Přejít na obsah
Plavidla.cz

Nakup lode z inzerce, neznate ji nekdo?

frapa

Doporučené příspěvky

Ahoj, to nevypadá špatně. Loď osobně neznám ale dle popisu se to hodí pro to co požaduješ pokud se budeš plavit po Labi Co se týče Vltavy je rozhodující šířka do tří metrů a váha do 3,5t aby jsi mohl přes Orlík a Slapy.

Samozřejmě osobní prohlídku Ti žádné fotky nenahradí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím Anachy,

Loď z inzerce je od pneu.novotny....!!!!!!!

Největší podvodník a šejdíř. Ve Francii a švícarsku kupuje utopené lodě a šroty k odpisu za zbytkové peníze.

Něco málo na nich udělá, aby se neřeklo.

Tady je prodáva jako v dobrém stavu a za zajímavé peníze. Od pár podvedených lidí už dostal vylágoš, tak alespoÅ„ píše "vadný motor" co jsem slyšel v servisu kde mám já loď, už pár přivezených lodí od Novotného dávali dohromady a tragedie.

A jednání pana Novotného taky stojí za to. Jednou jsem se tam jel podívat... Dobrej hulvát mírně řečeno. Proto přátelská rada, pozor na néj.

Nejde o pomluvu, ale o fakt.

Ale je na každém pro co se rozhodne.

Odkaz ke komentáři

Ahoj,shánění vhodné lodě - tedy totéž co ty jsem řešil před rokem a půl ,dokonce jsem si nechal zaslat plány na stavbu lodě(motorsaileru Pasja) z Polska od p.Maderského,ale nakonec jsem se (po marném snažení nákupu vhodné obytné lodě tady v čR) vydal do Anglie,najel jsem sice přes 4 tisíce km ,ale koupil jsem kanálovku Viking 23 v dobrém stavu,kterou jsem následně 9 měsíců denně dodělával k obrazu svému včetně kompletní přestavby na elektrický-hybridní pohon.Je to standartně drahé řešení jako za zánovní loď,ale pořád jen za zlomek ceny,kterou by toto plavidlo stálo továrně přestavěné na elektro a mám to co mi vyhovuje a po čem jsem toužil a je to podstatně ryhlejší řešení než stavět loď od základu.Chtěl jsem "karavan na vodu",proto jsem opustil myšlenku stavby motorsaileru,který ani neměl sprchu s teplou vodou,plout na plachty nechci,k tomu je potřeba vítr a tedy na jezerech i vlny,zkrátka nic pro mě...

Nákup lodičky v české republice jsem měl loni v létě domluvený na Slapech,díky bohu prodejce nedodržel závaznou domluvu a loď prodal někomu jinému ,jednalo se tehdy o víkendovou lodičku Norman Conquest,byla v dost opotřebovaném stavu,s prodřeným-havarovaným trupem zalepeným epoxidem,pravděpodobně i s osmozou trupu,zkrátka loď z půjčovny.

Rozdíl ceny nákupu Vikingu 23 v Anglii oproti Conquestu v čR byl samozřejmě větší,ale koupil jsem loď bez osmozy,nehavarovanou,se stojnou výškou,ideální na cestování po řekách,kanálech a jezerech,loď pro dlouhodobý pobyt na palubě.

Lodička je od konce června hotová ,již měsíc a půl je na vodě,prvních 14 dnů jsem ji ladil,dovažoval,testoval a zabydloval a momentálně měsíc již ležím se zablokovanými zády,ale během prvních pár plaveb se ukázalo ještě pár drobností co bude potřeba dodělat (cca 4dny práce-ukazatel polohy kormidla,výměna čerpadla od sprchy a z odpadní nádrže,nový stěrač,oprava malých odřenin po mých začátečnickýh chybách při kotvení),ale hlavně se mi osvědčil elektrický-hybridní pohon,který je uživatelsky moc příjemný,tichý a téměř zadarmo-nabití akumulátorů ze sítě vyjde na 35,-Kč (lodička pluje rychlostí 3 uzle,jen na akumulátory vydrží plout 4-5 hodin podle větru,tedy nějakých 20-25km),v případě potřeby většího dojezdu nahodím generátor a mám energii na palubě na cca 41 hodin plavby,tedy na nějakých 200km,se spotřebou 0,7 l benzínu na hodinu.Maximální rychlost plavidla podle výrobce je 5 uzlů,není to tedy žádný divočák,ale jak jsem psal-je to karavan na vodě.

Proto ti radím - vyprdni se na předražené nevhodné šroty a zajeď si pro lodičku dle své představy sám,doprava do čR je řešitelná vytížením kamionu,mě to stálo z Anglie cca 20 tisíc Kč...

Držím palec.Ahoj

Diky za referat .-)

Otazka: Jak jsi resil ukazatel polohy kormidla?

Mas foto sve lode, rad bych ji videl...je to presne to co hledam....karavan na vode ale ne hauseboat :-)

Odkaz ke komentáři

Ahoj,shánění vhodné lodě - tedy totéž co ty jsem řešil před rokem a půl ,dokonce jsem si nechal zaslat plány na stavbu lodě(motorsaileru Pasja) z Polska od p.Maderského,ale nakonec jsem se (po marném snažení nákupu vhodné obytné lodě tady v čR) vydal do Anglie,najel jsem sice přes 4 tisíce km ,ale koupil jsem kanálovku Viking 23 v dobrém stavu,kterou jsem následně 9 měsíců denně dodělával k obrazu svému včetně kompletní přestavby na elektrický-hybridní pohon.Je to standartně drahé řešení jako za zánovní loď,ale pořád jen za zlomek ceny,kterou by toto plavidlo stálo továrně přestavěné na elektro a mám to co mi vyhovuje a po čem jsem toužil a je to podstatně ryhlejší řešení než stavět loď od základu.Chtěl jsem "karavan na vodu",proto jsem opustil myšlenku stavby motorsaileru,který ani neměl sprchu s teplou vodou,plout na plachty nechci,k tomu je potřeba vítr a tedy na jezerech i vlny,zkrátka nic pro mě...

Nákup lodičky v české republice jsem měl loni v létě domluvený na Slapech,díky bohu prodejce nedodržel závaznou domluvu a loď prodal někomu jinému ,jednalo se tehdy o víkendovou lodičku Norman Conquest,byla v dost opotřebovaném stavu,s prodřeným-havarovaným trupem zalepeným epoxidem,pravděpodobně i s osmozou trupu,zkrátka loď z půjčovny.

Rozdíl ceny nákupu Vikingu 23 v Anglii oproti Conquestu v čR byl samozřejmě větší,ale koupil jsem loď bez osmozy,nehavarovanou,se stojnou výškou,ideální na cestování po řekách,kanálech a jezerech,loď pro dlouhodobý pobyt na palubě.

Lodička je od konce června hotová ,již měsíc a půl je na vodě,prvních 14 dnů jsem ji ladil,dovažoval,testoval a zabydloval a momentálně měsíc již ležím se zablokovanými zády,ale během prvních pár plaveb se ukázalo ještě pár drobností co bude potřeba dodělat (cca 4dny práce-ukazatel polohy kormidla,výměna čerpadla od sprchy a z odpadní nádrže,nový stěrač,oprava malých odřenin po mých začátečnickýh chybách při kotvení),ale hlavně se mi osvědčil elektrický-hybridní pohon,který je uživatelsky moc příjemný,tichý a téměř zadarmo-nabití akumulátorů ze sítě vyjde na 35,-Kč (lodička pluje rychlostí 3 uzle,jen na akumulátory vydrží plout 4-5 hodin podle větru,tedy nějakých 20-25km),v případě potřeby většího dojezdu nahodím generátor a mám energii na palubě na cca 41 hodin plavby,tedy na nějakých 200km,se spotřebou 0,7 l benzínu na hodinu.Maximální rychlost plavidla podle výrobce je 5 uzlů,není to tedy žádný divočák,ale jak jsem psal-je to karavan na vodě.

Proto ti radím - vyprdni se na předražené nevhodné šroty a zajeď si pro lodičku dle své představy sám,doprava do čR je řešitelná vytížením kamionu,mě to stálo z Anglie cca 20 tisíc Kč...

Držím palec.Ahoj

Ahoj, jenom se nikde nezminuješ o el.motoru a AKU bateriích-zajímá mne co tam tedy máš?Proč neuvažuješ o solárním dobíjení-byla by energie zadarmo!Střecha kajuty má i dost velkou plochu na kterou bych je umístil!

Bootcentrum

Odkaz ke komentáři

soláry na střeše samozřejmě mám,ale napájím s nimi domácnost,nikoliv motorové akumulátory,regulátory solárů je možné sehnat pouze do napětí 48V,já mám pohon na 72V,proto je centrála jako záložní zdroj zatím vhodnější...nabíjení motorových akumulátorů soláry samozřejmě po rozpojení sestavy by trvalo cca týden...

Někde jsi psal,že je průměrná spotřeba 20A,neuváděl jsi při jakém napětí,uvažoval jsem o 12V,když ti lod jede rychlostí 3 knotů,s tvého dalšího vidím,že asi při 72V, ale i tak jde o příkon do 1,5 kW.Samozřejmně se jednotlivé panely dají řadit seriově,tudíž nevidím žádný problém s požadovanou velikostí napětí.Ale je mi jasné,že střecha nemá nekonečný prostor a že na ní těžko umístíš třeba 10m2 solárních panelů.Nemněl jsem v žádném případě na mysli,že ti solárka plně pokryjí spotřebu potřebné energie,ale že můžeš ušetřit i částečně chod hlučného generátoru.Pokud každý den kotvíš na místě,kde můžeš dobíjet ze sítě 220V,není asi co řešit.Jinak samozřejmně není jiná volba než ten generátor.

Ještě jenom pro zajímavost,máš lod schválenou a otypovanou jako elektro člun a tudíš s ním můžeš plout i na vodách kde je provoz se spalovacími motory zakázán-jako třeba na Lipně?

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Ahoj frapo. Nemusíš jezdit až do Anglie. V Holandsku jsou lodě za dobrou cenu a ve švédsku ještě lepší,

stačí číst forum: http://www.plavidla.cz/forum/viewtopic.php?id=633 . Ten holandský botentenkoop je snad nejlepší. Dopluješ po kanálech a řekách až do čech. Pokud je slabší motor, po kanálech do Magdeburku a pak nechat proti proudu Labe vléct velkou plavbou, nebo na kamionu. Tož pravidelně každý týden procházet internetové bazary a vybírat. Přeji Ti šťastnou ruku při výběru. samoliter.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...