Přejít na obsah
Plavidla.cz

Kotveni v chorvatsku

daniel

Doporučené příspěvky

• 1 year later...
Zdar a co malý gumáky 3,5m? Můžeš to uvázat mimo marinu kamkoli k nějakýmu molu?(i přes noc). Jednou mi domácí přímo řekl kam to uvázat, prý je to jeho privátní molo a jinde a jindy mi řekl, že je to jedno jestli to uvážu k molu, nebo použiju bojku. Nemám v tom jasno. Jediný co nevím je, když to postavím na místo, kde kotví nějakej chorvat co bude následovat. Jednu radu jsem dostal-pokud máš kolečka tak to odtáhni k apartmánu, ale přece nebudu tahat člun každej den stovky metrů k vodě.:-) Má někdo nejakou radu nebo postřeh?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj. Dle mojich dlouholetych zkusenosti s Chorvaty ti naprosto presne reknu, co bude nasledovat. Bude to rev jako krava se kterym na tebe pujde s naprazenyma rukama :).

Urcite bych to asi nevazal nekde kde nevim komu to patri. Lepsi je dicky se domluvit. Oni nemaji moc radi, kdyz se jim na jejich mista vazou cizi lidi ze kterych nic nemaj. Ale vetsinou po domluve a malem vsimnem, pokud to neni zrovna boje, nebo uvaz majitele apartma kde bydlis, tam muzes kotvit bez problemu.

Upraveno uživatelem tomas80
Odkaz ke komentáři

Přesně jak řekl "tomas80", pokud ti někdo domácí řekne , že je to jeho kotviště, boje, nebo molo tak se můžeše klidně uvázat ale pokud najdeš nějaké volné místo kde si myslíš že se přivážeš bez domluvy tak riskuješ - v tom lepším případě uřezání fendrů, v tom horším ti to klidně půstí na vodu.
Odkaz ke komentáři

Ahoj většinou podél pobřeží měst jsou městská mola placená.Není to nějaký velký peníz snad 5-8kn na 1m lodě a den pak máš svoje místo.U menších vesniček nebo apartmánů u vody to funguje jak píše tomas80 vždy jde o domluvu a hlavně peníze Standa.
Odkaz ke komentáři

Ahoj. S gumáčkem to moc neřeš ten nic nevodře ale ja sebou vozim vždy bojku a dvakrat když nebylo zbytí sem jí použil. V místě kde chceš kotvit nasad brejle a garantuju Ti že na dně najdeš opuštěnou kostku s okem takže lano,bojka,lod. Na obydlenym pobřeží je jich spoustu a když nenajdeš kostku rozhlídni po opuštěnejch bojkach,zeptej se domácí čí je a domluv s majitelem stal sem takhle 3krát a platil sem jenom jednou 10eur jinak mávli rukou podmínka je že řekneš že to je na gumák s vetší lodí už tě budou chtít oškubat. Jo a abych nezapoměl jednubojku mam v Zablače u šibeniku tak nejak sem ji tam zapoměl.Tak hodně štěstí
Odkaz ke komentáři

l jednubojku mam v Zablače u šibeniku tak nejak sem ji tam zapoměl.Tak hodně štěstí

A jak ji poznam, ze bych se na ni letos vyvazal az tam budu :) :).

Kazdopadne nejaky kotveni tam ma kazdej kdo tam ma nejaky apartma. Nekteri za to chtej platit a nekdy i docela dost. Takze kdyz si vybiras nejaky ubytovani, tak druha otazka, kde ma kotveni a kolik za nej chce platit. Pokud je to nejaka rozumna cena tak jeste budiz, ale pokud by za to chtel nejakej majlant, tak jdi o dum dal.

Odkaz ke komentáři

Ahoj tak v Zablači bojku nepotřebuji hned vedle je Solaris tomas80 do května tam můžeš kotvit místo mne ať nemusíš hledat bojku pak bych měl dorazit.

Chorvati jsou pěkní hajzlíkové,ale kdyby to bylo u nás tak by to bylo možná ještě horší.Jak ukážeš loď velká loď hodně peněz ON NA TO MÁ ceny se enormě zvyšujou.Menší gumák no toho tolik neodřem.Dokonce v Punatu kde je městské molo měl místní městský vyběrač za kotvení zákaz dát kotvení lodi nad 6m.Všechny je směřoval musíte do marýny není místo pro takovou loď.

Pak za pár let od místních zjistíš,že marýna je soukromá a majitel je významný městský zastupitel,který si tohle prosadil.

Proč platit 35kn za den městu když tě můžou skásnout za 35 euro v maríně a ona pak nějaký ten sponzorák městu pustí.No co říci u nás by to nebylo jiné možná ještě horší Standa.

Odkaz ke komentáři

• 5 months later...

AHOJ TAK TOHLE JE ZASE OD CHORVATU SíLA

V květnu mne psala pani Monika o problému s kotvištěm v HR a takhle to dopadlo - tak pozor nenechávat lod v HR u někoho na zahradě je to úplně stejný případ jako uvedená marína !!!!!

Vážený pane Stando,neznáme se sice ale ráda si čtu vaše příspěvky na diskusním forum o Chorvatsku. Také díky příspěvkům na fóru, a touze po krásné dovolené na moři,jsme loni koupili motorový člun. Na sezonu jsme ho převezli do malé vesnice pod Makarskou.Do které jezdíme řadu let a kde naši známí celoročně své lodě parkují. Místní rybářský spolek nám vystavil účet na celoroční parkování v říjnu jsme loď zazimovali a odjeli domů. Od ledna letošního roku se začalo dít něco,co nikdo nikdy neslyšel,z vesnice nám bylo zděleno že všechny české lodě jsou zabaveny celní správou. Celní správa odhadla lodě a nařídila do deseti dnů zaplatit astronomické částky,jinak lodě půjdou do státní dražby. Ráda bych touto cestou přes vás dala vědět všem,kteří také v Chorvatsku parkují aby byli obezřetní. A vás se chci zeptat jestli nemáte nějaké poznatky nebo jestli už jste něco podobného slyšel. Děkuji vám za odpověď ráda vám podám i další informace.

Děkuji Vám za odpověď. Stále toho mám pnou hlavu. Obrátili jsme se na konzulát kde s námi od začátku komunikuje jistý pan Bednář. Stále nás ubezpečoval,že nemáme nic podnikat,že je to jen Chorvatský rozmar. Bohužel je to tvrdá realita a nám všem vypočítali poplatek 40% z ceny lodě. Včetně DPH/ PVD. to jsme DPH zaplatili u nás. údajně jedou všechny vesnice i soukromé zahrady opisují čísla lodí a podle kapitánie dohledávají majitele. Jsou nekompromisní,vyhrožují kriminálem a zabavením lodi. Bohužel toto jsme nikdy nikde neslyšeli. Můžu se zeptat,nechával jste tam loď celoročně?? Jestli ano, poraďte kde. Nikdo z úřadů nemá zájem vůbec poradit,potřebovala bych zjistit,jestli když nám jí celní správa po zaplacení vrátí- můžeme jí odvézt do čech a zda-li nám bude alespoň vrácené DPH.

Dobrý den,už několikrát jsem se chystala vám napsat,ale znáte to. Věc dopadla následovně,zaplatili jsme 500.000,- kč pokutu,clo a jejich DPH. Do 8dní zaplatit jinak loď propadá státu. Marina nebyla pod celním dohledem,máme se soudit z marinou. I když bylo parkování na rok řádně zaplaceno. Takové pokuty dostalo všech 9 českých lodí. Ještě chtěli abychom loď přihlásili na jejich čísla,stím že je tam vlastně proclená. Můžu vám říci,že to opravdu nebyla legrace. Naše loď je momentálně přivezena do čech. Máme podané odvolání,ale asi máme smůlu. Smutné je ,že to bylo vlastně hned tu první sezonu. Nevadí,budeme jezdit tady a častěji. asi chápete jak je teď (HR) máme rádi.

Okopíroval jsem celou korespondenci mezi mnou a paní Monikou proto se jí omlouvám a doufám,že jsem jí tím neurazil Standa

Odkaz ke komentáři

• 6 months later...
to jste ale neco popletli. Asie uz zacina pred Brnem. jmenuje se EU. to kasirovani DPH vymysleli v EU. a sice kdyz neco mas (v EU) tak musis ty dokazat ze z toho bylo zaplacene DPH,VAT,TAX,MvSt, ... a taky ze se ta vec nenachazela vice nez tri roky mimo EU, neb pak to jde zase od zacatku s tim placenim. No a ostatni staty si to taky hlidaj. cizi znacka na zahrade, dele nez 3 nebo 6 mesicu, clo a DPH je na rade. Naprosto obvykle. vsude na svete. V chorvatsku je ale mozne pouzivaz "celni"pristavy, tam to muzes mit bez tohoto nebezpeci postavene cely rok. a jak jsem jiz rikal, po trech letech, po navratu do EU ...
Odkaz ke komentáři

• 5 months later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...