Přejít na obsah
Plavidla.cz

Loď vhodná na naše řeky

Zdenda

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 377
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Charlie přečti si název diskuze a zadání , stěžen se jednoduše nesklápí , motor je na výtlak a na Labi nebo Vltavě ,, tvl plachetnice .. nesmysl

Kdyby sis misto placani nesmyslu o MacGregorovi neco dohledal, urcite bys pochopil aspon neco z tyhle diskuze. Tahle plachetnicka mezi lode vhodny na reku rozhode patri!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uf, tak jsem to prolítnul....

Ta loď za 18 tis. je super. Jen je mimo současnej rámec. Asi bude i dost těžká ne? Chystam se sice nechutně zbohatnout, ale až výhledově.:D

Ne vážě. Mam dojem, že jsme s Vikym na jedný vlně. Na tý přepravitelnosti trvam. Opravdu nechci pokaždé vyplouvat ze stejnýho místa. Chci toho vidět víc, ale nemam zase tolik času. Na řeky chci vyrážet především o víkendech. Taky je pravda, že i když běžně nepospíchám, tak jsou situace, kdy člověk potřebuje zrychlit. Představoval bych si právě proto maximálku kolem těch 15 km/h. To teoreticky při délce 7m jde, podle Vikyho vzorce.

Meka bych já osobně zavrhnul. ani tak ne pro jeho vlastnosti (ty neznam), ale je to jedna z mála lodí, který se mi prostě a jednoduše nelíbí. Jinak s balastem to je tak, že se napostí otočením kohoutku a vypustí plavbou ve skluzu. Není problém při čistě motorový plavbě ho vůbec nenapustit.

Obecně bych se plachetnici na řece vůbec nebránil. Já jsem toho s ní už naplul dost na to ,abych mohl říct, že je to dobrý. Jen já mam slabej motor. Potřeboval bych na řeku tak 15HP. Mam 5.... Ideálně kdyby to bylo, jak psal Monty... koně na stopu délky.

To mi připomíná otázku proč je zadání nesmyslný? Třeba plachetnice Viko 27 má přepravní hmotnost tunu a přitom je 8,5 dlouhá, má oddělenej velkej záchod s koupelkou a spaní pro 6 dospělých. Proč by to tedy u motoráků bylo neřešitelný?

Možná, že přestanu řešit neřešitelný, prodam pár krámů z garáže a koupim to Viko. Cena novýho je 600 tis. Kdyby byl jetej za půlku..... jenomže nejsou.... nikdo je neprodává.

Odkaz ke komentáři

Anachy tak lod je fakt perfektní jak si ukazoval 18 k € zn 18 tis euro je pul mega .Pak to je otázka rozpočtu

No včera jsou trochu brouzdal po netu a najdou se i levnější i dražší, absolutně super kterou jsem objevil byla ve švédsku asi za 33t e. ale byla fakt na úrovni. No jinak jsem je objevil v Dánsku i za cca 11t e. Je to jen otazka se rozhodnut pro ten správný typ lodě a potom tomu dát čas a hledat a hledat.

Odkaz ke komentáři

Zdendo máš nějaký bližší info k tomu Viku 27? Klidně do mejlu, díky.

Jestli by jsi si s 15HP pomohl nevím, máš tuším 22ft plachetnici plus plato. Já mám 25ft 3t a 13HP diesel, když ho roztočím naplno, tak se záď přicucne dovody a už dělám i slušný vlny. Co jsem koukal do grafu motoru tak já využívám 3-7HP

Odkaz ke komentáři

Mě se akorát na těch Viko nelíbí že mak strašně vysokej bok a nizoučkou kajutu, na vodě to vypadá strašně. Ta 27 to má ještě tak nějak, ale zas vysoká vzadu, holt daň za vejšku pod kokpitem.A kajutu maj se zkosenou střechou, takže čim víc jdeš dopředu, tim nižší vejška. Pak ta udávaná stojná výška je akorát u vstupu.
Odkaz ke komentáři

Jak znam p. Kozu na Slapech, tak na nějakej ten centimetr koukat nebude. Je to typ člověka, který se snaží vyjít vstříc a udělá všechno pro to aby to šlo.

Na Orlíku mi říkali, že už ten výtah 2x přetížili, když tahali mis vondrajdu. :D Takže se toho asi taky nebojí.

Odkaz ke komentáři

Tušíte někdo kolik může vážit ocelová kanalovka ve velikosti 8,5m x cca 2,7m ?

Mně vždy z NL napsali, že loď váží 3,5t a když jsem to probíral s majiteli podobných lodí tak jsem byl zhruba na 3,8t bez náplní(voda+nafta) Je to můj sen, ale potřebuji ještě navíc uzavřený okruh chlazení. Chci plout i v zimně.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...