Přejít na obsah
Plavidla.cz

Vybrace Mercruiser 4.3

Jbenda

Doporučené příspěvky

Tak mám další velkej problém.Vibrace motoru které jsou cítit po celé lodi..Vznikly po zimně,výměně ložiska transomu a rozpadlé zpětné klapce(ucpaný výfuk) . Komprese OK ,Předstih a směs také.Svíčky jsou tam rok a pálej všechny .V otáčkách nad 2 tis. je to OK.Jakoby šel na 5valcu.Napadlo mě těsnění pod manifoldem sání,ale to zde ještě nikoho netrápilo tak nechci rozebírat zbytečně.Víc se to projevý po přidání a následném ubraní plynu. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě tohle dělala svíčka.... venku jiskru házela, ale uvnitř asi vynechávala.... měnil jsem jednu po druhé až jsem ji našel a bylo po vibracích.

Ale důvodů může být spousty. jedině postupně zkoušet, měnit, štelovat.... asi ti nic jiného nezbývá.

Odkaz ke komentáři

Před třemi týdny jsem léčil tátova žigulíka. V nižších otáčkách to běželo nepravidelně, nedařilo se seřídit volnoběh. Nablikat stroboskopem to taky do středních otáček moc nešlo, lítalo to sem a tam.....

Nakonec to byl vadný kondenzátor.

Odkaz ke komentáři

No to je také jedna z možností.Vyhodit nohu s kardanem a nastartovat.Jen se mě do toho moc nechce poněvač zas nová sada těsněni ATD.Ložisko transomu jsem dával letos nové tak bud kříž a nebo spojka motor -kardan.To jsem právě chtěl slyšet od někoho komu spojka nebo kříže odešli jak se to chovalo.Skusím to o výkendu při zatíženi na vodě.Mohlo by se něco projevit.Doufám že ne dírou v noze :)
Odkaz ke komentáři

Vrtule nová.Takže jsem dal nové kabely a jel vyzkoušet na vodu.Na volnoběh a jízda na volnoběh OK.Lehké zvýšení otáček -vibrace jak kráva.1200ot a vejš skoro bez vibrací.Po 2000ot zcela bez vibrací .Musím řict že po neustálém seřizování motor jede neskutečně(puvodně 60km/h a ted přes 70km/h)a spotřeba klesla tak že přestávám věřit palivoměru a koukám do nádrže :) Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Vrtule nová.Takže jsem dal nové kabely a jel vyzkoušet na vodu.Na volnoběh a jízda na volnoběh OK.Lehké zvýšení otáček -vibrace jak kráva.1200ot a vejš skoro bez vibrací.Po 2000ot zcela bez vibrací .Musím řict že po neustálém seřizování motor jede neskutečně(puvodně 60km/h a ted přes 70km/h)a spotřeba klesla tak že přestávám věřit palivoměru a koukám do nádrže :)

Máš lod o nastávajícím víkendu na Slapech-kouknul bych se ti na to!

bootcentrum

Odkaz ke komentáři

• 5 weeks later...
Tak jsem vyndal nohu a vibrace se ztratily.Problem byl v nesouososti motoru s ložiskem transomu.

No jo to je docela průser jak to není sesazené přesně. Když jsem to dával dohromady asi stokrát jsem to kontroloval v různých režimech než jsem motor dotáhl napevno.

Odkaz ke komentáři

For je v tom že já s motorem vubec nehejbal (proto jsem tomu nechtěl věřit)a po výměně ložiska se to začlo klepat.Zřejmě to rozhodil někdo v minulosti a vadné ložisko to díky své vuli nerozvibrovalo. Upraveno uživatelem Jbenda
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...