Přejít na obsah
Plavidla.cz

palivový filtr

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Viky, Anachy souhlas. Skodovaku, at uz ti to slape a uzijete si dovolenou. Nicmene jsem pochopil ze zatim tedy zadna vyrazna zmena ve vykonu motoru ?

díky, dovolenou si určitě užijeme ono to stejně není a nebude o velkém ježdění jelikož malému je teprve 9 měsíců, ale každopádně se mu to na lodi líbí. Jinak změna je při startování jelikož sytič na weberu funguje na rozdíl od origa. Volnoběžné otáčky drží furt stejně což u originálu také nebylo vždy v pořádku. S origo karburátorem jsem měl vždy problém, stejně tak jako máte všichni, když po delší době vyjedete a přidáte plyn karburátor se jakoby zahltil a až potom vyrazil. Tento problém u mne vždy zmizel po cca dvou dnech ježdení a fungovalo to normálně. Na weberu jde vše ok i motor lépe- vyrovnaněji běží. Jediné co není ještě ok a kde vidím možnost zlepšení je, že karbec je nyní nastaven tak aby fungoval co nejlépe, ale ne tak jak má být. U Webera se nenastavuje volnoběh šroubem plynu, ale šrouby na bohatost směsi a to v mém případě nejde. Mám tedy volnoběh cca 3 otáčky šroubu plynu a má být max 1/2 otáčky pak již dochází k plnění benzínem z hlavních trysek což je špatně jelikož poměr směsi v rozmezí otáček cca do 2800 není ok. Znamená to tedy, že je potřeba dát větší volnoběžnou trysku aby to fungovalo jak má. Nejspíš budu ještě řešit i ten tlak paliva jelikož weber je na to dost náchylný. Tohle všechno, ale budu řešit až doma, že to jezdí a ne hůř než s origo karburátorem. Já jsem byl zvědavej jestli ten weber bude tak dobrý jak jsem si přečetl, kdybych ho nekoupil, tak by mě to zase furt hlodalo v hlavě. Bohužel jsem před dovolenou nestíhal a vše bylo na poslední chvíli, což nikdy není dobře. Takže i instalace karburátoru probíhala 2 dny před odjezdem a zkouška na vodě samozřejmě nebyla, ale i kdyby byla tak by to nic nezměnilo. Až se vrátím, tak to doma v klidu doladím a na Labi odzkouším a na příští rok to bude vyladěné a to už malému budou skoro dva, takže to už bude jiné ježdění. Důležití je si najít na tom to pozitivní. Já tvrdím, že každá zkušenost i ta zdánlivě negativní je dobrá. Jinak samozřejmě děkuji všem, kteří se mi snažili pomoci.

Upraveno uživatelem skodavrs
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...