beda30 Odesláno 11. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 11. Srpen 2014 jak se pozná " osmoza " laminatu dík za radyrušim akci,prohledal jsem web omlouvám se Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 13. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 13. Srpen 2014 kdyz budu vlastnit lod s 50 hp max. motorem muzu tento motor (bez ohlašení na sps vyměnit za jakykoliv slabší) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 13. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 13. Srpen 2014 kdyz budu vlastnit lod s 50 hp max. motorem muzu tento motor (bez ohlašení na sps vyměnit za jakykoliv slabší)ne, musíš výměnu motoru nahlásit, páč je motor zapsanej v TP lodě i s výr. číslem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 13. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 13. Srpen 2014 Jj, jiny kraj jiny mrav, mam lod prihlasenou v N. K lodi 3libovolne motory, a tyto motory klidne prihlasene k libovolnemu poctu dalsich lodi (samozrejme ze ne jen ty 3 stale stejne) :rolleyes: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 13. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 13. Srpen 2014 Jj, jiny kraj jiny mrav, mam lod prihlasenou v N. K lodi 3libovolne motory, a tyto motory klidne prihlasene k libovolnemu poctu dalsich lodi (samozrejme ze ne jen ty 3 stale stejne) :rolleyes:toto je zajímavé,to se mi zamlouvá Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 13. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 13. Srpen 2014 mate nekdo skusenost s "EBAY" ,da se tam koupit lod bez aukce a kdyz ano tak kdediky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 17. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 17. Srpen 2014 od kolika let je vhodne zacit lyzovat na (vode) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 17. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 17. Srpen 2014 mate nekdo skusenost s "EBAY" ,da se tam koupit lod bez aukce a kdyz ano tak kdedikyNo, Ebay je aukční portál, takže bez aukce koupíš jen položku ,, kup hned,, V každém případě ale potřebuješ registraci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 21. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Srpen 2014 dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 26. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2014 (upraveno) osmozu nejspolehlivěji změříš měřákem k tomu určeným-měří se procento vlhkosti v laminátu,a to je-nová loď 3,5-4,5%-do 15% je to ještě jakž takž-přes 18-20% NEBRAT A RYCHLE PRYč OD tohojinak okem se počáteční osmoza celkem špatně zkoumá,v pokročilejším stadiu jsou na zasažených místech puchýřky,ve kterých je vodalodičku jsem na e-bay honil víc jak rok,pak jsem sednul do auta a zajel si pro ní do Anglie (se zapůjčeným měřákem osmozy - přes 200 měření od 3,5 do 4,6%),bylo to obchodně i legislativně nejspolehlivější řešení,připrav si dost peněz,to co se inzeruje jsou celkem vybydlené šroty,na fotkách to vypadá použitelně,ale když jsem to viděl na vlastní oči tak bych plakal,kdyby mi toto přijelo z e-bay kamionem domů,z toho co jsem viděl už by šlo těžko něco kloudného udělat,hlavně by nemělo smysl do takových vraků pumpovat peníze do podoby krásné funglovky a udivilo mě,že souběžně s vybydlováním interieru jde totál do háje i skelet...nebylo vyjímkou,že trup a paluba držely jen na silikonu-děs...viděl jsem těch lodí na prodej tak 40-50,musel jsem rozbít prasátko a přidat podstatný peníz na nákup dobré lodě,obecně se dá prohlásit,že cenově pod 10 tisíc Liber to u obytné kanálové lodě se stojnou výškou je větší či menší průser... Upraveno 26. Srpen 2014 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 26. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2014 To by mne zajímalo, kolik vody mam v laminatu u ty moji kocabky, bude to asi zajimavy číslo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 26. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 26. Srpen 2014 (upraveno) To by mne zajímalo, kolik vody mam v laminatu u ty moji kocabky, bude to asi zajimavy číslo.až pojedeš s lodí někam na JM (např.Dalešice),dalo by se to změřit,je to otázka pár minut,případně si můžeš to měření objednat u sebe a pokud by skvělý kamarád - majitel měřáku a lodního servisu měl cestu někam k tobě,dalo by se to za nějaký peníz určitě domluvit...kdysi to za peníze proměřoval i pro SPS,byla to součást STK,dnes už to nedělají,nemají na to prostředky... pod profi vedením zmíněného lodního servisu jsem dával k obrazu svému i Lydii,dokonce s oficielní pochvalou od tohoto v nejlepším slova smyslu pana profesionála... nejhorší jsou lodě po havárii,kdy šla voda do laminátu,a nebo lodě uskladněné přímo na trávě,tam je to vždy zlé,časem se z laminátu stane vyměklá utěrka a je vymalováno...vše strhat,vybrousit,přelaminovat,gelshield,tmely,barvy či geolcaty,no a za 3 roky je to tam znovu-je to věčný a marný boj,hrozně těžko se odbrušuje geolcat ze spodku trupu,musí se to pouze odlupovat speciální elektrickou škrabkou,jde to hrozně špatně,dlouho to trvá a v profi servisu tato sranda přijde na klíč na víc jak 400 tisíc Kč u plavidla s délkou 23- 25 stop Upraveno 26. Srpen 2014 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 27. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 ted uz mam strach koupit naco levneho v holandsku je spousta kajutaku do 1500 euro Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 27. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 neco pro rybare, mam dotaz smi se z hausbotu chytat ryby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 27. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 Chytani z obytne lode je pokud vim vyslovne zakazano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 27. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 z obytné lodě,z plavidel veřejné dopravy a z plachetnic se ryby chytat podle rybářského řádu nesmí,ale pokud si na obytnou loď pověsíš na jeřáby člun,před lovem ho spustíš na vodu a obytku budeš mít hned vedle,tak nic neporušuješ,pokud na tom konkrétním revíru je lov z lodí povolen...vyřešil jsem to úplně stejně,velká loď je na kotvách,sedím ve člunu vyvázaný k obytce při lovu na položenou a je to...nejlepší ale je uprostřed velkého jezera si zajet na starém korytě zavláčet ze člunu a přitom mít perfektní zázemí kousek od sebe,pak se vrátím,žena mezitím něco dobrého uvaří,nadlábnu se a třeba i dám chrupečku,a pak znovu zavláčet,no luxus...je neuvěřitelně krásné,když uprostřed jezera ucítíš nějakou dobrotu z lodní kuchyně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 27. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 Kuci, sice budu za blbce, ale jako nerybar. Pro zajimavost, proc se nesmi chytat ryby z obytne lodi? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 27. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 rybářský svaz v této zemi je opět papežštější než papež...hlavním důvodem asi bude nemožnost kontroly rybářské stráže úlovků v obytném plavidle,pro vstup na palubu potřebují souhlas kapitána...pramici či člun si prohlédnou bez nutnosti vstupu na palubu...je to každopádně legislativní paskvil,kdy někaká vyhláška se nadřazuje zákonu,navíc české právo nezná pojem obytné plavidlo...na Dunaji je lov z plavidel,tedy i obytných běžný ,jak je to v okolních zemích EU nevím,ale v Anglii se rybky z obytek loví běžně a nikomu to legislativně nevadí a mám pocit,že jinde je to všechno (nejen rybářství) nějak víc pro lidi,narozdíl od té naší kotliny,kde proti lidem je skoro vše... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 27. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 Diky za info, tak to je jasny, opet jsme v cechach :)Cili jednoduse receno " Odjebať sa s taďialto " :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 27. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 Chytani z obytne lode je pokud vim vyslovne zakazano.a co kajutak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beda30 Odesláno 27. Srpen 2014 Autor Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 z obytné lodě,z plavidel veřejné dopravy a z plachetnic se ryby chytat podle rybářského řádu nesmí,ale pokud si na obytnou loď pověsíš na jeřáby člun,před lovem ho spustíš na vodu a obytku budeš mít hned vedle,tak nic neporušuješ,pokud na tom konkrétním revíru je lov z lodí povolen...vyřešil jsem to úplně stejně,velká loď je na kotvách,sedím ve člunu vyvázaný k obytce při lovu na položenou a je to...nejlepší ale je uprostřed velkého jezera si zajet na starém korytě zavláčet ze člunu a přitom mít perfektní zázemí kousek od sebe,pak se vrátím,žena mezitím něco dobrého uvaří,nadlábnu se a třeba i dám chrupečku,a pak znovu zavláčet,no luxus...je neuvěřitelně krásné,když uprostřed jezera ucítíš nějakou dobrotu z lodní kuchyně...omlouvam se uz sem si to precet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sullaco Odesláno 27. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 (upraveno) Mě může v tomto směru celý rybářstvo vylízat tak akorát řiť! Ryb jsem se něco nalovil, odpadků od vody odnesl, přírody nachránil, ale že by mě někdo přišel jebat za to, že třeba vláčím třpytku ze sporťáku nebo dokonce kajutovýho cruiseru? Jo vlastně přijel za mnou na Žernosekách jakejsi mamrd na maskáčovaný pramici a řval na mě, že z takový lodě ještě chytat ryby neviděl. Tak jsem mu odvětil, že ještě viděl prd apropo cože tak hroznýho jsem rybám, přírodě, vodě a nevím komu co způsobil, že vláčím ze zakotvené sportovní lodě? Na to mi nedokázal odpovědět, pouze vrtěl makovicí, tak jsem mu znova zopakoval, co ho trápí? Že je loď červená? Že se tak leskne a tluče do očí? Nic, furt vrtěl hlavou jakože jsem si toho moc dovolil, tak jsem mu otráveně řekl, ať mě nechá na pokoji a jede radši do pryč.... Jakožto bývalý i současný zapálený rybář začínám mít na tyto problémové a vysírací kokoty pěknou averzi. Upraveno 27. Srpen 2014 uživatelem Sullaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 27. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 27. Srpen 2014 (upraveno) averze - neaverze ,byl to zřejmě jen nějaký místní samozvanec co chtěl dělat pořádek,ale každopádně díky legislativnímu paskvilu se pravomoc výkladu příslušné vyhlášky a absence přesné formulace zákona automaticky přenesla na posouzení a vlastní úvahu rybářské stráže co je či není obytné plavidlo, a která s větší či menší arogancí jde kontrolovat z pozice svěřené moci někoho už se stresem ,protože ví,že jde dělat něco nepříjemného, bohužel potřebného a je pro relaxujícího rybáře neštěstím,když ten nasranej porybnej ti závidí kajutku případně celou lodičku,pak tam objeví spacák na pohodlný pobyt a chemický wc a plynový vařič to dorazí...velmi rád si tě ve své hlavě zařadí do lodí obytných a odebere rybářské noty za což zpravidla dostane od příslušného rybářského svazu odměnu od 500,-Kč...jeden začínající právník mi kdysi vysvětloval,že dle rybářského řádu je povinnost předložit ke kontrole doklady lovícího,nikoliv je dát z ruky,a že z právního hlediska jsou zmíněné doklady majetkem lovícího...takto nesmyslně by se dalo pokračovat do nekonečna,přitom nejde o nic jiného než mít na vodě pohodu a klid,proto jsem na lodičku přidělal jeřáby a tahám na nich tendr,ze kterého po spuštění na vodu chytám ,ale je to totéž jako škrábání se levou rukou za pravým uchem...zatím jsem rybářskou stráž na vodě nepotkal,ale obávám se,že mi nějaký problém z principu udělají ,i když budu lovit z tendru,třeba ze závisti...zatím se však okolní rybáři na lodičkách na mě tváří spíš jako na mimoplanetární zjevení (díky elektropohonu se plavím na vodách,kde se na ryby používají pramice či gumáky) a raději se někam uklidí,případně čekají až se jim vyhnu,určitě ale nevyhledávají žádný konflikt , 10 metrů dlouhá Lydia si budí celkem respekt,a to zřejmě nejen svoji velikostí...já nikomu zle také nedělám a v případě potřeby jsem na té naší velké vodě připraven při změně počasí,která přijde během pár minut, pomoci...kolegové loďaři mi však říkali,že nejen na Dalešicích se jim běžně stávalo,že rybáři po nich stříleli prakem šutry,bohužel se většinou trefili a poškodili geolcat a jednomu kolegovi od nás z mariny dokonce i olůvkem prostřelili bok plachetnice...to se pak stydím za to říci před nimi,že jsem rybář...pravdou je,že se celkem bedlivě dívám po hladině a hledám bojky a snažím se jim vyhnout,ve vlnách je to ale problém-nejsou ty jejich pet lahve přidělané k potopenému kameni provázkem vidět...podle rybářského řádu je tento druh lovu pomocí krmné bojky zakázaný,povoleno je vyvážet bojky s nástrahou na dravce,které jsou však zpravidla tyčové opatřené polystirenovými koulemi na každé straně a jsou celkem dobře vidět,podle SPS je konflikt s uvedenou krmnou bojkou jasný-rybář způsobil překážku v plavební dráze,kterou neoznačil a odpovídá za případné škody na plavidle,ale...moc vám všem i sobě přeji,aby jste na vodě měli jen relax a žádnou nepříjemnost Upraveno 28. Srpen 2014 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 28. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2014 No vzhledem k tomu ,že je přesně nejasný význam obytná loď bude to problém . Taky čekám , kdy mojí kajutovku budou prověřovat . Ale s trochou štěstí budu taky za rok rybářská stráž , tak parametry kontrol na Labi okolo Kolína a SB se zásadně změní . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 28. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 28. Srpen 2014 jak se vlastně řadový rybář stane rybářskou stráží ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se