packa Odesláno 28. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2014 vice-mene každy vikend se motam ve Veletově nebo ve St.Kolině -s Vikim jsme nejakej pokec planovali tak se domluvte a dejte vedet,ne vodu se dostanu az tak po pulce zaří-budto Mělnik vinobraní nebo Stary Kolin-Veterani-oboje na Vaclava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 28. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2014 (upraveno) Chlapi. Ale co se týče výtlačný trup, polokluzák a kluzák, rozumíte tomu jako většina lidí. Jako koza náklaďáku. Tudíž vůbec nevíte, o co běží.Výtlačný trup z bočného pohledu: Kýl vepředu klesá a vzadu postupně stoupá. Bok lodi může být plynule zaoblený, nebo hranatý, třeba i vícenásobně , jako šarpie. Ideální rychlost s malým výkonem motoru je 3,14x druhá odmocnina délky člunu na vodorysce. 4m délky člunu Lvl, rychlost - 6,28 Km/h. Záď člunu je na vrcholu druhé vlny.Polokluzák má kýl vodorovně rovný, boční linka zepředu postupně klesá dozadu. Bok lodi, outor, je zaoblený. Loď s dostatečně výkonným motorem se dostane na rychlost kritickou k délce trupu. To jest 6x druhá odmocnina délky trupu na vodoryske. člun, který má délku Lvl 4m, má tuto rychlost 12 km/h. Záď ponořená v hloubce, příď vysoko nebe a hází brutální vlnu. Kluzák má taky zepředu až dozadu rovný kýl, ale boční linka, outor, má náběh 3 až 5 stupňů náběh. Bok, outor, je lomený. Ani nebudu rozebírat mělké, nebo hluboké V. samoliter.Ale to je přesně to co jsem psal, všechny tyhle lodě, mají největší ponor na přídi, vzadu dno ustupuje, a z něj jde steven,hřídel, a kormidlo. Nejsem vševědoucí, a taky to o sobě nechci tvrdit, ale tohle mně zajímá, a tudíž to mám docela zmáknutý, navíc Poseidon je 3. loď tohohle typu co mám. A těhle lodí jsem naživo viděl opravdu hodně, a měl jsem možnost na nich plout, takže vím jak se chovají. Tady jsou fotky trupu, když jsem Adelhaid začal opravovat, je to na nich krásně vidět http://www.starelode.cz/index.php/projekty/35-maxik1958 Ještě bych rád podotkl, že pro tyto trupy Tvoje výpočty nesedí, to už zkoušel spočítat Viky, a vycházela mu myximálka cca poloviční, než třeba ten autoboot dosáhne. Upraveno 28. Srpen 2014 uživatelem maxik1958 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Maxik, Samoliter: Ty vypocty nesedi, protoze Poseidon je podle myho nazoru spis polokluzak - ma dno a zadni celo udelany tak, aby se od nej vlna dokazala odtrhnout. Kdyby ne, voda by ho "podrzela".JPfish: sobota by sla, to asi cas mam, je tam i spousta lodi k videni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Viky, dno má stejný tvar jako Adehaid, jenom je pří stejné délce o 30 cm užší, stejně tak Achiles je oproti dnešním poměrům o skoro metr užší, ona i Adelhaid měla 8x2 m ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Maxi, to jeste neznamena, ze ten predvalecnej tvar trupu lze podle dnesnich meritek spravne zatridit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Ale to já vím, jen že pro něj neplatí ty uvedené výpočty. Stejný tvar trupu měli třeba torpédoborce z té doby, ale i motorové jachty třeba v USA, je to prostě to co bylo tenkrát na vrcholu nautiky...... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Každopádně ty lodě co tu prezentuje maxik jsou fakt pěkné kousky ať už jsou výtlačné nebo poloskuzové :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Díky, ona se konstrukce trupu vyvíjí tam a zpět, koukněte třeba na přední vaz, původně kolmý, posléze se stále zostřoval, až k supermoderním závodním jachtám opět s kolmým předním vazem :D a =D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JPfish Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Maxik, Samoliter: Ty vypocty nesedi, protoze Poseidon je podle myho nazoru spis polokluzak - ma dno a zadni celo udelany tak, aby se od nej vlna dokazala odtrhnout. Kdyby ne, voda by ho "podrzela". JPfish: sobota by sla, to asi cas mam, je tam i spousta lodi k videni.Ahoj,tak se domluv s kolegou packa a napiš čas a já tam budu na stopro. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 29. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 http://www.tadroberts.ca/services/small-boats/barge/shanty20Pěkná!! Kdy se pustíš do stavby? Už letos v zimě? To se s chutí přijedu podívat. Držim palce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 29. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 29. Srpen 2014 Trochu mi na ni vadi ta informace. ze jede 4-5 uzlu. To je skoro malo i na Labe, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 30. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 30. Srpen 2014 (upraveno) http://www.boten.nl/fotos/271331-1_800x600.jpg http://www.boten.nl/fotos/271331-6_800x600.jpg http://www.boten.nl/fotos/271331-4_800x600.jpg Takto si nějakop pedstavuji lod na naše řeky . yp Motorový člunMateriál OcelZnačka HEWITyp Cruiser AKZnačka motoru PeugeotPočet Koňská síla 52Fuel DieselPočet motorů 1Rok 1972Místo neznámáčíslo inzerátu: 271331Délka / šířka / hloubka 9,00 x 3,00 x 1,10 m 8500 Euro Upraveno 30. Srpen 2014 uživatelem KBfotoservis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 To mas teda trochu spatny predstavy, zdaleka není idealni.Na Slapy a Orlik ji nedostanes a ponor 1.1m je uz skoro moc, i osobní lode mivaji min.Jinak je ovšem pekna, i když absence venkovního rizeni je na skodu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 Viki jsou 2 možnosti , bud já dám na Orlík a mám cca 130 km plavby až nad Týn n.Vltavou a pak perfetktní rekreaci na ´nádherný přehradě místo hausbotu . Nebo bude na Labi či Vltavě a mám přístup do celé Evropy a možnost týdny maximální pohodové plavby . Ponor je dostatečný úplně v pohodě , naše splavné řeky mají větší :-) Cena 8500 Eur + nějaké náklady s dopravou nejsou nezvladatelné a dieselový motor taky pohoda .I když nevím jestli 1.1 je ponor , mně tak na lodi označovali výšku paluby nad vodoryskou .A špatný představy ?? to je otázka no co od toho chceš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 No a nebo tahle , 7,5 metru , 3500 kg tedy i na Slapy a Orlík palivo Diesel cena 5500€ http://s3.bohilimages.nl/2D/2E/7A/6B/0f894aad-7f98-41ae-9fda-c7fa5b10466b-jpg/354_wo http://s1.bohilimages.nl/00/7C/68/64/06380180-90b4-4e7c-bb70-e8e84b5604e4-jpg/354_wo http://s2.bohilimages.nl/19/56/0F/56/31b18d99-1f84-48d6-a9bf-cf0f50bc1356-jpg/354_wo http://s3.bohilimages.nl/73/61/02/79/b99353f3-cae1-40e1-949b-fb82197270f9-jpg/354_wo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 (upraveno) No.. tak to uz je lepsi. Ted ještě aby to trochu jelo (tak bych cekal aspoň 14-15) a bude to parada. ;)(Jinak co ja chci od lodi je svoboda na vode, takze nechci byt omezovan problémy s rozmery a prepravou, je sice pravda, ze hlavni splavne reky mají hloubku dostatečnou, ale uz třeba jenom Labe u Kunetic ma jenom metr a nad Kuneticema je to sotva pul metru a tam je zrovna taak krasne! A to nemluvim o ostatních rekach, kde plavba není zakazana.) Upraveno 31. Srpen 2014 uživatelem viky_cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 No bavím se o splavných řekách a určitém pohodlí . Samo sebou lze tu loď mít rychlejší pak je to o penězích . Tahle pluje asi 20 má 40 hp diesel .Tohle je finančně dostupný i k normálním příjmům a dá se na tom vegetit týdny , jen doplňovat palivo jídlo vodu . Samo sebou to nejde lehce transportovat ale na to je třeba zase dobrá ,menší lod . Nelze mít prostě nákladní , stíhačku co je taky vrtulník a stát pár korun . Já to za sebe vidím až se oklepu z nákupu lodě a motoru a doplňků , dostavím chalupu a pak tak za 5-10 let si tohle pořídím a samo další 2 lodě co mám si nechám . úplně vidím jak mám něco takového na Orliíku , u toho tu mojí pramici s 5 hp motorem a s ní jezdím na ryby a na tomhle cruiseru bydlím aspoň v létě :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 Ahoj Zdendo , tohle znám mně taky ochraptěla , ted to jdu zjisitit proč :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 31. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 31. Srpen 2014 Zdendo tak to vypadá že jsem jí prostě utroubil na jaře v Praze ale zkus tohle http://vividauto.cz/elektromagneticke-klaksonyfan/4544-singl-fanfara-chrom-12v-490mm-elektromagneticka-8595128273204.html http://vividauto.cz/fanfary-s-kompresorem/2747-2-tonova-fanfara-staly-ton-s-kompresorem-8595128214023.html ta druhá je muj favorit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 1. Září 2014 Sdílet Odesláno 1. Září 2014 No ja mam zase dojem že kotevni lana jsou dalnice pro myši . Za 2 tydny jsem chytl 2 :-) .Jinak ta dvoutonova ma asi 130 db takze ji za to vymením :-)) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Září 2014 Sdílet Odesláno 1. Září 2014 Jezisi chlapi nestraste tady jeste s mysima :) . Mne stacej ty svine pavouci. I kdyz letos jsem to pred spustenim na vodu uvnitr a v kocarku vystrikal sprejem od Yachticonu http://www.yachticon.de/Boots-Reiniger/Spinne/Anti-Spinnen-Spray-500-ml::265.html a pred tejdnem jsem to jeste lehce zopaknul a musim rict, ze oproti tomu co se tam delo loni tak sem jeste letos nevidel zadnou velkou svini na palube. Respektive uz sem objevil dva hajzli uvnitr v kajute, ale jenom takovi mali a uz to meli zasebou. Loni sem mel i nahore na sedackach vsechno posrany, jak ty svine v noci vylejzali a travili a letos nic, cisto. Takze na pristi rok kupuju zase a doufam, ze bude pripravek fungovat minimalne tak dobre jako letos. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 2. Září 2014 Autor Sdílet Odesláno 2. Září 2014 (upraveno) Trochu jsem dál pátral. Zdá se, že moje představa je řešitelná jen na dřevěné lodi. V laminátu to asi vždycky bude moc těžký.Koukal jsem po nějakých pláncích. Zrovna ten co sem dal Packa vypadá celkem realizovatelně. Tak to vypadá, že to spěje k vlastní stavbě. Uvidim jak t odopadne. Třeba se ještě někde naskytne trup, jako vloni... :)Zatim to vidim tak, že nebudu řešit výtlačnej x klouzavej trup. Většinou to co jsem viděl bylo klouzavý. Myslíte si, že by kličkování pořešilo dodatečný kormidlo na Z noze? Připomínám, že primárně nechci nikde uhánět ve skluzu. Upraveno 2. Září 2014 uživatelem Zdenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 2. Září 2014 Sdílet Odesláno 2. Září 2014 Dřevo je jako lehčí než laminát ?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 2. Září 2014 Sdílet Odesláno 2. Září 2014 Dřevo je jako lehčí než laminát ??To dá snad rozum, ne? Dřevo plave a laminát ne, Ha Ha, a teď vážně, loď co teď rekonstruuji pro zákazníka 6,5 m X 2,5 m jde na přídi, nebo na zádi nadzvednout v jednom chlapu! podle mně má tak 500kilo Pro představu: http://www.starelode.cz/index.php/forum/22-ukaz-svou-lod/423-kajutacek-65-x-25-m-yachtwerft-berlin-1960 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 2. Září 2014 Sdílet Odesláno 2. Září 2014 Maxíku což vo to , :-) ta lod co rekonstuuješ je tedy skoro před potopením a otázka co to bude stát . Nicméně já reagoval na Zdendův požadavek v prvním okně tohoto vlákna , to prostě nejde dokupy co chce . Když jsem to z kraje říkal tak to bylo myslím vzato že mu kazím " jeho kruhy " :-)pomalu ale zjišťuje že to nejde :-)Tedy jo šlo by to postavit to někde ve Francii z kevlaru,ale to mu vyjde levnějí mít na každých 50 km svojí vlastní říční lod včetně kotvení :-).Trochu mi to přijde jako když v jiném vláknu tady staví tom30 vodomet z motoru ze sekačky a chce to za pár korun . A stavět loď ze dřeva do 1500 kg s místem pro spaní pro 4 osoby a oddělenou koupelkou .a WC ..... co dodat Zdenek 2013 to popsal celkem výstižně . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se