Přejít na obsah
Plavidla.cz

Zvýšení výkonu Honda 5hp

Doporučené příspěvky

Jedná se o toto: http://www.bootdepot.de/1283-Aussenborder/3-Honda-Outboard-Marine/16-Honda-BF-5/7983-Umruestung-BF-5-auf-7-PS.html?from=exorbyte

Mělo by to zvýšit výkon z 5 koní na 7. Co tomu říkáte? Jak toho chtějí dosáhnout? Jen výměnou karbecu to asi nebude co? Na minibike se prodávaji nějaký sady. Obsahuje to novej válec, hlavu a píst..... takže prakticky celej motor. :)

Narazil jsem v německu na ebay na motor Honda BF5A s touhle úpravou, tak jsem vyzpovídal majitele. Motor prej výrazně ožil. Co je na motoru za úpravy ale neví. Prej to dal do servisu a dostal to hotový.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• 6 months later...

Trochu jsem kolem toho ještě pátral. Toho zvýšení výkonu se dosahuje osazením jinýho karbecu. V zásadě jde o to, že lodní motory jsou dost uškrcený. Nejspíš kvůli životnosti a chlazení. Motory o obsahu těch 125ccm běžně dosahují výkonu kolem 11 koní.

Jak jsem tak pátral, tak jsem konečně narazil na vrtuli s menším stoupáním a trochu menším průměrem. Je to číslo 58130-ZV1-841ZB (7 1/4 x 4 3/4) oproti standardně prodávaným 7 7/8 x 6 3/4 (resp. 7 1/2). Já dosáhnu rychlosti do 10 km/h. Jestli tedy správně počítám, tak by ta 4 3/4 byla pro mě ideální. Převodový poměr mám 2,08:1.

Otázka je kde jí koupit. Prolezl jsem kde co a našel jen jeden obchod v GB a jeden ve SW. Ani jeden z nich ale neposílá do čR. Ostatní obchody to buď nemaji, nebo pod tímto číslem prodávají vrtule s větším stoupáním, nebo průměr a stoupání neuvádějí.

Našel jsem to tady: http://www.sandsmarineonline.co.uk/honda-propeller-bf5-aluminium-3-blade-855-p.asp

a tady: http://www.honda.se/content/dam/local/sweden/Marine/pdf/Tillbeh%C3%B6r2013/3A_Propeller%20lista.pdf

Odkaz ke komentáři

ou pair-ek co jsou v Anglii je jak much-zkus rozhodit sítě v okolí no a kdyby bylo opravdu nejhuř-sestrenice ma za manžela Anglana a jezdí tam tak 3-krat do roka-jestli pojedou na Vanoce to nevim Upraveno uživatelem packa
Odkaz ke komentáři

Mám tam vdanou neteř, už jsem si nějaké věci k ní nechával posílat jen je potom otázka jak to dostat dál. Pokud dokážeš zjistit v jak velkém balíku se to posílá a co to bude stát, tak bych to zkusil domluvit. Pokud by se to vešlo do kufru asi by to šlo i přivézt, létá sem několikrát do roka, nebo ségra za ní do anglie.
Odkaz ke komentáři

Koukam, že tu neni moje poslední odpověď.

Psal jsem, že je to na pětikoňku, takže se to vejde i do kabelky.

Zkusil jsem se zeptat prodejců co v popisu neuvádí rozměry, jaký rozměry ta vrtule má. Tak uvidim, jestli mi odpoví.

Poptal jsem třeba tohoto: http://www.amazon.com/dp/B004QKLLUS?_encoding=UTF8&cdERR=Cred&noLL=1#productDetails

Kdyby to bylo do 100 doláčů i s poštou, tak by to bylo super. :)

Kdyby se nikdo neozval, tak bych Anachy s díky využil tvojí neteř.

Odkaz ke komentáři

Koukam, že tu neni moje poslední odpověď.

Psal jsem, že je to na pětikoňku, takže se to vejde i do kabelky.

Zkusil jsem se zeptat prodejců co v popisu neuvádí rozměry, jaký rozměry ta vrtule má. Tak uvidim, jestli mi odpoví.

Poptal jsem třeba tohoto: http://www.amazon.com/dp/B004QKLLUS?_encoding=UTF8&cdERR=Cred&noLL=1#productDetails

Kdyby to bylo do 100 doláčů i s poštou, tak by to bylo super. :)

Kdyby se nikdo neozval, tak bych Anachy s díky využil tvojí neteř.

V pohode , případně se ozvi a já to zkusim domluvit, pokud to je na petikonku tak to bude prcek a půjde to opravdu převést v kufru jako použity díl, takže žádné DPH a clo by asi zrejme nehrozilo. ðŸ˜

Odkaz ke komentáři

• 2 years later...
Já zase uvažuju koupit toto: http://m.ebay.com/itm/Outboard-Motor-4-4KW-6HP-2-Stroke-Shaft-Boat-Engine-Fishing-Inflatable-Boat-UK-/172533960345?nav=WATCHING_ACTIVE . Je to údajně kopie starýho Mercury. Strhnul bych výrobní štítek, podle kterýho bych nechal udělat novej s výkonem o koníka menším a taky bych musel nechat udělat pětku místo šestky a nebo sehnat komplet nový přelepy na Mercury 5hp. Přijde mi to lepší volba, než o polovinu dráž koupit podobnej starší motor, u kterýho neznám historii a může třeba být zarostlý solí. Taky podle toho, co jsem našel na webu, tak jsou všechny díly totožné s Mercury. Za necelých 14 000, bych asi lepší volbu ani nenašel. Upraveno uživatelem Olin
Odkaz ke komentáři

Ahoj,nevím k jakému účelu to máš, jestli na ryby, nebo rekreačně na moře, ale asi stejně brzy přijdeš na to, že je lepší udělat VMP a koupit aspoň 10-15 Hp a to už se svezeš a neřešíš, jestli můžeš vzít nějaký kilo bagáže navíc. Já měl taky první Mercury4 2T a vymýšlel jak to dostat ve dvou do skluzu (samozřejmě ani náhodou) a pak jsem pořídil Suzuki 15 4T a byl to obrovský rozdíl. S tím už se dalo někam dojet.
Odkaz ke komentáři

Ahoj,nevím k jakému účelu to máš, jestli na ryby, nebo rekreačně na moře, ale asi stejně brzy přijdeš na to, že je lepší udělat VMP a koupit aspoň 10-15 Hp a to už se svezeš a neřešíš, jestli můžeš vzít nějaký kilo bagáže navíc. Já měl taky první Mercury4 2T a vymýšlel jak to dostat ve dvou do skluzu (samozřejmě ani náhodou) a pak jsem pořídil Suzuki 15 4T a byl to obrovský rozdíl. S tím už se dalo někam dojet.

Chci to na neregistrovatelnou menší loď k využití pouze na Labi a sem tam si střihnout nějakou přehradu. Takže tam 5hp stačí, ale ten neseženu novej ani o polovinu dráž. Mám dvouvál Johnson hightrust a s tímto bych měl jít níž na spotřebě a v případě potřeby (velkej proud, nebo útěk před počasím) bych byl rychlejší. To co mám mi většinou postačuje, ale ta rezerva sem tam občas chybí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...