Přejít na obsah
Plavidla.cz

Loď vhodná na naše řeky

Zdenda

Doporučené příspěvky

U motoráku Fletcher je taky dost dřeva v konstrukci a v tom Shetlandu bude určitě taky, minimálně v zrcadle který drží přívěsnej motor.

To jsi neměl říkat, už to jde fotograf prodat. :D :D

edit: Vlastně dát do šrotu.... bo to zaručeně musí bejt shnilý, když je v tom dřevo. :D

Upraveno uživatelem Zdenda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 377
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Ono dřevo je i laminátových lodích, já mám tovární stavbu laminátová plachetnice a v kokpitu je na podlaze v laminátu zalitá překližka, stejně tak celá paluba, boky nástavby. U motoráku Fletcher je taky dost dřeva v konstrukci a v tom Shetlandu bude určitě taky, minimálně v zrcadle který drží přívěsnej motor.

No samo sebou , Shetland je dost těžkej (asi 800 kg ) hlavně díky tomu že před 30 lety se hodně dávalo na výztuhy dřevo . Je to celý vlaminovaný do trupu . Na motor jsme dělali dokonce nové zrcadlo kvuli silnějšímu motoru , Je tam cca 5 -7 cm vodovzdorného překližkového segmetu s vlepenou kovovou deskou . Jinak trup a skořepina je samo sebou laminát .Ta vodovzdorná překližka je samo osobě těžká jako prase , jsou tam specialní pryskyřice a folie , tak jí voda nevadí ale pod vodou taky bejt nesmí

http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9115/9115709_2a9c449af75ee5f295bb285f807e9793/images/001-horz.jpg?ver=3

zcela předělaná a zesílená záď lodi

Upraveno uživatelem KBfotoservis
Odkaz ke komentáři

Já teď na čelenu zkouším voděvzdornou gabonovou překližku, mám ji tam už dva roky, na dešti i slunku. Je to zbytek když jsem dělal nový přepážky v interiéru, tak jsem z toho udělal výplň na čelen a nijak ji neošetřil. Zatím je pořád jako nová, jen povrchová vrstva zašedla.
Odkaz ke komentáři

mě přivezli sousedi holanďani držák motoru z lodě, kterou tam šrotovali. Držák jsem nakonec vyhodil, protože byl úplně sežranej (hliník). Zajímavý ale je, že překližka na něm byla v perfektní kondici. Prej je původní. Zeptam se jak stará je
Odkaz ke komentáři

Já mám 12mm - plnej gabon - i vnitřní vrstvy. Bez čelenu bych se na loď nedostal. http://sanru.rajce.idnes.cz/Na_vode/#DSCF4887.jpg oproti fotce jsem akorát zkrátil schůdky o jeden stupínek a tím pádem mohl zrušit podpěru schůdků.

Jinak je na čelen dobrá voděvzdorná foliovaná překližka, ta černá, z jedné strany má vroubkování což je perfektní protiskluz.

Upraveno uživatelem Charlie
Odkaz ke komentáři

zdar pánové..

trochu se vrátím k tématu výběru lodi na naše řeky..

prolítněte /už tu odkazů pár bylo .. / třeba e-bay.. ale kompletně.. a nutno dodat / a to je ještě sezona / .. že je tam podle mne pro vaše potřeby takových pěkných rozumných a v podstatě i rovnou připravených lodí.. jak GFK , tak ocel.. moderní , starší.. prostě fakt si myslím že než stavět .. tak výběr..opravdu velký :-)

Odkaz ke komentáři

zdar pánové..

prolítněte /už tu odkazů pár bylo .. / třeba e-bay.. ale kompletně.. a nutno dodat / a to je ještě sezona / .. že je tam podle mne pro vaše potřeby takových pěkných rozumných a v podstatě i rovnou připravených lodí.. jak GFK , tak ocel.. moderní , starší.. prostě fakt si myslím že než stavět .. tak výběr..opravdu velký :-)

Těch lodí je tam fakt spousta. Zatim ale žádná taková ta láska na první pohled. Už jsem tam párkrát na něco narazil, ale zase nebylo místo (teda spíš souhlas druhé polovičky). Počítám, že během příštího, nebo přespříštího roku bych prodal alespoň dvě lodě. Měl bych tak místo pro novou.

Svojí představu jsem tu už popsal. Zbývá než počkat, až se to zase objeví. Ve dřevě jich je samozřejmě mnohem víc, než v laminátu. Pořád se ale toho dřeva dost bojim.

No a když se nic neobjeví, tak se pustim do vlastní stavby. Na to je tu ale hromada jiných vláken. I když jsou strašně zaplevelený. Lidí, kteří staví o tom moc nepíšou. Spíš jsou ty vlákna plný těch, kteří o tom moc neví. Těch, co kdysi jen něco slyšeli od někoho, kdo o tom kdysi slyšel. :D

Odkaz ke komentáři

zdar pánové..

Těch lodí je tam fakt spousta. Zatim ale žádná taková ta láska na první pohled. Už jsem tam párkrát na něco narazil, ale zase nebylo místo (teda spíš souhlas druhé polovičky). Počítám, že během příštího, nebo přespříštího roku bych prodal alespoň dvě lodě. Měl bych tak místo pro novou.

Svojí představu jsem tu už popsal. Zbývá než počkat, až se to zase objeví. Ve dřevě jich je samozřejmě mnohem víc, než v laminátu. Pořád se ale toho dřeva dost bojim.

No a když se nic neobjeví, tak se pustim do vlastní stavby. Na to je tu ale hromada jiných vláken. I když jsou strašně zaplevelený. Lidí, kteří staví o tom moc nepíšou. Spíš jsou ty vlákna plný těch, kteří o tom moc neví. Těch, co kdysi jen něco slyšeli od někoho, kdo o tom kdysi slyšel. :D

Zdendo, dřeva se neboj, teď jsme měli sraz dřeváků na Orlíku, bylo to fakt bezva, a nezapomeň, že dřevěná loď má neomezenou životnost, a snadno se opravuje! Teď na srazu nějakej úpně cizí čumil řekl : Když si pořídím loď, tak takovouhle a ne nějakou laminátku kterejch jsou mraky, a liší se od sebe jen číslem, tohle má duši! ( Pánově s plastovejma vaničkama prominou :lol: )

Upraveno uživatelem maxik1958
Odkaz ke komentáři

Hele KB, čekal jsem, kdy ti to konečně dojde, ale evidentně se tak nestane. čekal jsem, že když na tvoje příspěvky přestanu reagovat, tak sem přestaneš psát. Posledních asi 8 stran jsou tvoje příspěvky dost zcestný (možná spíš první 3 strany jsem doufal, že tomu tak neni). Pominu to, že půlka z toho jsou zbytečný urážky. Zbytek jsou neopodstatněný nesmysly, plácnutí do vody apod. Stranu od strany se v tom motáš víc a víc a tak i tvoje příspěvky a názory jsou zcestný víc a víc. Posledních pár stran už se jen vysmíváš. Na konstruktivní diskuzi se nezmůžeš. Argumenty ti nejen došly, ty se ti ani nedostavily. Tvuj názor už znam. Víc od tebe opravdu nepotřebuju. Podle toho co píšeš, seš tak namyšlenej, že když něco neznáš, tak to prostě neexistuje. A to i když třeba taková loď stojí u maxíka. :D

Neznáš ty mě a neznam já tebe. Nikdy jsme se ani neviděli. Nechci tě hodnotit, i když ty ses nestyděl několikrát nevybíravě ohodnotit mě. No máš to asi v hlavě nastavený jinak.

Odkaz ke komentáři

chybí spaní .. pohodlné .. pro 4 lidi , a oddělené WC a koupelka . Jinak lod pohodová , něco takového sem kdysi sháněl

Hele KB, taky píšu že základ......To všechno se na ní bez probléml vejde!

Odkaz ke komentáři

Maxiku, asi kdybych toho o dřevěnejch lodích věděl alespoň polovinu, co ty, tak bych se určitě tolik nebál.

Je to jen o odvaze, a pak víš že radilů je vždycky dost!!!!! :D a =D Ale vážně, koukni na moje stránky, většina těch lidí se pustila do své první dřevěné lodi, a výsledky jsou převážně výborné, jen to chce překonat počáteční ostych. Já mám heslo: Kdo nechce hledá důvod, kdo chce, hledá způsob ! Tak se neboj, a rozjeď to, uvidíš že to není tak hrozný, a nakonec se z toho všichni poserou, až to uviděj, a nakonec Lysá není zas tak daleko, kdyby sis s něčím nevěděl rady!

Odkaz ke komentáři

Celodřevěná loď, nebo aspoň nástavba, je bezpochyby moc pěkná. Pokud ji ale chceš hodně používat, je to děsný na údržbu. honit každou návštěvu aby se přezula, pes aby neproškráb drápem lak, aby se mokrá krycí plachta nepřicucla a nezapařila lak atd. Pozorovla jsem to teď 3 měsíce v Německu. Choděj po palubě v ponožkách, po každé přeháňce hned všechno utíraj, leštěj, atd., atp.

Takže hezký to je, praktický to není.

Je rozdíl, chceš-li mít naleštěný piáno na výstavu, nebo loď na otloukání v komorách, pobíhání posádky s botama od písku a tak.

Já to z uvedených důvodů vzdal. Neměl jsem sílu furt někoho buzeronat, ať mi nedře lack a tak na poslední lodi z venku není ani tříska. Stačí ta orvaná barva, jejíž oprava je proti opravě laku na dřevě úplná sranda.

Odkaz ke komentáři

Ještě to maxiku promyslim. Dík za nabídku pomoci!

Pravda je, že dřevěnky maji duši návrháře a rukopis stavitele. To u laminátek chybí.

P.S. když píšeš o té lysé..... nevim, jak dlouho tu ještě budu. Budu se v dohledný době muset přestěhovat. Doufam, že ještě tak 2 roky tu budu, ale kdo ví.

Odkaz ke komentáři

Celodřevěná loď, nebo aspoň nástavba, je bezpochyby moc pěkná. Pokud ji ale chceš hodně používat, je to děsný na údržbu. honit každou návštěvu aby se přezula, pes aby neproškráb drápem lak, aby se mokrá krycí plachta nepřicucla a nezapařila lak atd. Pozorovla jsem to teď 3 měsíce v Německu. Choděj po palubě v ponožkách, po každé přeháňce hned všechno utíraj, leštěj, atd., atp.

Takže hezký to je, praktický to není.

Je rozdíl, chceš-li mít naleštěný piáno na výstavu, nebo loď na otloukání v komorách, pobíhání posádky s botama od písku a tak.

Já to z uvedených důvodů vzdal. Neměl jsem sílu furt někoho buzeronat, ať mi nedře lack a tak na poslední lodi z venku není ani tříska. Stačí ta orvaná barva, jejíž oprava je proti opravě laku na dřevě úplná sranda.

Davide, máš pravdu, nad ocel není, ale zase se líp přelákne dřevo než laminát, a musím říct, že teď na srazu jsme do sebe tloukli o stošest, takže my s tím plujem, nemáme to jen na ukazování.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...