Přejít na obsah
Plavidla.cz

palivový filtr

Doporučené příspěvky

potřeboval bych poradit jestli jste někdo dodělávali na mercruiser 3,0L palivový filtr. Mám model 2004 a tam žádný filtr není. Nyní budu instalovat jiný karburátor - kit od Webbra a tedy měnit přívodní trubku za hadici a příjde mi lepší tak vložit ještě palivový filtr - je to i Webbrem doporučováno. Otázka zní jaký - stačí obyčejný plastový za pár korun? Bude mít dostatečný průtok?

díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Nejlepší přispěvatelé v tomto tématu

Jo taky jsem dodával palivový filtr s odlučovačem vody i když před ním mám ještě i ten plastový (průtok dostatečný i pro šestihrnec).

Filtr jsem kupoval klasický automobilový jen to chce chvilku hledat vhodný typ, vývod a vstup pro hadičky (je jsem musel "dobastlit držák") - cena byla cca asi 250,- kč

Funguje bez problémů.

Odkaz ke komentáři

Odlučovač vody v lodi budeš asi mít origo a filtr si kup jakejkoliv benzínovej do auta s odpovídajícím objemem motoru, aby stačil průtokem.

Dělaji se furt i´"do hadice", jen hadici střihneš, frkneš ho tam a stahneš motexkama.

Mám to takto a po sezóně nemám v karbecech vůbec nic.

Odkaz ke komentáři

A neni lepší koupim filtr co tam originálně patří? Jakej je tam rozdíl? Pár set? Kolik stojí tvoje loď? Má cenu se s tim takhle srát, počítat, zkoumat, špekulovat? Nevim asi jsem jinej ale tohle zrovna bych nějak neřešil. Nic ve zlym.

jo objednal jsem z DE takový jako je tam origo. Zas takový škudla nejsem když už jsem vrazil celkem balík za ten karburátor, tak jsem zvědavý jaká bude změna. Jinak jsem teď ležel celej víkend v lodi jelikož mi přirezlo řízení jelikož jsem lini nevyjel a asi jsem podcenil údržbu. Normálně mi přirezlo táhlo v posilovači a tak musel celý posilovač ven a abych dostal posilovač ven tak jsem musel rozebrat půl lodě. No hroznej vomrd už to nikdy nechci dělat a raději vždy namažu víc než míň.

Odkaz ke komentáři

• 3 weeks later...
jo objednal jsem z DE takový jako je tam origo. Zas takový škudla nejsem když už jsem vrazil celkem balík za ten karburátor, tak jsem zvědavý jaká bude změna.

Ahoj skodavrs,

můžeš sem nebo mě do SZ prosím hodit odkaz na ten filtr co jsi instaloval .... taky po nějakém koukám.

Dík

Odkaz ke komentáři

jak- kam nejlépe filtr s odlučovačem instalovat? Je podstatné jestli bude zapojen před pumpou a nebo za ní?

Všude na netu jsem našel že ho přišroubují do lodi a napojí rovnou z nádrže tedy vývod jde do pumpy. Mě ale přijde lepší instalovat filtr rovnou na motor a v tom případě ho budu mít mezi pumpou a karburátorem.

Máte s tím někdo zkušenost.

to Mirzik:

http://shop.bootshalle-braunschweig.com

hledat kod C14550

Upraveno uživatelem skodavrs
Odkaz ke komentáři

Skodavrs, docela by mě zajimalo, co jsi koupil za karburátor, jestli už máš vyzkoušeno, zkrátka jestli je to lepší v čem je to lepší atd.

Jinak velkoobjemový filtr se separátorem je v lodi nutnost a instalovat jednoznačně před pumpou. Díky.

Odkaz ke komentáři

ok díky všem za info, tak to dám před pumpu.

to viita:

koupil jsem kit od Webera, který je přímo určený pro mercruiser 3L. Slibují lepší akceleraci vyšší maximálku a lepší spotřebu. četl jsem někde na americkém clubu recenzi od nějakého člena, který to chválil, že to po instalaci tohoto kitu jede téměř jako V6, tak jsem na to zvědavý. Mě hlavně na origo karburátoru štve ten sytič, který prostě nefunguje a tento karbec má elektronický sytič, který je prý ok. Každopádně příští týden odjíždím do HR tak tam to vyzkouším, tak uvidíme jestli jsem jen vyhodil peníze a nebo to bude nějak výrazněji znát.

jinak tady je odkaz na ten kit:

http://www.carburetion.net/products/3663-k852.aspx

http://www.redlineweber.com/carb-kits/marine/mercruiser/

Upraveno uživatelem skodavrs
Odkaz ke komentáři

to skodavrs:

díky za odpověď, velmi mne toto téma zajímá, vím že origo karbec není zrovna žádná hitparáda, vůbec pokud už má něco za sebou.

Objektivně tedy otestuj a pokud se zde podělíš o výsledky testování , případně i potřehy z montáže, budu moc rád. Takže užij hezkou dovolenou na vodě a jsem zvědav !

Odkaz ke komentáři

ok díky všem za info, tak to dám před pumpu.

to viita:

koupil jsem kit od Webera, který je přímo určený pro mercruiser 3L. Slibují lepší akceleraci vyšší maximálku a lepší spotřebu. četl jsem někde na americkém clubu recenzi od nějakého člena, který to chválil, že to po instalaci tohoto kitu jede téměř jako V6, tak jsem na to zvědavý. Mě hlavně na origo karburátoru štve ten sytič, který prostě nefunguje a tento karbec má elektronický sytič, který je prý ok. Každopádně příští týden odjíždím do HR tak tam to vyzkouším, tak uvidíme jestli jsem jen vyhodil peníze a nebo to bude nějak výrazněji znát.

jinak tady je odkaz na ten kit:

http://www.carburetion.net/products/3663-k852.aspx

http://www.redlineweber.com/carb-kits/marine/mercruiser/

Tak to jsou hodně silný slova! To mě zajímá, takže čekám na report!

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
tak zatím jsem se projel jednou cca 5km, pak jsem přijel zpět, že pošteluji ještě sytič a od té doby jsem motor nenastartoval. Několikrát jsem vymlátil baterku a nic. Jiskru to hází benzín v karburátoru taky je tak nevím. Dnes jsem koupil novou baterku, jelikož ta původní už se ani nenabíjela a vymontoval jsem komplet karburátor a rozebral jsem ho, vyčistil a potom motor okamžitě naběhl, ale neběžel úplně ideálně a po cca 2minutách zdechnul a už jsem ho nenastartoval. Už fakt nevím, kde je problém. Nebo vím jednoznačně v karburátoru, ale kde. Když jsem ho namontoval, tak to běželo pěkně akorát jsem nemohl jet v otáčkách od 1100-1800 protože motor najednou zdechnul, ale hned po otočení chytil, když jsem jel po tyto otáčky nebo nad, tak bylo vše v pořádku. Podle mě je někde v nějakém kanálu bordel, ale už fakt nevím. Napadá vás něco? Stalo se vám to už někomu? Ještě mě napadlo, jestli benzínová pumpa netlačí moc na ten karburátor, píšou tam max 3,5bar. Díky za nápady popřípadě vaše zkušenosti.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...