Majk1 Zveřejněno 11. Srpen 2014 Sdílet Zveřejněno 11. Srpen 2014 Ahoj všem, chci se zeptat zkušenějších, jestli se moje úvahy ubírají správným směrem. O víkendu jsem testoval Maxum 2400 s motorem 5,0L V8, noha Alpha 1.K problému:Na volnoběh běhá motor bez problému od nějakých cca 750-800 ot./min. Nicméně po zařazení rychlosti se rozjede poměrně rychle, klesnou otáčky a většinou pak motor i chcípne. Otáčky klesnou někam lehce nad 500/min a i tak to "upaluje" cca 8-9km/h dle GPS. Mám podezření, že je tam moc velká vrtule a motor to z volnoběhu neutáhne a pokud ano, je to pak až nepříjemně rychlé pro přistávací manévry. Po přidání plynu je pak již vše OK, nicméně se motor roztočí na max. 3000 ot/min (cca 60km/h dle GPS) a víc ani ťuk. Bohužel jsem se nepodíval na rozměry stávající vrtule (loď mám na Orlíku a dostanu se tam až na víkend), nicméně bych si rád potvrdil, že problém bude (resp. může být) ve velikosti :-) Jaká by měla být vhodná velikost?Předem moc díky za rady. Michal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 11. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 11. Srpen 2014 Ahoj všem, chci se zeptat zkušenějších, jestli se moje úvahy ubírají správným směrem. O víkendu jsem testoval Maxum 2400 s motorem 5,0L V8, noha Alpha 1. K problému: Na volnoběh běhá motor bez problému od nějakých cca 750-800 ot./min. Nicméně po zařazení rychlosti se rozjede poměrně rychle, klesnou otáčky a většinou pak motor i chcípne. Otáčky klesnou někam lehce nad 500/min a i tak to "upaluje" cca 8-9km/h dle GPS. Mám podezření, že je tam moc velká vrtule a motor to z volnoběhu neutáhne a pokud ano, je to pak až nepříjemně rychlé pro přistávací manévry. Po přidání plynu je pak již vše OK, nicméně se motor roztočí na max. 3000 ot/min (cca 60km/h dle GPS) a víc ani ťuk. Bohužel jsem se nepodíval na rozměry stávající vrtule (loď mám na Orlíku a dostanu se tam až na víkend), nicméně bych si rád potvrdil, že problém bude (resp. může být) ve velikosti :-) Jaká by měla být vhodná velikost? Předem moc díky za rady. MichalOtáčky motoru po zařazení trochu poklesnou ,ale pokud je vše v pořádku a s vhodnou vrtulí,tak max o 1000ot.Na první pohled to vypadá,že tam máš "moc těžkou vrtuli" Zjisti jakou a pak můžem postoupit dál.Mám skladem různá stoupání,není problém s vyzkoušením.Vhodná by byla 15"-17",záleží na typu motoru,na váze lodi,převodu v noze atd.Dle popisu to vypadá,že tam máš tak 23" nebo 21" !!A nebo ten motor je již" posmrti" - s nízkou kompresí. bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se