KBfotoservis Zveřejněno 30. Duben 2014 Sdílet Zveřejněno 30. Duben 2014 Uměl by někto zprovoznit toto ? Stojí to cca 1 tis czk v armádním výprodeji a je to dlouhé cca 800 mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 30. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 30. Duben 2014 http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9115/9115709_2a9c449af75ee5f295bb285f807e9793/images/obrazek.jpg?ver=3 http://img15.rajce.idnes.cz/d1502/9/9115/9115709_2a9c449af75ee5f295bb285f807e9793/images/buf_2.jpg?ver=3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Duben 2014 Sdílet Odesláno 30. Duben 2014 Doufám, že to nechceš vrazit do své lodi :( Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 30. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 30. Duben 2014 no tak to je klasicej bufik na naftu , Webasto je o trošku menší ale ne o moc .Myslím že z toho ale nic nebude i když místo pod sedačkou na to je Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 30. Duben 2014 Sdílet Odesláno 30. Duben 2014 Koukni na ten výkon a na velikost své lodě - asi by tě to tam v poho uvařilo. Jinak já jsem řešil topení do lodě před dvěma lety, sehnal jsem za slušný peníz naše ATESO o výkonu 900 - 1800 W a je to super, honím to cca na poloviční výkon zabudoval jsem to do motorového prostoru a udělal rozvod do kajuty a pod sedačku řidiče do kokpitu. Nalil jsem tam naftu když jsem to osadil a občas mi to při pobytu na lodi běží ale spotřeba skoro nic a to mám nádrž asi 3l :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 30. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 30. Duben 2014 jj to tak asi i u mně dopadne , to Ateso vypadá hodně dobře a máš pravdu , to si pustit u mně na lodi tak tam můžu pect rohlíky . Ale asi až na podzim , letos jsem se vykrvácel s motorem , bade platem a dalším . No a ještě musím koupit bržděnej vlek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 30. Duben 2014 Sdílet Odesláno 30. Duben 2014 (upraveno) Uměl by někto zprovoznit toto ? Stojí to cca 1 tis czk v armádním výprodeji a je to dlouhé cca 800 mmzprovoznit to , to je prdel, ale ty máš na lodi 24V? mimo to, tyhle starý topení měli dost velkou spotřebu elektriky Upraveno 30. Duben 2014 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 1. Květen 2014 Sdílet Odesláno 1. Květen 2014 24 V na lodi není problém. Také tam mám topeni na 24V měnič je krabička 10 x 10 cm , provozují na 24 i jiné spotřebiče maji menší odber . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Květen 2014 Sdílet Odesláno 1. Květen 2014 (upraveno) 24 V na lodi není problém. Také tam mám topeni na 24V měnič je krabička 10 x 10 cm , provozují na 24 i jiné spotřebiče maji menší odber .pro tohle topení, když ten měnič 12/24V dá 15 - 20A při startu a tak 5 - 6A trvale, a kapacitu baterek pro topení aspoň 200Ah, tak to je dobrý. Upraveno 1. Květen 2014 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 1. Květen 2014 Autor Sdílet Odesláno 1. Květen 2014 jj kapacitu mám 150 AH ,s měničem se počítá . Kurna to by šlo fakt zprovoznit ? V Přelouči je velký army shop tuším Excalibur a tam jich mají za 1000Kč plný regál . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 1. Květen 2014 Sdílet Odesláno 1. Květen 2014 bodejť ne, dyť to už nikdo nechce. je to vysavač na baterky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 15. Březen 2017 Sdílet Odesláno 15. Březen 2017 (upraveno) Ahoj, zvažuji nezávislé topení. Upřímně si tedy vůbec netroufám na montáž a 100% bych si chtěl nechat namontovat. Představa je, aby byl vývod tepla do kajuty, kabiny s řidičem a i ven (kde je možnost komplet ""zastřešení" přes bimini). Loď vypadá nějak takto: http://www.fasyachting.cz/_image/shop/foto/1001264.jpg&w=900&h=500 Máte nějaké zkušenosti, odhad ceny a jiné tipy? Upraveno 15. Březen 2017 uživatelem Martazs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 Ahoj. jelikož mám autodopravu cca 20 aut tak s nezávislími topeními přicházím do každodenního styku, tedy v zimě v létě řešíme klimatizace, takže-nezávislé topení webasto- v osobních vozech mám topení které ohřívá vodu v motoru a následně zapíná ventilátor topení, dobrá věc dá se časovat ale má dost velkou spotřebu el. energie je to super přijdeš v zimě do auta motor má 60 a v kabině teplo ale není to na dlouhodobý provoz, pro tvůj případ špatně, dále webasto větší vodní montováno v karavanech normálně ohřívá vodu a prohání jí radiátorama super ale zase energeticky náročné a systém vyjde se zabudováním cca 70000,-tis( včetně bojleru na teplou vodu), dále ptom horkovzdušná topení ohřívá vzduch a rozvodem trubkou o průměru cca6 cm si ho přivedeš kam potřebuješ, nízká spotřeba energie nízká hlučnost a dobrá ůčinost- Webasto, eberspecher základní set bez hadic na rozvod vzduchu a palivové nádržky mezi 20000,- až 25000,- a pak tu máme české brezze kvalitní topení vcelku spolehlivé i když trochu víc poruchové (z pohledu každodenního provozu v náklaďáku) cena základní set cca 16000,- no a nakonec sovětský planar nedokážu říct nic s dlouhodobého hlediska provozu ve dvou autech ho máme teprve druhou sezonu, nicméně zatím bez problémů a každé další které budeme montovat bude planar cena základního setu cca 12000,- dodávají i speciální výfuk na loď asi 1500,-, hadice a rozbočky na rozvod vzduchu počítám cca 3000,- až 5000,-, no a práce záleží jak u koho. Já si ho namontuju u nás sám. Jdu do toho za čtrnáct dní. Mám dieselovou loď takže beru naftu z nádrže, topení se dělají i v benzínové verzi nicméně s nimi nemám žádnou osobní zkušenost... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 Ahoj v lodi mám české teplovzdušné topení Ateso s programovatelným ovládáním - naftové na 24V. Sice jsem musel dát malou nádržku na naftu a měnič na 24V ale jsem tím spokojený. Výdech mám pod sedadlem "řidiče" a druhý do kajuty oba s uzaviratelnou a natáčecí mřížkou, topení namontované v motorovém prostoru s nasáváním z prostoru pod biminy, výfuk ven nad hladinou. Popis je ještě výše na stránce. Montáž samodomo - nic na tom není. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
my65hp Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 Zapotak ,, Na ten Planar jsem koukal taky , přijde mi za ty peníze dobrej . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 Jak jsem psal máme ho ve dvou nákladních autech a zatím ok, Brezze neboli Ateso si myslím že je také dobré a vychází +- o tři až čtyři tický dráž.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 při výběru je mimo ceny taky velmi důležitá spotřeba elektriky. tedy pokud neplaveš od zásuvky k zásuvce a chceš topit třeba celý den nebo víkend. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 Všechny topení pracují na stejném principu a mají dost podobné parametry jak co se týče spotřeby paliva tak co se týče spotřeby el energie. planar uvádí max 26Wat nim.10wat/hod při 12V, při 24 v 29 -10 wat/hod, Ateso při 24v 35-10 wat/hod, webasto při 24 v 34-10wat/hod. Myslím že i kdyby si to soudruzi ze sssr přikrášlili tak se budou i ve skutečnosti pohybovat okolo 30 wat/hod v max výkonu a naten to poběží jen v mrazech. Opravuji teď jsem koukal na cenu Ateso Brezze tak je to 16000,- bez daně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zapotak Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 Pokud máš dobíjení na motoru tak co za 12 hodin spotřebuje to topení tak počítám že dobiješ během hodiny plavby. Všechna topení mají ochranu proti vybití baterie což znamená že i pokud nemáš oddělené startovací a palubní baterie tak se vypne pokud by hrozilo to že nenastartuješ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 (upraveno) pro mě celkem důležitým kriteriem při výběru topení byl i letní rozfuk,což je v horku moc příjemné,to jsem našel u Eberspachera D2,neměl to ve výkonu 2kW Planar ani Webasto Upraveno 16. Březen 2017 uživatelem zdenek2013 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 Mam na lodi Eberspaechera, teplovzduch D4. Funguje dobre, akorat musim do predni kajuty natahnout silnejsi trubku. Predchozi majitel tam natah 60 a to je proste malo, precijenom v te delce uz to tam tolik netopi. Nicmene jako celek funguje a neni nic prijemejsiho, za jarnich a podzimnich sychravych dnech, nazhavit topeni a uzivat si pohodu. Jedine co me na tom zarazi je, ze proste jednou za cas prestane topit. Proste furt jenom nabiha a zase za chvili vypne. Nevim co se mu nelibi, ale zjistil sem, ze pomuze, kdyz ho odpojim od elektriky a za chvili zase pripojim ( restart). Pak zase jede jak ma. Bohuzel to neni ani pravidlo, proste za lonskej rok to udelal asi trikrat, takze ani nevim po cem jit, kde by mohla bejt chyba. Energii moc neresim s tou moji elektrarnou co tam mam :) A jeste mi rikal clovek primo od Eb, ze nejvic to zere pri startu, kdy bezi zhavicka. Jelikoz je to nafta, tak po zapaleni uz hori sama a pak uz bezi jenom vetrak, kterej bere nula nic. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek2013 Odesláno 16. Březen 2017 Sdílet Odesláno 16. Březen 2017 ztráty na trubce jsem vyřešil miralonovou izolací na vzduchotechniku a obalil jsem ji stříbrnou páskou na parozábranu,rozdíl v teplotě na konci roury před a po byl obrovský,izolace eliminovala ztráty , před montáží do lodě jsem na trubku nasadil fén a zkoušel... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 17. Březen 2017 Sdílet Odesláno 17. Březen 2017 (upraveno) Jedine co me na tom zarazi je, ze proste jednou za cas prestane topit. Proste furt jenom nabiha a zase za chvili vypne..nerozumím popisu závady - zhasne za provozu nebo nechce studený chytit? A po jak dlouhé odstávce? Pokud to druhé tak na 99% to je zapadlá / zavzdušněná nafta - pokud současně při startu modře nekouří. Pokud kouří, je to karbonem zarostlé sítko svíčky. Po třetím nepovedeném opakovaném automatickém startu vypne samo úplně a chce znovu ručně vypnout/zapnout Upraveno 17. Březen 2017 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martazs Odesláno 17. Březen 2017 Sdílet Odesláno 17. Březen 2017 (upraveno) Ahoj, díky všem moc za tipy! Upraveno 17. Březen 2017 uživatelem Martazs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 21. Březen 2017 Sdílet Odesláno 21. Březen 2017 Jedine co me na tom zarazi je, ze proste jednou za cas prestane topit. Proste furt jenom nabiha a zase za chvili vypne..nerozumím popisu závady - zhasne za provozu nebo nechce studený chytit? A po jak dlouhé odstávce? Pokud to druhé tak na 99% to je zapadlá / zavzdušněná nafta - pokud současně při startu modře nekouří. Pokud kouří, je to karbonem zarostlé sítko svíčky. Po třetím nepovedeném opakovaném automatickém startu vypne samo úplně a chce znovu ručně vypnout/zapnoutPodle me je to tou naftou, protoze to je jak pises. Zacne naskakovat, ale nenaskoci do plna a za chvili zacne zase koncit. Takhle to zkousi parkrat a za chvili se vypne. Kour zadnej, vse cisty. Topeni sem nejake mel a kdyz hulilo, tak to bylo ucpanou sitkou, nebo zhavickou, ale to pak vypada trochu jinak :lol: http://www.fotoalbum.cz/g/alba/2017/0321/rf204558mfgTB00wQeeuTYPJfqmE14wLbObkS4_m.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se