Přejít na obsah
Plavidla.cz

Přihlášení přívěsu

Vlada

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

• 6 months later...

Tak jsem dneska absolvoval přihlášení přívěsu pod loď který jsem před týdnem přivezl z německa.

Je to výroba Harbeck, bržděná 2náprava, 2t, rok 2008.

Přijel jsem s německými techničáky na STK, technik to okouknul, opsal čísla náprav, zkontroloval štítek a změřil délku od čuby k 1 nápravě a mezi nápravami. To bylo všechno.

Stálo to 920,- Kč, a za 3 hoďky jsem si jel pro vyplněné protokoly.

Hned jsem zajel na pojišťovnu kde jsem uzavřel povinné ručení, a pak rovnou za technikem na úřad. Ten okouknul papíry a za další 2 hoďky jsem měl v ruce velký + malý techničák a RZ. Na úřadě to stálo 2.700,-Kč.

Podotýkám že vlek nemá evropskou homologaci na štítku ani v originál německém techničáku a nikdo to neřešil.

Upraveno uživatelem mirzik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Starší přívěs lze přihlásit, ale pouze za předpokladu, že přívěs má globální homologaci pro Evropslou unii. Ta je zapsána ve velkém TP. Většinou ji mají přívěsy, které nejsou starší 8 mi let a pocházejí z produkce velkých výrobců, kteří mají hromadné schválení výroby přívěsů. pokud váš přívěs nevyhovuje, dokáži ho přihlásit jako vlastní výrobu. Dostanete nové VIN, provedu 1. technickou kontrolu, včetně vystavení technického průkazu. Tel.: 777805285, MEDD plus, Kordula a Žák, A.Kouly 107, Kladmo 3. Email: meddplus@seznam.cz

Jedná se o standartní dovoz a postup při přihlašování a poplatky jsou jasně dané..... to přeci nezpochybňuji.

Jen jsem napsal svoji zkušenost a reagoval na příspěvky jiných zde ve fóru, kteří měli nepříjemné zkušenosti s STK, úřadem a nebo jiné patálie s přihlášením.

A tomas65 psal o evropské homologaci...já ji tam nikde neměl a nemám a nikdo nic neřešil......

To je ode mne vše.

Odkaz ke komentáři

No je jasné, že přístup každého z úřadu je jiný a co jinde jde jen s problémy nebo vůbec nejde jinde v pohodě projde, je to jen o lidech a jejich ochotě fungovat ve prospěch společnosti, tím nemyslím žádné "levárny" ale proč znepříjemňovat život lidem když to jde udělat a myslím, že vždy se nějaká cesta najde.
Odkaz ke komentáři

No je jasné, že přístup každého z úřadu je jiný a co jinde jde jen s problémy nebo vůbec nejde jinde v pohodě projde, je to jen o lidech a jejich ochotě fungovat ve prospěch společnosti, tím nemyslím žádné "levárny" ale proč znepříjemňovat život lidem když to jde udělat a myslím, že vždy se nějaká cesta najde.

Lépe bych to nenapsal..... naprosto souhlasím

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...