KBfotoservis Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Charlie balastu u Mekáče jsou ráno ty jejich hnusný snídaně :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Viky se ptal na balast u mekáče tak jsem mu odpověděl.Mel jsem dojem, ze balast u Mekace se vypusti prave az pri prechodu do skluzu, tzn. ze ve vytlaku je balast normalne napustenej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Charlie přečti si název diskuze a zadání , stěžen se jednoduše nesklápí , motor je na výtlak a na Labi nebo Vltavě ,, tvl plachetnice .. nesmyslKdyby sis misto placani nesmyslu o MacGregorovi neco dohledal, urcite bys pochopil aspon neco z tyhle diskuze. Tahle plachetnicka mezi lode vhodny na reku rozhode patri! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Anachy tA🚤je fakt ideal otazka je rozpočet 18 k €trochu jsem nepochopil tvoji reakci :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Viky balast se vypouští přechodem do kluzu, to je pravda, ale jde tam dát čerpadýlko kterým ho vypustíš i ve výtlaku, a nebo ho po spuštění na vodu ani nenapustíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Viky čéče a na kterou řeku myslíš ?? Pokud se chceš slušně plavit na řece a užít si podle zadání tohoto vlákny trošku pohody tak plachetnice určitě ne a vůbec ne MacGregor .Samo Slapy a Orlík bude ok ale ne Labe a Vltava když chceš někam doplout a relaxovat ,. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Anachy tak lod je fakt perfektní jak si ukazoval 18 k € zn 18 tis euro je pul mega .Pak to je otázka rozpočtu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Pokud se chceš slušně plavit na řece a užít si podle zadání tohoto vlákny trošku pohody tak plachetnice určitě ne a vůbec ne MacGregor.To je asi vec nazoru. Mne se libi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Viky mne se taky libi vo tom zadna ale na řeku se proste nehodi .Je to neprakticke Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Uf, tak jsem to prolítnul....Ta loď za 18 tis. je super. Jen je mimo současnej rámec. Asi bude i dost těžká ne? Chystam se sice nechutně zbohatnout, ale až výhledově.:DNe vážě. Mam dojem, že jsme s Vikym na jedný vlně. Na tý přepravitelnosti trvam. Opravdu nechci pokaždé vyplouvat ze stejnýho místa. Chci toho vidět víc, ale nemam zase tolik času. Na řeky chci vyrážet především o víkendech. Taky je pravda, že i když běžně nepospíchám, tak jsou situace, kdy člověk potřebuje zrychlit. Představoval bych si právě proto maximálku kolem těch 15 km/h. To teoreticky při délce 7m jde, podle Vikyho vzorce.Meka bych já osobně zavrhnul. ani tak ne pro jeho vlastnosti (ty neznam), ale je to jedna z mála lodí, který se mi prostě a jednoduše nelíbí. Jinak s balastem to je tak, že se napostí otočením kohoutku a vypustí plavbou ve skluzu. Není problém při čistě motorový plavbě ho vůbec nenapustit.Obecně bych se plachetnici na řece vůbec nebránil. Já jsem toho s ní už naplul dost na to ,abych mohl říct, že je to dobrý. Jen já mam slabej motor. Potřeboval bych na řeku tak 15HP. Mam 5.... Ideálně kdyby to bylo, jak psal Monty... koně na stopu délky.To mi připomíná otázku proč je zadání nesmyslný? Třeba plachetnice Viko 27 má přepravní hmotnost tunu a přitom je 8,5 dlouhá, má oddělenej velkej záchod s koupelkou a spaní pro 6 dospělých. Proč by to tedy u motoráků bylo neřešitelný?Možná, že přestanu řešit neřešitelný, prodam pár krámů z garáže a koupim to Viko. Cena novýho je 600 tis. Kdyby byl jetej za půlku..... jenomže nejsou.... nikdo je neprodává. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Anachy tak lod je fakt perfektní jak si ukazoval 18 k € zn 18 tis euro je pul mega .Pak to je otázka rozpočtuNo včera jsou trochu brouzdal po netu a najdou se i levnější i dražší, absolutně super kterou jsem objevil byla ve švédsku asi za 33t e. ale byla fakt na úrovni. No jinak jsem je objevil v Dánsku i za cca 11t e. Je to jen otazka se rozhodnut pro ten správný typ lodě a potom tomu dát čas a hledat a hledat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Zdendo máš nějaký bližší info k tomu Viku 27? Klidně do mejlu, díky.Jestli by jsi si s 15HP pomohl nevím, máš tuším 22ft plachetnici plus plato. Já mám 25ft 3t a 13HP diesel, když ho roztočím naplno, tak se záď přicucne dovody a už dělám i slušný vlny. Co jsem koukal do grafu motoru tak já využívám 3-7HP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 tady je vikoušek.... http://www.navikom.pl/index_en.php?id=10&prod=viko27Jen teď na to koukam, jak šeredně jsem se spletl s přepravní hmotností. Je to 1,6t. ale i to je pořád dobrý. asi jsem si jí vysnil až moc. :) Sorry za dezinformaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Ona beztak bude mít ke dvoum tunam, těch 1,6 bude holá loď a ono to pak naskakuje. Já už žádnou loď bez faktickýho zvážení nekupuju, tyhle papírový hodnoty jsou hodně orientační. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 (upraveno) Tak ta plachetka je nadherna, foukat tady poradne tak do neceho takovyho jdu. S tamtim paskvilem se to neda srovnat, tohle je nadherna elegance a prirozeny krivky, fakt pekny! Upraveno 21. Srpen 2014 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Hlavně kdyby se do ní dal pořádnej motor, tak ztěžkne. By mě zajímalo kolik asi váží ta moje plachetka.... Píšou 1,1t, ale počítám tak o půl víc. Chudák náprava. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Tušíte někdo kolik může vážit ocelová kanalovka ve velikosti 8,5m x cca 2,7m ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Anachy já tyhle lodi znám právě z Norska , jsou tam provozovaný za každého počasí .Norové takto jezdí každý víkend , pěkně jim to bublá a je to nádhera . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Charlie Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Mě se akorát na těch Viko nelíbí že mak strašně vysokej bok a nizoučkou kajutu, na vodě to vypadá strašně. Ta 27 to má ještě tak nějak, ale zas vysoká vzadu, holt daň za vejšku pod kokpitem.A kajutu maj se zkosenou střechou, takže čim víc jdeš dopředu, tim nižší vejška. Pak ta udávaná stojná výška je akorát u vstupu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Anachy s trochou stěstí se vejdes do do 3,5 t abys projel výtahem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Anachy s trochou stěstí se vejdes do do 3,5 t abys projel výtahemNo to si právě u ocelové lodi nejsme až tak jistý, tipl bych to někam spíše k 5 tunám ale fakt netuším.Ta Saga 27 má myslim něco ke 3 t. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Anachy já sem taky někde viděl tu váhu do 3,5 ale jinak fakt to je cca 4-6 tun Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 21. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Jak znam p. Kozu na Slapech, tak na nějakej ten centimetr koukat nebude. Je to typ člověka, který se snaží vyjít vstříc a udělá všechno pro to aby to šlo.Na Orlíku mi říkali, že už ten výtah 2x přetížili, když tahali mis vondrajdu. :D Takže se toho asi taky nebojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Tu délku asi tak přesně neměří, na orlíku do výtahu se širší jak 3m nevejde a na váhu tam měli vážení ale věčně je mimo provoz :)Ty mcgreg stojí na Popelíkách? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taag Odesláno 21. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 Tušíte někdo kolik může vážit ocelová kanalovka ve velikosti 8,5m x cca 2,7m ?Mně vždy z NL napsali, že loď váží 3,5t a když jsem to probíral s majiteli podobných lodí tak jsem byl zhruba na 3,8t bez náplní(voda+nafta) Je to můj sen, ale potřebuji ještě navíc uzavřený okruh chlazení. Chci plout i v zimně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se