Přejít na obsah
Plavidla.cz

lodní šroub

zapotak

Doporučené příspěvky

Ahoj je tu někdo kdo by poradil kde sehnat lodní šroub- propeller. Na svém původním jsem našel OMC 313 060. Podle tohoto jsem nikde nic nenašel. Děkuji JZ

Ahoj, napiš jakou máš lod-značku,rozměry a váhu,jaký v ní máš motor a r.v. Mám mnoho propellerů skladem,spočítám ti jaký by byl nejlepší.

bootcentrum

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fjord 21, motor omc 100kw, rv 87 ale myslím, že motor není původní. Váha lodi dle tp 1300 kg d. 6.5m š. 2.5m ponor 0.6m. děkuji JZ

Pokud to bude doopravdy r.87 o čemž vzkledem k typu lodě dost pochybuji,tak by to muselo mít nohu OMC Cobra s postraními hydraulickými válci! Jinak je nutno ještě poslat fotky motoru a Z-náhonu abych to mohl identifikovat!Ta původní vrtule je na drážkovanou hřídel a nebo na kolík??? jela ta lod v kluzu? Případně jakou rychlostí a na kolik otáček?

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Beru to dle tp. Loď mám krátce. šroub je na kolík, noha omc bez h. válců tak patrně starší typ. Do skluzu jsem ještě nešel ale vcelku ochotně šla loď za plynem a do přechodového režimu prakticky hned.cca 2000 ot. Otačkoměr asi nefunguje nejlépe ručička poskakuje.
Odkaz ke komentáři

Beru to dle tp. Loď mám krátce. šroub je na kolík, noha omc bez h. válců tak patrně starší typ. Do skluzu jsem ještě nešel ale vcelku ochotně šla loď za plynem a do přechodového režimu prakticky hned.cca 2000 ot. Otačkoměr asi nefunguje nejlépe ručička poskakuje.

Tento typ vrtulí / na kolík/ se již v EU neprodává,jedině se dá ještě sehnat v USA.Mám tu ale jednu zánovní,ale vzhledem k rozličným Z-nohám,mi změř průměr vrtulové hřídele,zda by tam pasovala.Pošli i fota tvé Z.nohy!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

• 1 month later...
  • 9 months later...

Nepotřebujete se někdo zbavit vrtule pro Mercury- Mercruiser 13 nebo 13 1/4 x 17 pravotočivá ?

Než objednám novou , třeba někomu doma leží.

O kolik mi spadnou otáčky když zvednu stoupání o 2" ?

Předpokládám tak 200 -300 otáček. Teď mi to ve třech lidech točí 5000 a v jednom i víc a měl bych tam mít

4600 - 5000

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...