Přejít na obsah
Plavidla.cz

Co sebou na dovolenou s vlastním člunem

Doporučené příspěvky

Zkoušel jsem hledat tady, ale nenašel, zkoušel jsem hledat na netu, ale tam je to vše jen pro charterové "hotelové" pobyty, tak se zeptám:

Co vše si sebou berete při delší cestě k moři, řekněme na 3-4 týdny, kterou budete trávit cestou po pobřeží v kajutovém člunu?

Jde mi především o věci související přímo s lodí a vybavením pro pobyt na ní. Plavky, ponožky, větrovku a opalovací krém určitě taky můžete uvézt, ale o to mi primárně nejde.

Na seznamu mám zatím následující:

. Biminy + ostatní krycí plachty

. Fendery

. Háček

. Pádlo

. Lana, lanka, upevňovací gumicuky (jaké všechny vozíte?)

. Kotva, lávka, plachtička

. Nouzový motor

. Olej

. Kanystry

. Vesty, kruhy

. Hasičák

. Lepicí páska

. Chemoprén

. Nářadí, šrouby, matice, spony, dráty, hadice

. Potápěčský nůž + maska

. Vodotěsné vaky

. Houba, houbičky, mycí prostředek

. Chemické WC + TP

. Lednice

. Kuchyňské potřeby

. Solární panel + příslušenství

. Měnič 220V

. Nabíječka

. Přípojka elektro + vody

. Vysílačka

. Doklady osob

. Lodní osvědčení

. Pojištění

. Plán cesty, mapy, navigace

Vozíte třeba nějaké náhradní díly k pohonu? Jasně, hodně věcí se dá koupit na místě, ale mít pro sychr něco nejnutnějšího, nemusí být na škodu.

Upraveno uživatelem Pedro_cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdysi jsem mel X-strankovej seznam veci na dovolenou, ktere s sebou mam vzit. A to jsme jeste zprvopocatku jezdili pod stan, takze asi nemusim rikat, co to bylo za stehovani :). Posledni dobou to vsak resim stylem, nezapomeli jsme na neco, snad ne :).

Ale vazne. Samozrejme v podstate vse potrebne co se ti podela muzes koupit na miste a opravit. Takze nejdulezitejsi asi naradi, aby jsi byl sobestacnej. Nicmene pokud mas nejake nahradni dily, ktere nezaberou hodne mista, impeler, tesneni, okrouzky svicky atd. a i tu vrtuli, tak je dobry to mit, protoze treba vrtuli muzes urazit v sobotu vecer a do pondeli jsi nemydlenej a nebo nekde na ostrove a pak musis do pristavu drkotat na couraka. Jinak asi vse dulezite mas vyjmenovano, takze mne nejak nic dalsiho zasadniho nenapada.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...