Pedro_cz Zveřejněno 11. Květen 2014 Sdílet Zveřejněno 11. Květen 2014 Chtěl bych si pořídit průtokoměr paliva. Zároveň mám jen víceméně nefunkční mechanický rychloměr, který bych chtěl nahradit GPS variantou. Kombinací "spřízněných verzí" těhle dvou přístrojů by se dalo docílit poměrně zajímavých přehledů (okamžitá spotřeba v l/h, l/km, průměrná spotřeba l/h, l/km, denní spotřeba, ujetá vzdálenost atd.). K tomu by se dalo při zachování složitosti na úrovni nejprimitivnějšího mobilního telefonu přidat počítadlo mth, zapojit k tomu třeba čidla teploty vody, tlaku oleje, stavu paliva v nádrži a další kontrolní veličiny.Nic podobného se mi ale nedaří najít, přičemž nechápu proč. Jak jsem psal, nešlo by na dnešní dobu o žádné složité zařízení, spíš naopak. Opravdu nikdo nic podobného nevyrábí nebo jen špatně hledám?Nemáte někdo ozkoušenou aspoň nějakou tu kombinaci průtokoměr+GPS rychloměr? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 11. Květen 2014 Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 na jakej motor to chceš ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro_cz Odesláno 11. Květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 Mercruiser, ale řekl bych, že je to relativně univerzální záležitost. Maximálně by se to řekněme technicky lišilo benzín-nafta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 11. Květen 2014 Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 No tak na to má Mercury univerzální budíky SmartCraft který ti to měří všechno .Potřebuješ správnej datovej kabel k motoru a pak ten přístroj . U Mercuryho za to dáš okolo 20 tis , na Ebay asi 7-8 tis podle modelu včetně kabelu http://i.ebayimg.com/05/!BUu-8yg!Wk~$(KGrHgoOKiIEjlLmWN(BBKO+N7eF7g~~_12.JPG http://i.ebayimg.com/01/!BUu+!,g!Wk~$(KGrHgoOKiQEjlLmZ!24BKO+OJn)0w~~_12.JPG tenhle je konkrétně za 7500 Czk +1000czk doprava http://www.ebay.com/itm/MERCURY-SMARTCRAFT-SPEEDOMETER-KIT-p-n-79-8m0079882-/301161091583?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item461e9991ff&vxp=mtr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 11. Květen 2014 Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 a tohle je přímo pro Mercuriser http://www.ebay.com/itm/MERCURY-84-879312T34-MERCRUISER-SMARTCRAFT-SMART-BOAT-VESSEL-VIEW-KIT-/190850785123?pt=Boat_Parts_Accessories_Gear&hash=item2c6f97df63&vxp=mtr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Květen 2014 Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 Hele Pedro projdi odkazy, já mám na lodi sdruženy pristroj který mi vyrobil jeden šikovný člověk a ukazuje mi prumernou spotřebu, denní spotřebu, stav nádrže, kolik na nádrž jeste ujedu, okamžitou spotřebu, teplotu motoru, teplotu vody v boileru, a asi jsem ani vše nevyjmenoval. Případně písní SZ a dam ti odkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pedro_cz Odesláno 11. Květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 Datový kabel asi nebude to pravé, protože mám ještě karburátor. :-) Já to budu muset dodat komplet, i s hadicovým průtokoměrem.Anachy: O Tvém přístrojku jsem tu četl, ale úplně jsem tam některé věci nepochopil, resp. rozumím, jak Ti běhá průtokoměr, jak se nakalibrují hodnoty čidel(jako třeba palivoměr nebo teploměr), ale už až tak moc nevím s dalšími vazbami jako je hlavně třeba tachometr. Máš GPS tachometr, který do toho posílá nějaké impulzy? Nebo jak to funguje? Na co to tak vyšlo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 11. Květen 2014 Sdílet Odesláno 11. Květen 2014 Datový kabel asi nebude to pravé, protože mám ještě karburátor. :-) Já to budu muset dodat komplet, i s hadicovým průtokoměrem. Anachy: O Tvém přístrojku jsem tu četl, ale úplně jsem tam některé věci nepochopil, resp. rozumím, jak Ti běhá průtokoměr, jak se nakalibrují hodnoty čidel(jako třeba palivoměr nebo teploměr), ale už až tak moc nevím s dalšími vazbami jako je hlavně třeba tachometr. Máš GPS tachometr, který do toho posílá nějaké impulzy? Nebo jak to funguje? Na co to tak vyšlo?mam gps tachometr ale nepropojoval jsem jej i když vstup to tam na připojení rychloměru má. celá ta sranda vyšla na cca 2tis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se