Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kam na Labe na jeden a půl dne?

Doporučené příspěvky

Jen těsně pod Litoměřicemi jsem namotal vlasce. řeka široká podle mapy 160m, rybáři na pravém břehu, my pluli asi 30metrů od levého a to byste neřekli, měli to vyvežený až tam. Jeli jsme pomalu a tak se to utemovalo do škvíry mezi vrtulí a nohou, nešlo to odříznout a vrtule šla ztuha. Nechtěl jsem tavit silon a riskovat, že se to ještě zhorší a tak jsem dojel na záložák k nejbližšímu vhodnému místu a tam sundat vrtuli, abych to odmotal. Po vytažení lodě V Litoměřicích jsem pak zjistil, že mám namotáno i na záložáku. :-(

hlavně se podívej do nohy, jestli v ní není voda - jestli to přežil simmering

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Budou fotky?

Fotek okolí Labe jsou všude mraky a ty soukromé nezveřejňuju. Takže se omlouvám, ale nebudou.

Nic výjimečného jsme neviděli. Kamarád tahal skoro celou dobu nějakou plastovou rybu na vlasci za lodí a nic nechytil. Akorát u ústí vytáhl 5 malinkých okounů ze břehu.

Co se mi na tomhle úseku nelíbilo byl hluk. Jak jde řeka údolím, na každé straně silnice a na jedné i trať, tak ten hluk je hodně intenzivní.

Upraveno uživatelem Lubor
Odkaz ke komentáři

Jo jo, to mám v plánu.

Když už jsme u toho, viděl jsem nějaké video, kde navrtali do gufera dvě dírky, do nich našroubovali vruty a za ně vytáhli gufero. Pak usadili nové. To je použitelný postup? Dělal jsem to zatím jen u starého motoru a tam jsem měl rozebranou celou převodovku.

Odkaz ke komentáři

Co se mi na tomhle úseku nelíbilo byl hluk. Jak jde řeka údolím, na každé straně silnice a na jedné i trať, tak ten hluk je hodně intenzivní.

Trochu se pletes. Frekventovana silnice je jenom na jedny strane, ale zeleznice je na obou stranach.

Az nekdy v dalekem budoucnu bude dodelana D8 a mozna jeste jez v Decine, tak hluku bude o poznani min.

Odkaz ke komentáři

Nejvetsi problém jsou nakladni vlaky, osobaky uz mají dneska většinou slusny podvozky.

Ale casem si to clovek ani neuvedomi. Kousek nad Tyncem je podobny místo, z obou stran skaly a mezi nima jenom zeleznice a voda. Jednou jsem tam byl a asi pul hodiny jsem si lamal hlavu, proc je to tam takovy strasidelne divny. Byla stavka zeleznicaru. To ticho bylo tak strasne cizi, az bylo hlucny. :)

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Jo jo, to mám v plánu.

Když už jsme u toho, viděl jsem nějaké video, kde navrtali do gufera dvě dírky, do nich našroubovali vruty a za ně vytáhli gufero. Pak usadili nové. To je použitelný postup? Dělal jsem to zatím jen u starého motoru a tam jsem měl rozebranou celou převodovku.

na vytahovaní guffer a vysypanejch lozisek existuje pripravek-pouzival jsem ho na udržbš a docela to s nim šlo-je to podobne reversnimu kladivu a ma to na konci takove stavitelne háčky-rozsah po 5mm-byla to cela sada a dost drahé ale asi pro šikovneho by to nemusel byt problem to spachat

http://www.strojirnyzb.cz/wp-content/uploads/2011/09/MP-1-2061.jpg neco podobneho jako toto

Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři