Přejít na obsah
Plavidla.cz

Servis nového-starého motoru

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové, koupil jsem svůj první motor ke člunu a nemám absolutně žádné zkušenosti. Proto se na Vás obracím s prosbou o radu. Mám motor Mercury 40hp, 2takt, 4válce, někde okolo roku 1997. Motor jsem koupil od povodí Ohře, které ho mělo prý pro případ záchranných akcí. Nikoho ale prý zachraňovat nemuseli a tak tam ležel 15 let. Hrázný ho prý provětral 1 za 2 roky a odhaduje že je na něm tak 40 moto hodin. Stav tomu opravdu napovídá.....je jako z továrny. Nastartoval na drb a běžel krásně a tiše, jen trošku zezačátku kouřil.

Co by jste mi poradily s ním teď udělat. Mám trošku strach, že když ho odvezu někam na servis, tak zaplatím balík za něco, co vůbec není potřeba, nebo naopak s ním vyrazím na vodu a kvůli nějaké zteřelé gumičce ho poškodím. Mám měnit třeba olej v noze? ....děkuji za rady

Viktor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

wwwiki tak nejdřív si zjisti jak to je s přihlášením bo to je rok 1997,ale asi už byl přihlášen . Ten olej není na škodu , asi by mu nic být nemělo ale bude starej . Jinak záleží na tom odkud jsi . Já mám super zkušenosti s Marine sport na Veslařském ostrove v Praze Podolí. Posezonní servis mně na 40 ku vyšel nějak na 2500 Kč
Odkaz ke komentáři

Tak 1997, to je 17 let starý, tedy ještě může 8 let jezdit, než ho budeš muset vyřadit, ovšem jen v tom případě, že je přihlášený na nějakém plavidle v registru SPS, pokud ne, tak máš problém. V každém případě bych ho nechal zkontrolovat, prevenztivne vyměnit impeler, olej v noze, a případně i gufera, to ti servisák řekne.

Tyhle 40HP 4 válce, jsou parádní motory, jsou velký jak 60HP a stejně tak kravsky těžký, co si pamatuju, tak s L nohou měl cca 75kg, ale mají brutální zátah a hlavně jsou tichý a velmi klidný, ty 4 válce jsou opravdu znát. Spotřeba tě moc nepotěší, ale to u žádnýho 2T motoru vyššího výkonu. Tak at slouží k plné spokojenosti

Odkaz ke komentáři

• 2 weeks later...
  • 5 years later...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...