Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kam na Labe na jeden a půl dne?

Doporučené příspěvky

Poraďte prosím vhodný úsek Labe, abychom co nejlépe zrealizovali tento náš záměr:

Pojedeme 3 chlapi. Vyrazíme z Prahy autem a lodí na vleku v pátek cca okolo poledne. Loď 5m, 50HP. Někde potřebujeme spustit loď a zaparkovat auto s přívěsem. Parkovaní nemusí být nijak hlídané, sjezd ne bahnitý (nemám 4x4).

Do večera jízda, odhaduji to tak na 3, max. 4 komory. Přespání v přírodě (stan, ohýnek, buřty, pivo ...) někde dále od civilizace (ne kemp) ale ne u bažiny s komáry. Jeden z nás je rybář, tak by taky někde cestou, večer a pak druhý den rád nahodil. Pro ostatní je cílem ta jízda, přespání v přírodě a koukání okolo vody, případně vykoupání (žádná další kultura!!!). Veškeré zásoby budeme mít s sebou.

V sobotu pak třeba popojet ještě kousek dál a pak zpátky k autu a naložit tak, abychom do večera byly v Praze.

Na Labi jsem nikdy nejel. Podle mapy mi střední úsek připadá dost nudný. Cílem by možná mohla být směrem nahoru oblast Chvaletice, Přelouč. Pak by to asi chtělo spustit někde nad Kolínem?

Nebo směrem k dolnímu toku spustit v Roudnici a dojet na Žernoseky?

Poraďte prosím nějaký konkrétní úsek, který by nám vyhověl a je reálné to časově zvládnout bez honičky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Lubore

doporučuji po D 11 exit 42 ma Velký Osek . CCa uprostřed v prudké pravotočivé zatáčce odbočit doleva k přívozu(Oseček chatová osada) .(jediná prudká v Oseku) Je tam kamenný a betonový sjezd cca po 2 km takovou lesně polní cestou .Parkování zdarma , hospoda ala Hrabal 200 metru od sjezdu . Po proudu dolu se dojede na soutok s Cidlinou a pak do Poděbrad kde je první komora . Pak do Nymburka KDE je druhá komora

Proti proudu nahoru to je do Chvaletic přes 5 komor . Do Přelouče už nedojedeš jsou tam takzvané hrčály .

Jinak z Osečka to jsou do Kolína 3 komory . Chytat se dá všude. Dobrá je zastávka nad Kolínem na Sanberku , tam kotvím .Taktéž hospoda a přístav . O 2 komory výš je Týnec n.L Marina a Hospoda atd

Odkaz ke komentáři

Díky za Tip!

Cestu na mapě i sjezd vidím. Vypadá fajnově!

Potřebovali bychom, aby byl večerní cíl někde mimo civilizaci, kde se dá přespat v přírodě. Jsou tam nějaká vhodná místa okolo Sanberku? Podle mapy to vypadá na plno slepých ramen okolo. Nesežerou nás tam komáři?

Těch komor je tam nahoru nějak moc! Co zatáčka, to komora! Koukám, že jezdí do 18 hod. To budeme rádi, když dojedeme první den do oblasti toho Sanberku. Druhý den by se dalo skočit o 2 komory výš a pak 5 dolů. To je v podstatě moje původní představa výletu, to se mi líbí!

Odkaz ke komentáři

Jakou mate predstavu o spani v prirode? Na vode nebo na brehu?

Ty slepy ramena jsou malinko problém, kolem je to samej soukromej pozemek.

Jinak co se tyka prazdnyho prostoru, tak nad Tyncem je 19km reky bez komor a prakticky bez lidi. Pokud je tam místo, asi byste mohli třeba i prespat na ostruvku uprostřed Chvaletickyho pristavu, ale pozor na motor, kolem je hrozne melko, musí se to odpichat padlem. Je tam prostor tak na 2 stany, ale bejvaji tam navezeny rybari.

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Lubore na tom Sandberku tam v klidu můžeš de facto přistát kdekoliv kde nejsou rybáři , je to tam v pohodě . Hospoda je přímo na tom rybníku . Ale jsem přesvědčen ,že když večer někam přijedeš přespíš a ráno zase odjedeš tak nikdo to nic neřekne. Na Sandberku a podél Labe to rybáři dělají pořád. Navíc si tam i dobře zachytáte ryby a koupání je taky fajně .

Je to dobře dostupný .Kdyžtak dej vědět , přijedu se na Vás podívat . Mám to kousíček .

Odkaz ke komentáři

Lubor Viky

ten ostrůvek je sice pěkněj , ale s motorem 50 HP ani náhodou . Je tam cca 20-40 cm vody , něco tam urveš .Viky si to může dovolit ten t přetáhne přes jez a nic se mu nestane . Navíc na tom ostrůvku jsou ted vkuse rybáři .

Jo bacha na jednu vec , par pitomejch sumcařů to má občas natažený přes celý Labe a než se vzpamatuješ tak jim to přerveš . Připrav si ale kudlu a rovnou to šmikni a jeto

Odkaz ke komentáři

Pokud to spustime u Oseka okolo druhe az treti hodiny odpoledne, tak budeme radi, kdyz to do zaviracky komor stihnem na ten Sanberk. Druhy den bychom pak projeli ten horni usek co doporucuje viki. Zatim to budu smerovat k tomuhle scenari.

Jeste k tomu sjezdu u Oseka. Jak to vypada na levem brehu? Podle fotomapy docela dobre.

Odkaz ke komentáři

Ahoj, Lubore jestli myslíš to místo u převozníka, tak pivo a klobása dobré, molo na kotvení výborné, ale na spouštění lodě to tam moc dobré není. Jak končí celkem pěkná dlažba, tak je dost velký skok a asi 30 cm bahna. S vozíkem do vody nezajedeš.
Odkaz ke komentáři

Asi budu za patriota, ale doporučil bych Ti začít v Roudnici nad Labem, auto odložíš v jachtklubu. Ještě v pátek dopluješ někam na Žernoseky. Po domluvě hodíš stan na některý ostrov, nebo na řeku blízko rybářů. I na řece vedle přívozu ve Velkých Ženosekách je kotviště klubu. V sobotu plavba ke Střekovu, rybačka. V Dolních Zálezlech, na levé straně, kousek od benzínky má své oblíbené místo i herec a rybář Hrušínský.

Večer návrat k Žernosekám a v neděli zpět do Roudnice.

Rozhodně je tam lepší plavba a krásná krajina, než v polabské placce kolem Kolína.

Sorry Packo a Viky, zdravím. samoliter.

Odkaz ke komentáři

Samoliter (taky pozdravuju): Vůbec nastvanej nebudu, jsou tam uzasny panoramata. Letos jsem se tam zastavil pokochat, takze za mne - ano. Tady u nas to ma jinou vyhodu - je to mimo civilizaci. To tam u vas mate kolem vody civilizace az az.

Koupani.... Klidne i v Labi.

Jinak trochu te poeticke kultury jsem zachytil při letosnim vyletu: http://viky-tw.rajce.idnes.cz/The_Great_Journey_June_2014/#e11.jpg

Upraveno uživatelem viky_cz
Odkaz ke komentáři

Nedaří se mi najít kontakt na ten Jachtklub Roudnice. Mají svoje stránky? Pomozte někdo prosím.

Na mapě jsem našel v Roudnici n. Labem něco, co vypadá jako sjezdy do vody. Je to tak?

https://www.google.cz/maps/@50.427756,14.2554485,136m/data=!3m1!1e3?hl=cs

a

https://www.google.cz/maps/@50.4469801,14.2876892,273m/data=!3m1!1e3?hl=cs

Odkaz ke komentáři

Samoliter, prosím Tě, fakt se tam někde okolo Žernosek najde trochu odlehlejší místo na přespání v lodi a stanu? Koukám na mapu a kolem vody je to všude buď silnice, železniční trať, nebo vesnice, nebo maximálně nějaké křoví a za ním pole. Potřebujeme ten ohýnek a buřty, to je nezbytná podmínka naší akce. Nechci tábořit někomu vedle domu, nebo vedle maríny, na kamenném náspu a pod.

Psal jsi, že po domluvě lze na ostrově. S kým je třeba se domluvit?

Kde najdu ten Roudnický klub?

Odkaz ke komentáři

Koukám, že zase nemůžu něco vyhrabat v tom počítači. Někde to tam je uložený.

Zatím rychle přes gůgla:

YCR Jachting Roudnice n/Labem

adress: Pod Lipou, 413 01 Roudnice nad Labem

function: Predseda

name: Jiri Maier

phone-work: 416 838 888

mobile: 606 878 887

e-mail: jirka.maier@seznam.cz .

Snad je to ono.

---------------

Píšťany:

YC Pistany vodni sporty

adress: Pistany 26

411 01

Zalhostice

name: Alois Hodac

phone-home: 602 468 435

mobile: 602 468 435

e-mail: alois.hodac@tiscali.cz .

--------------------------

Na žernosekách od vesnice Píšťany od pláže 3 ostrovy šikmo severoseverozápad, SSZ.

To místo na Plápoláku táborej: od přívozu v Žernosekách o kilometr níže vpravo je skála Porta Bohemika. Ještě 300m níže je vpravo dlouhá louka podél vody. Hned nad ní je železnice a skály, lesy. Občas tam vidím rybáře.

Anebo pod přívozem o 400 vlevo.

Jak říká naše omladina. Přijeď. Nevaž se, odvaž se.

Já dodávám: Teď už s mírou. samoliter.

Odkaz ke komentáři

Díky za další informace. Hodně jsem procházel fotomapu a zdá se mi, že se tam něco musí najít. Třeba to uděláme netradičně. Někde narubeme dřevo, naložíme a jinde ho podpálíme. Tím se možnosti výrazně zvýší! :-) Nebo bychom si mohli v rámci teambuildingu postavit vor a splavit ho do tábora! :-)))))))

Zatím to vypadá, že bych to spustil v Litoměřicích ve městě.

Ještě bych prosil, jestli má někdo okouknuté či sjeté ty sjezdy v Roudnici.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...

Výlet proběhl k plné spokojenosti. Jen počasí na srpen nic moc.

Nakonec jsme spustili loď dle plánu v pátek odpoledne v Litoměřicích za asistence hejna kachen a pár labutí na velkorysém, smradlavém sjezdu.

Na Žernosekách jsme našli krásné místo na táboření. Velikost Žernosek a možnosti táboření mne překvapily. Podle fotomapy jsem si to představoval mnohem menší. Druhý den jsme dojeli k ústí a pak v klidu zpět do Litoměřic.

Jen těsně pod Litoměřicemi jsem namotal vlasce. řeka široká podle mapy 160m, rybáři na pravém břehu, my pluli asi 30metrů od levého a to byste neřekli, měli to vyvežený až tam. Jeli jsme pomalu a tak se to utemovalo do škvíry mezi vrtulí a nohou, nešlo to odříznout a vrtule šla ztuha. Nechtěl jsem tavit silon a riskovat, že se to ještě zhorší a tak jsem dojel na záložák k nejbližšímu vhodnému místu a tam sundat vrtuli, abych to odmotal. Po vytažení lodě V Litoměřicích jsem pak zjistil, že mám namotáno i na záložáku. :-(

Odkaz ke komentáři