Přejít na obsah
Plavidla.cz

Z NÁHON

honza

Doporučené příspěvky

čau pánové.Zjistil jsem že my jde těžko volant při zatáčení.Prosím poradte někdo co všecno se má mazat.Když odpojím lano od nohy tak jde volant lehce.Jedná se o alphu1druhé generace.Díky za rady Honza.

Jde ti ztuha jen při jízdě nebo i když stojíš?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čau pánové.Zjistil jsem že my jde těžko volant při zatáčení.Prosím poradte někdo co všecno se má mazat.Když odpojím lano od nohy tak jde volant lehce.Jedná se o alphu1druhé generace.Díky za rady Honza.

Jak jde z venku rukou otáčet s nohou při pdpojeném bovdenu - asi velmi fest?!

V tom případě jsou "zamrzlé" svislé čepy Z-nohy!! Jaký je to ročník?Pokud mbode "zamrzlý" vrchní čep musí motor ven,sundat nohu i transom-jinak se k tomu nedá dostat,aby se to opravilo 100%.

Kdyžtak napiš mohu ti s tím pomoci!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

Mě to šlo taky ztuha. Celý jsem to prolezl, našel jsem nějaký maznice (už nevim kde, bylo to předloni). Byly z venku a dobře přístupný. Já jsem teda měl taky ještě k tomu i zatuhlej bowden..... Ale ani po odpojení bowdenu nešlo nohou nijak moc otáčet. celý to bylo pěkně dokur.... :)

Teď to moje 8 letá dcera utočí jednim prstem.

Odkaz ke komentáři

Možná by jsi se k němu mohl dostat z motorového prostoru - asi blbě ale alespoň nějak prostříknout by to možná šlo Konkorem nebo WD sprejem. Sice to není vazelína ale maže a uvolňuje to také.

http://img15.rajce.idnes.cz/d1501/10/10085/10085983_4d66ba144c0c02e8b8d56e42bf290713/images/IMG_1801.jpg?ver=2

Takhle to vypadalo u mě když jsem vyndal motor, předchozí majitel mazal až moc

Odkaz ke komentáři

Podle mě je nejlepší brzdovka. Dobře vzlíná a hlavně maže na rozdíl od těch různých povolovačů apod.

Napadlo mě, jestli by se tam ta maznice nedala dodělat. Asi by to chtělo podívat se do katalogu, jak to uvnitř vypadá. Kdyby to bylo jen o vyvrtání díry až k čepu, vyrobení závitu a našroubování maznice, tak bych o tom bejt tebou uvažoval.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...