honza Zveřejněno 7. Červenec 2014 Sdílet Zveřejněno 7. Červenec 2014 čau pánové.Zjistil jsem že my jde těžko volant při zatáčení.Prosím poradte někdo co všecno se má mazat.Když odpojím lano od nohy tak jde volant lehce.Jedná se o alphu1druhé generace.Díky za rady Honza. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 7. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 7. Červenec 2014 čau pánové.Zjistil jsem že my jde těžko volant při zatáčení.Prosím poradte někdo co všecno se má mazat.Když odpojím lano od nohy tak jde volant lehce.Jedná se o alphu1druhé generace.Díky za rady Honza.Jde ti ztuha jen při jízdě nebo i když stojíš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 7. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 7. Červenec 2014 čau pánové.Zjistil jsem že my jde těžko volant při zatáčení.Prosím poradte někdo co všecno se má mazat.Když odpojím lano od nohy tak jde volant lehce.Jedná se o alphu1druhé generace.Díky za rady Honza.Jak jde z venku rukou otáčet s nohou při pdpojeném bovdenu - asi velmi fest?!V tom případě jsou "zamrzlé" svislé čepy Z-nohy!! Jaký je to ročník?Pokud mbode "zamrzlý" vrchní čep musí motor ven,sundat nohu i transom-jinak se k tomu nedá dostat,aby se to opravilo 100%.Kdyžtak napiš mohu ti s tím pomoci! bootcentrum Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza Odesláno 8. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 Je to rok 2000.Trošku mně děsí že se to musí až takhle rozebrat.Zkoušel jsem zezhora nastříkat olej a zdá se že se to trochu rozhýbalo.Mně se zdá že to jde stejně ve vodě jako venku.Jinak dík za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 Mě to šlo taky ztuha. Celý jsem to prolezl, našel jsem nějaký maznice (už nevim kde, bylo to předloni). Byly z venku a dobře přístupný. Já jsem teda měl taky ještě k tomu i zatuhlej bowden..... Ale ani po odpojení bowdenu nešlo nohou nijak moc otáčet. celý to bylo pěkně dokur.... :) Teď to moje 8 letá dcera utočí jednim prstem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 No na alpha jedna jsou maznice pro středový čep, pro čep řízení, který jde do motorového prostorum (ten mazat s rozumem nebo to potom terče do motorového prostoru) a pro ložisko transomu, chce je to občas použít a naprat tam vazelínu :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza Odesláno 8. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 Bowden je dobrej, mněl jsem ho odpojenej a volant šel lehce.Na noze jsou zvenku 3 maznice 2 na zvedání +jedna to je asi ta na na středový ložisko. Žádná na vrchní čep tam není . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 No asi mám nejspíš starší model, já ji mám zde : http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/10/10085/10085983_4d66ba144c0c02e8b8d56e42bf290713/images/maznice.jpg?ver=2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza Odesláno 8. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 Ano máš starší model ale asi dobrej dá se asi namazat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 Ano máš starší model ale asi dobrej dá se asi namazat.No jo teď už vypadá lépe, cele jsem to nechal otryskovat a nastříkat, mažu pravidelně, jak spodní tak horní čep má maznice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza Odesláno 8. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 To máš dobrý máš co mazat. Já mám vrchní čep bez maznice a spodní to samí.Spodní není až takovej problém ,na ten je vidět Ale ten vrchní je schovanej, něco skusím vymyslet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 8. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 Možná by jsi se k němu mohl dostat z motorového prostoru - asi blbě ale alespoň nějak prostříknout by to možná šlo Konkorem nebo WD sprejem. Sice to není vazelína ale maže a uvolňuje to také. http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/10/10085/10085983_4d66ba144c0c02e8b8d56e42bf290713/images/IMG_1801.jpg?ver=2 Takhle to vypadalo u mě když jsem vyndal motor, předchozí majitel mazal až moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza Odesláno 8. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 To jsem zkoušel včera,dneska na to mrknu.Mám ještě jeden sprej povolovač zarezlích šroubů tak ho potom taky zkusím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Červenec 2014 Sdílet Odesláno 8. Červenec 2014 Podle mě je nejlepší brzdovka. Dobře vzlíná a hlavně maže na rozdíl od těch různých povolovačů apod.Napadlo mě, jestli by se tam ta maznice nedala dodělat. Asi by to chtělo podívat se do katalogu, jak to uvnitř vypadá. Kdyby to bylo jen o vyvrtání díry až k čepu, vyrobení závitu a našroubování maznice, tak bych o tom bejt tebou uvažoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza Odesláno 9. Červenec 2014 Autor Sdílet Odesláno 9. Červenec 2014 Díky za všechny rady.Nejdřív to skusím rozhýbat a o maznici taky přemýšlím.Ted nevím do jaké výšky jí navrtat.Myslel jsem že bych to navrtal někde kde je čep,nastříkal tam něco rozhýbal to a pak tam dal maznici. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se