Zdenda Odesláno 8. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 8. Září 2014 Je to zase nějakej kompromis.... minimálně v tom, že je to klouzavej trup, nevim, jak velká je koupelka.... abych se tam vešel i já. ale jak píšu, blíží se to.... :)Ještě jsem našel plány lodě, kterou by postavilo snad i dítě na základce. Jednoduchej trup - plochý dno, stejně jednoduchá i nástavba. Délka 9m, šířka 2,3m, stojná výška v kajutě, hmotnost kolem 800kg bez motoru. Doporučenej motor 25hp. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 9. Září 2014 Sdílet Odesláno 9. Září 2014 http://www.ebay.de/itm/151402577704?_trksid=p2055119.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT co tohle.. a tomu podobné..koukni na cenu.. a kdybych měl cely ten vnitrek prekopat/protoze je to stare.. /tak si myslim ze je to porad to same a podobne..zaregistrované.. i ten motor můžeš vyhodit..prodat .. dát diesel.. cokoliv.. např.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 9. Září 2014 Sdílet Odesláno 9. Září 2014 http://www.ebay.de/itm/251638356342?_trksid=p2055119.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT tady sice neni dosazena minimalni cena.. takze se to muze vysplhat..ale podle mne ideal na cesty ceske a i jiné.. tedy vodni cesty.. podle mne.. moc pekne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 9. Září 2014 Sdílet Odesláno 9. Září 2014 nechci tady delat reklamu na e-bay nebo neco podobneho.. ale myslim .. hledej..hldej.. hledej.. .-) a najdes..sezona bohuzel pomalu konci ale je cas .. ceny pujdou zase trochu pres zimu dolu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 9. Září 2014 Sdílet Odesláno 9. Září 2014 http://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/motorboten-en-motorjachten/m816808950-placom-650-polymore-600-met-dekzeil-en-biminitop.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr&lr_snippet=horizontalRichSnippet jeste si neodpustim treba toto .. prominte.. ale je to sice neco jineho nez zdenda shani.. jen jsem chtel porovnat cenu - hotovy vyrobek.. Kdyz to prepoctes nemysklim ze to za to postavis.. byťje to takovy oprcek.. ale je tam vsechno.. elektro.. bimini.. proste doladis a jezdis.. a za cas kdyz zjistiš ze to neni to prave.. je prostor zase udelat nekoho jiného kdo shání šťastným a poohlednout se po jiné.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 9. Září 2014 Sdílet Odesláno 9. Září 2014 Těch lodí je fakt spousty jen to chce hledat a hledat, jak píše DAVIS :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 9. Září 2014 Sdílet Odesláno 9. Září 2014 Jo, teď je nejlepší doba, ceny jsou dole. Je po sezóně, a lidem se nechce platit zimní ustájení, dělá to klidně za takovou loď tisícovku....... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 9. Září 2014 Sdílet Odesláno 9. Září 2014 "... ma pravdu ..předsedo " :-)nemit tu svoji komplet v G.O. .. tak uz bych se v necem vozil..ja uz takovou dobu nebyl na vode.. uplne z toho uz zacinam..byt smutnej :-(treba necky..cokoliv.. ale s rozumem..no ono to snad nějak dopadne.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 9. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 9. Září 2014 Souhlas, chce to hledat. Jsem rád, že jsme tu společně upřesnili co vlastně hledam. Naštěstí mam čim se plavit, tak to úplně nehoří.DAVIS, neberu to jako reklamu na ebay. Dal jsi sem pěkný lodě. Hlavně ta první.... trochu mi to připomíná stany v Potterovi. Z venku malá, ale uvnitř obrovská. Sice asi budou všechny přes váhu, ale beru to tak, že to vlákno třeba bude číst i někdo jinej. Já bych samozřejmě těžší loď hravě utáhnul, ale je to něco za něco. Až se přestěhuju, tak to budu mít min. 100km k vodě. Nerad bych pak sklouznul k tomu, že si řeknu, že na víkend nemá cenu takovej parník vozit na vodu. Navíc chci poznávat víc míst, takže trvalý kotvení větší lodě nepřipadá v úvahu. Prostě jednou to povezu do prahy, jednou do děčína, jednou týna atd. atd.Muj ideál je:- spaní pro 4 (2 v přídi + 2 pod kokpitem)- oddělený WC s koupelnou- tvarově asi jako první loď z odkazu od DAVISe- celkově spíše v horšim stavu (stejně bych to dělal všechno nový, jako u všech mých lodí a práce na lodích mě baví)- nejlépe bez motoru (určitě bych nemohl klidně spát, kdybych tam neměl vestavěnej nějakej menší nafťáček)- hmotnost do 1,5tCenovej limit nemam. Hledam loď v horšim stavu, takže to určitě nebude žádná raketa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 10. Září 2014 Sdílet Odesláno 10. Září 2014 to Zdenda : bojím se že seprostě do těch 1,5 t nevejdeš / spaní pod kokpitem .. / a pod.vše to co tu píšeš ..jsem měl jako jednu ze svých prvních lodí , Four Winns 248..a váha ? 3,3 t. :-)měl jsem tehdy na tahání Nissan Navara , plnohodnotná 4x4 , tak jsem nikdy neměl problem. a musím říci , že mi bylo jedno kam a jak daleko jsem jel.. když jsem chtěl zahákl jsem to a mazal..kamkoliv , spotřeba cca 11,5 - 13 l , /myslím auto / protože to je pro mne svoboda , životní směr a pod...takže také jsem tehdy dlouho hledal..i na moře..celou jsem ji i když byla skoro nová , měla jen 34 Mh a 2 roky stáří !!! přesto jsem ji dovybavil , agregát na výrobu 220V , nový bojler , topení v lodi , větší nádrže na vodu.. prostě jsem nemusel co mi zásoby stačily vylézt do maríny a pod.. splnilo to co jsem chtěl.. dnes už takovou a větší loď chci nechat trvale na českých vodách /tedy velkou kanálovku / a k moři klidně gumák s plast Vkýlem , nebo něco jednoduchého..rybářskou loďku se závěsem nebo stabilákem..ale to jsem zase zabředl.. prostě najdeš co chceš ale na 2 spaní to bude vážit víc.. Toť celé.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 10. Září 2014 Sdílet Odesláno 10. Září 2014 to Zdenek 2013dik za soucit..ja už to asi letos vydržím .. makam na své aby už to KONEčNě bylo.. některé procesy jsou nekonečné , navíc když to dělám sám a ještě k tomu dojíždění .. a pár osobních a technických trablů... prostě jedno rozhodbutí v životě.. a tohle z toho je.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 10. Září 2014 Sdílet Odesláno 10. Září 2014 To Zdenda : pošli email : pošlu ti fota co jsem já měl..uděláš si obrázek..jestli chhceš.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 10. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 10. Září 2014 Jsem si vědom, že to nebude lehký najít. Neni to ale nereálný. 3,5 t už je fakt hodně. To už neni nic pro mě. :) Off roadový auta mam taky rád, ale pro mě je to nevyužitelný. Najezdim kolem 50 tis. za rok. Převážně po dálnicích. Je naprosto mimo realitu si na to pořizovat off road. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 10. Září 2014 Sdílet Odesláno 10. Září 2014 to Zdenek 2013 dik za soucit..ja už to asi letos vydržím .. makam na své aby už to KONEčNě bylo.. některé procesy jsou nekonečné , navíc když to dělám sám a ještě k tomu dojíždění .. a pár osobních a technických trablů... prostě jedno rozhodbutí v životě.. a tohle z toho je..nekonečnost některých procesů na lodi je zcela normální,dovybavoval jsem si lodičku Led světly v interieru i v exterieru,tahal jsem elektriku pro čerpadla,pro čidla,topení,hlavně elektro pro nabíječky,echolot,halogeny na přídi i zádi,houkačku,muziku,atd.,dělal souběžně renovaci můstku tak,aby to nakonec udělalo krásný a funkční celek - a 6 týdnů každodenní práce do noci uteklo jakoby nic - to je loď,a to byla jen elektrika...na lodi jsem takto znovu a podle své představy (z nových komponent) udělal úplně vše včetně přetěsnění oken,relingů,nové střechy,nového řazení,řízení,atd,teď už zbývá jen níže uvedené dokončení doladění pro ještě lepší provoz,což bez praktického zkoušení na vodě nešlo dost dobře zjistit... technické trable k tomu tak nějak patří automaticky a každý je musí vyřešit co nejlépe,dojíždění je asi dost hrozné,já jsem měl lodičku před domem,tak to bylo zcela v pohodě,ale jak jsem tu již psal-nechal jsem na ní kromě 2 sobot celkem 9 měsíců každodenní práce,a to jsem někdy dělal do noci doma v dílně...ono se to nezdá,ale pracovní čas na lodi je nejdražším zbožím,podle ceníku lodního servisu jsem na lodi za těch 9 měsíců odvedl práci bez materiálu za 1,25 mil Kč...stálo to ale za to ,proto si nějak nedovedu představit člověka živícího se prací při stavbě lodě od základu,to by bylo na roky... nejhorší na lodi je ,že i profi mechanik z lodního servisu díky omezenému prostoru na lodi dělá vše téměř stejně dlouho jako kdokoliv jiný,protože jen zastrčenou levačkou do podpalubí, kam nevidím,navíc v leže se dělá hrozně a pokud odvedená práce má být 100%-ní,a to na lodi musí být vždy,k tomu jako bonus všechny ty patvary na lodi při výrobě čehokoliv...proto vše trvá na lodi tak dlouhou dobu čeká mě už jen zmíněné malé doladění,materiál všechen mám připravený (výměna 2 odpadních čerpadel,nějaké budíčky na můstek včetně snímače polohy kormidla),ale i tak si nijak nenamlouvám,že to půjde samo,jakmile to rozdělám týden či dva utečou jako voda a zvažuji,že tyto úpravy nechám až na začátek listopadu,kdy lodička bude venku z vody a raději si užiji poslední měsíc a půl na vodě plavbou... vydrž a dokonči to ,případně sem dej nějaké fotky toho,co renovuješ či stavíš...držím palec a přeji hodně síly,já jsem měl obrovské štěstí,že moji ruku vedl kamarád co má profi lodní servis,tedy se spoustou věcí mi poradil a dokonce jsem od něho obdržel zcela vážně myšlenou oficielní pochvalu za odvedenou práci s tím,že by v servisu neměli šanci si s tím takto hrát,protože by to prostě nikdo nezaplatil... jak jsem psal-držím palec už jen proto,že ti nikdo nedá ty zkušennosti,které při stavbě nastřádáš,jednou se můžou dost dobře hodit...uživatelé,kteří vše zadají do servisu a neznají detailně svoji lodičku ,mají při selhání něčeho na vodě zaděláno na nepříjemný problém...Máš někde fotky své lodičky ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 10. Září 2014 Sdílet Odesláno 10. Září 2014 na mrk.cz jsou asi 3 fotky,dal bych je sem včetně krásného interieru,ale nevím jak... http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=624141&page=369http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=624141&page=367 pak je tam na jedné stránce i krásně připravený elektromotor... jak sem mám dát fotky? před chvilkou jsem se vrátil z lodě,připravil jsem si vše pro montáže,uvidím kdy se do toho pustím,ale bylo tam nádherně-klídek a pohodička na vodě...parádní odpoledne JPfish-psal jsi mi i na mrk.cz,odpovídal jsem na tvé dotazy už tam...Aha,kdo se má v těch přezdívkách orientovat, jednou bydlík pak zdenek2013, jo to vím,ale já myslel,že dáš někde fotky komplet rekonstrukce jak bárka byla na začátku a jak jsi vše tvořil k obrazu svému jak popisuješ.Toho co jsi předělal k obrazu svému jak píšeš,ne fotku lodě a kormidla.To jsem myslel ,abych chytil inspiraci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 11. Září 2014 Sdílet Odesláno 11. Září 2014 pripravím takový jen strohý výcuc , jak to vypadalo když jsem to kupoval , ..pak ta neštastná akce a stav po vytažení a stav při opravě.. bude to na rajceti.. dam vedet..to zdenda : pripravim ti to a poslu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 11. Září 2014 Sdílet Odesláno 11. Září 2014 To Zdenek2013 : Ten můj proces opravy se pořád protahuje , protože se do toho občas něco vloudí , jako např 3,5 měsíce jsem dělal kamarádovi toto.. od základu.. celé rozebrat a odstrojit až do šroubku.. komplet.. a komplet VšE - ale úplně VšE udělat..nové od záclonek po G.O. motoru .. prostě vše.. je to tam vidět jak to bylo před a po.. http://nemam1.rajce.idnes.cz/Serena/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
benno Odesláno 12. Září 2014 Sdílet Odesláno 12. Září 2014 Loď vhodná na řeku, Tempestino 21 je v bazaru jachting.info.cz, bohužel nová. Transport, spouštění, stabilita, spotřeba, reserva výkonu, víceúčelovost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 13. Září 2014 Sdílet Odesláno 13. Září 2014 jak to včera dopadlo? To Zd.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 26. Září 2014 Sdílet Odesláno 26. Září 2014 Chci poprosit o radu,ještě zvažuji jednu možnost před nákupem lodě, bohužel s véčkovým předkem.Napadla mne možnost si koupit hotový spodek lodě a dle svých nároků si nechat dodělat kajutku na loď.Dle zjištění co jsem přehodnotil,tak na moře určitě jezdit nebudu a véčko nepotřebuji.Chci kajutovku stabilní na ryby s katamaránovým nebo timárovým dnem a možností přespání dvou lidí,ale krom jedné od K MAXII Cabin 5.35,která není moc vzhledově pohledná jsem nic nenašel.Je zde někdo šikovný a nebo poradí kalkulaci výroby kajutky včetně modelace nebo případně nákresu na hotový spodek lodi 5,35m.Podrobnosti bych uvedl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Září 2014 Sdílet Odesláno 26. Září 2014 Poznamka: Lod s katamaranovym dnem hezka nebude, ten trup k tomu nemá předpoklady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 26. Září 2014 Sdílet Odesláno 26. Září 2014 Poznamka: Lod s katamaranovym dnem hezka nebude, ten trup k tomu nemá předpoklady.Viky já spodek neřeším,chci lepší boudu,aby to nevypadalo jako čmelák http://www.hiroshajo.hu/gallery/Kmaxxicabin/content/_4386547343_large.html Spodek je jasnej a nevadí a splňuje účel,ale ta bouda je hrozná.Chci udělat kajutu jako má Bohouš na Shetlandu,to je jen příklad.Umíš nebo znáš někoho pro koho by to nebyl problém a šlo to dohodnout.Packa jak dal kontakt na výrobce lodí z Kolína, tak tomu jsem taky volal a čekám na jeho řešení,ale bohužel to co má v nabídce je malé.Kdyby jsi nebyl abstinent,tak bych Ti to u piva zřetelně objasnil co chci :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 26. Září 2014 Sdílet Odesláno 26. Září 2014 firem ktere ti sfouknou boudu z laminatu je jako sr...ček ale nikomu se nechce delat mustr a mozna by to stacilo z tzv.strikaneho laminatu ale to ti oni poradí-jedna f. je napr.v Ceskem Brodu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 26. Září 2014 Sdílet Odesláno 26. Září 2014 firem ktere ti sfouknou boudu z laminatu je jako sr...ček ale nikomu se nechce delat mustr a mozna by to stacilo z tzv.strikaneho laminatu ale to ti oni poradí-jedna f. je napr.v Ceskem BroduDej prosím nějakej odkaz,nejlépe osvědčenej.Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVIS Odesláno 26. Září 2014 Sdílet Odesláno 26. Září 2014 to zdenek : hele co jsem dnes našel.. ma to i dvoje spaní.. odmysli si ten starší design.. ale má to vše.. a ten mercruiser hravě nahradíš.. http://www.ebay.de/itm/Motorboot-Kabinenkreuzer-Familienboot-/281446468960?pt=Motorboote&hash=item4187844d60 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se