu asi bude správné zvládnutí technologie a materiálů. Třeba to co sem dal maxík považuju za bezvadnou ukázku. Myslel jsem, že všichni pochopili, že je to odkaz na technologii, nikoliv typ lodě. :DOd boku bych střelil, že zkázou pro dřevolaminát bude jakýkoliv poškození laminátu. Voda, která se do toho tim poškozením dostane už tam asi zůstane na věky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Zdendo pošli prosím link na dřevo laminátovou loď za miliony Eur... ps je fajn že na to máš takový rozpočet :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 (upraveno) tvl :D taky jsem takovou viděl laminátka s dřevěným obložením interiéru , je to ono ?? http://www2.best-boats24.net/fileadmin/oldapp/htdocs/privat/boote/0d83975/1.jpg http://www2.best-boats24.net/fileadmin/oldapp/htdocs/privat/boote/0d83975/7.kl.jpg Upraveno 4. Září 2014 uživatelem KBfotoservis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 (upraveno) Pánové, je obrovský rozdíl, když někdo třeba olaminuje dřevěnou loď do které mu začalo týct, a mezi záměrnou stavbou z překližky ,nebo i dřeva k tomu určené, a pryskyřice k tomu určené, joko třeba tady: https://www.youtube.com/watch?v=rDgKIPaW5xY. také samozřejmě hraje velkou roli jestli někdo nechá 5 let do lodi pršet a nechá to zmrznout, ale já nechci prosazovat nějakou svoji pravdu, jen se takhle normálně profesionálně lodě staví, a nejsou to lodě na 5 let, protože by ty firmy co to dělají už neexistovaly, Osta Vláďa Janouž touto metodou renovuje loď, a na laminát ještě lepí dýhu, a funguje to skvěle, já osobně bych se této technologie vůbec nebál. A ten odkaz je právě na drahou loď, když jste to chtěli vidět. Upraveno 4. Září 2014 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Jo tahle lod je jiná liga a úplně jiná technologie jestli se nepletu . Hlavní složku tvořili lepené dřevěné sendviče ze dřeva a ten laminát je více či méně podklad laku jestli se nepletu určitě to nemá nic s pevností a tuhostí . Nicméně tomuhle rozumím . Ale neřeší to problém říční lodí do 1500 kg s vlekem . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 To video respektive ten um lidí a ten výsledek, to je neuvěřitelný! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 (upraveno) O tom žádná, dal jsem to sem ale proto, aby byl vidět postup při stavbě moderní dřevo laminátové lodě, u těch předchozích odkazů jsou lodě sice menší, ale také je nosnou složkou dřevo, respektive překližka, a laminát tvoří jen ochrannou vrstvu.Dokonce jsem viděl lodě laminovaná tak, že bylo vidět jen dřevo, a laminát byl dokonale průhledný, v podstatě ,,neviditelný,, A postavit požadovanou loď touto technologií (myslím překližku. a laminát) není žádný velký problém......edit:překlepy :rolleyes: Upraveno 4. Září 2014 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Jo tahle lod je jiná liga a úplně jiná technologie jestli se nepletu . Hlavní složku tvořili lepené dřevěné sendviče ze dřeva a ten laminát je více či méně podklad laku jestli se nepletu určitě to nemá nic s pevností a tuhostí . Nicméně tomuhle rozumím . Ale neřeší to problém říční lodí do 1500 kg s vlekem .KB, dal jsem to sem, abych vyvrátil Tvoje tvrzení, že dřevolaminátová loď shnije, a Pokud by Zdenda loď stavěl určitě použije překližky, a udělá podle správného technologiclého postupu, a ne jako se to dělalo před 50ti lety, kdy tu nic kloudnýho nebylo. Já jsem (když pominu dětství, a ranné mládí) toho víc postavil a zrenovoval, než jsem naplul, a věž mi, že se o tyhle postupy velice zajímám, takže když něco napíšu, není to že si něco myslím,nebo nějaký dohady co jsem někde slyšel, ale věc o které vím, že opravdu funguje, a to dobře.Tolik k dřevolaminátové konstrukci, teda z mé strany. Jdu se věnovat rekonstrukci toho kajuťáku, který ostatně má takový prostor, že by požadované zadání bohatě splňoval, kdyby se lehce upravil (oddělené WC už má, takže jen tu koupelnu,,,,,,,,) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Maxiku jak říkám at si polaminuje třeba papundekl ,, tohle prostě nezvladne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Jestli myslíš ten kajuťák, tak ten je skoro rok prodanej, jenom na něm makáme......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Ono dřevo je i laminátových lodích, já mám tovární stavbu laminátová plachetnice a v kokpitu je na podlaze v laminátu zalitá překližka, stejně tak celá paluba, boky nástavby. U motoráku Fletcher je taky dost dřeva v konstrukci a v tom Shetlandu bude určitě taky, minimálně v zrcadle který drží přívěsnej motor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 4. Září 2014 Sdílet Odesláno 4. Září 2014 Ono dřevo je i laminátových lodích, já mám tovární stavbu laminátová plachetnice a v kokpitu je na podlaze v laminátu zalitá překližka, stejně tak celá paluba, boky nástavby. U motoráku Fletcher je taky dost dřeva v konstrukci a v tom Shetlandu bude určitě taky, minimálně v zrcadle který drží přívěsnej motor.Tak to máš pravdu, známej má u Plzně dílnu, kde laminují komponenty pro Bavarii, a já jako zvědavec to mám u nich zmáknutý, používají se překližky i masiv, ten je teda zásadně mahagon, přesto,že není pod těma vrstvama vůbec vidět, vždycky když tam pod patku stěžně cpaly metrovej špalek mahagonu, tak jsem uronil slzu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se