Peaty Zveřejněno 12. Květen 2014 Sdílet Zveřejněno 12. Květen 2014 Ahoj Kapitáni.měl bych na Vás dotaz, zda nemáte odkaz na manuál tohoto motoru z roku 1987. Nebo jestli nevíte, jaký olej, svíčky a jak načasovat ventily. Díky moc rady. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 Jak moc se to liší od mercruisera 4,3 ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 12. Květen 2014 Sdílet Odesláno 12. Květen 2014 (upraveno) .Na co chceš časování?Tady dohledáš svíčky atd. http://www.boats.net/parts/search/OMC/parts.html Upraveno 12. Květen 2014 uživatelem Jbenda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 13. Květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 13. Květen 2014 Tak to netuším jak moc se to liší. Mam ještě starej motor, karbec. Dělal jsem si generálku motoru a tak bych potřeboval to nastavení ventilů. Jinak díky za odkaz, ten se bude hodit. Jinak jsem zapátral a nějaký servisní manuál na omc jsem našel. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 13. Květen 2014 Sdílet Odesláno 13. Květen 2014 No na ventilech budou nejspíš "hydroštely" takže to chce fakt kouknout na postup nastavení, dělá se to kapku jinak než u klasických ventilů, pokud to tak je tak to bude shodné s GM a to bych někde našel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 13. Květen 2014 Sdílet Odesláno 13. Květen 2014 U mercruisera to je tak, že se ventil dotáhne tak, aby byl ještě volný a pak ještě o 3/4 otáčky. Já to mám o půl otáčky a je to taky dobrý. Na youtube jsou videa, jak se to dělá. Nastavení vačky bylo jednoduchý. Na ozubených kolech jsou tečky a ty se daji k sobě.P.S. jak jsi dělal generálku bez manuálu? Kde jsi zjistil utahovací momenty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 13. Květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 13. Květen 2014 Momenty jsem si našel na netu, ale jak na ventily ne. Díky moc za rady. Už je nejvyšší čas to sesypat dohromady a jezdit :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 13. Květen 2014 Sdílet Odesláno 13. Květen 2014 Treba video na serizeni ventilu je zde. Takto jsem delal na sve lodi pri generalce pred 4 roky a bez problemu funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peaty Odesláno 13. Květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 13. Květen 2014 perfektní video. Díky, podle něho to půjde samo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se