daniel Zveřejněno 17. Listopad 2009 Sdílet Zveřejněno 17. Listopad 2009 jaky nazor mate vy na tyto motory? jaky by ste volili vy???pro a proti??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 18. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2009 (upraveno) Ahoj. Vzdycky jsem si myslel, ze Mercruiser je to nejlepsi co muze v lodich bejt. Zil jsem v tom, ze je to Mercedes mezi lodnima motorama. Toto me vsak preslo koupi lode se zminovanym motorem. Ze sve zkusenosti a z prolejzani po netu jsem zjistil, ze to zadnej zazrak mezi lodnima motorama nebude. To vsak ma jednu vyhodu. Techto starych a nefunkcnich motoru je spusty a tudiz neni vcelku problem sehnat vse co potrebujes. Co se tyka Volva, tak tam uz tolik nabidek neni. Je fakt, ze tento motor uz v lodich neni tolik zastoupen jako Mercruiser, ale mam obavy, ze bude asi o neco kvalitnejsi. Podtrzeno secteno, Mercruiser byl pro mne sklamanim. Upraveno 18. Listopad 2009 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daniel Odesláno 18. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 18. Listopad 2009 Dekuji za nove informace,ja zase zil stim ze volvo penta je nejlepsi motor na svete,ale co jsem se bavil z odbornikama ta 2 ze 3 mi rekli ze Mercuiser je lepsi,ze je min poruchovy...atd,tak ted jsem z toho opravdu zmatenej a nevim co si mam myslet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 18. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2009 No to je prave ono, ze kazdej ti rekne neco jineho :-) a pak ve finale zjistis, ze je to asi na stejno. Jak jsem rikal. U toho Mercruisera je aspon vyhoda, ze jich je hodne a tak jsou i lepe k sehnani nahradni dily. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 18. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2009 Ahoj můj názor na motor je to,že na Volvo Penta neexistuje druhovýroba náhradních dílů ani v USA když mne něco dodával kolega, tak říkal na Mercruisra všude za pár fufňů téměř vše ale Volvo byl problém. Mám Volvo a neměnil bych když procházíš v HR maríny tak zase Volvo převládá ze 2/3 a na tom něco bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 18. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2009 skoro všechny motory které se pouřívají pro Mercruiser,Volvo a Omc jsou od GM nebo Forda....jednotliví výrobci si je pouze upravují po svém...není proto problém bez větších problémů zaměnit třeba 5,7 L V8 od Mercruisera za Volvo nebo OMC neb se stejně jedná o GM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 19. Listopad 2009 O tom Mecruiseru jsem to vedel, to ze od GM nakupuje motory i Volvo me docela prekvapuje. To jsem si myslel, ze si delaj motory svoje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daniel Odesláno 19. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 19. Listopad 2009 taky jsem si myslel ze volvo ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 20. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2009 pro Standu ,To Vaše 5,0L Volvo bude podle všeho v základu Ford ,5ti litrové motory které používá Volvo a OMC pocházejí od Forda/ 320 CID / Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 20. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 20. Listopad 2009 pro Standu ,To Vaše 5,0L Volvo bude podle všeho v základu Ford ,5ti litrové motory které používá Volvo a OMC pocházejí od Forda/ 320 CID /Ahoj nevím nijak jsem se nepídil hlavně že je v pořádku jinak díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rasper Odesláno 22. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 22. Listopad 2009 skoro všechny motory které se pouřívají pro Mercruiser,Volvo a Omc jsou od GM nebo Forda....jednotliví výrobci si je pouze upravují po svém...není proto problém bez větších problémů zaměnit třeba 5,7 L V8 od Mercruisera za Volvo nebo OMC neb se stejně jedná o GMPřesně s tímto bych souhlasil, ať už se člověk podívá do US aut nebo lodí, tak většinou motory mají stejný objem (3.0; 5.0; 5.7; 6.1 atd), takže je jasné, že mají stejný základ. A potom už záleží na výrobci, co na motor nainstaluje svého.Jinak já bych určitě také volil Mercruisera už z předem zmiňovaného důvodu, náhradních dílů na mercruiser je všude plno. Stačí projít ebay, yahoo atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bootcentrum Odesláno 4. Únor 2010 Sdílet Odesláno 4. Únor 2010 Nazdar pánové!všechny dnes používané ,ale jen benzínové,motory jsou v podstatě stejné-mají stejný základ - USA výroba /mnoho částí se dělá v Mexiku/.pro pohony se běžně komerčně používají Z-náhony řady ALPHA - motory Mercruiser. Ale Volvo běžně používá dnes Z-náhony řady SX,které všechny mají řadící synchron a tím je řazení kvalitnější a tiché.Za druhé-dostupnost dílů Volvo je ve většině případů do 48 hodin, u mercruisera min. 10 dní, což si myslím,že v případě poruchy uprostřed sezony jasně mluví ve prospěch Volva.Ceny ND jsou zhruba srovnatelné i když třeba manžeta kardanu pro MCM stojí cca 3600,- a ta stejná pro Volvo 1800,-/jsou to ceny originálních dílů.Co se týče propellerů,ceny stejné- všichni dnes používají druhovýrobu -mám ceny již od 2900,- přesto se to někomu zdá drahé,ale za tyto peníze to nikde, ani v německu nekoupí,jak si někdo myslí.To snad zatím stačí Schneider Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 4. Únor 2010 Sdílet Odesláno 4. Únor 2010 Tak o tom by se dalo polemizovat, protoze na Mercruisera je taky spousta dilu dostupnejch v kratke dobe. Samozrejme zalezi na tom co je to za dil. Pokud je to nejake specifikum, tak si myslim, ze ani Volvo to za 48 hodin nestihne.Neco podobneho mi tvrdili soudruzi od HP a jak to pak dopadlo nebudu rozebirat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rumburak Odesláno 11. Říjen 2010 Sdílet Odesláno 11. Říjen 2010 motory 4,3 5,0 5,7 a 7,4 všechny tyto motory jsou od GM, ty 3litry a starší 2,3 možná beztak taky4,3 najdete třeba v chevy blazer, nebo GMC sierramotory 5,0 a 5,7 se označují tzv small block a 7,4ka bigblocknejvětší prďárna co jsem viděl, byl bayliner 2655 v anglii, byl z něj vyndaný motor 5,7 benziňák a byl nahrazen motorem 6,5 TD v8 duramax z Hummeru H1 :DDD Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 23. Únor 2011 Sdílet Odesláno 23. Únor 2011 Co se mě týče tak málo který motor po skoro 50-ti letech chodí tak jako VOLVO - prostě ještě poctivá dobrá práce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 23. Únor 2011 Sdílet Odesláno 23. Únor 2011 Měl jsem tady na lodi Volvo dvouvál diesel.Byl z roku 1976 a chodil na první škrtnutí.Na to,že neměl žhavení a chytil v podě i při mínus deseti jsem musel smeknout před kvalitou výrobku.To už bohužel dnešní výrobky neumí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 24. Únor 2011 Sdílet Odesláno 24. Únor 2011 76. rok je mladík, já mám 63. :-))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel.hejsek Odesláno 25. Únor 2011 Sdílet Odesláno 25. Únor 2011 Leta jsem měl nord kapp délka 5,3m a motor volvo penta 130ps zodpovědně mohu říct,že je to jeden z nejlepších motorů co se vyrábí a to hlavně co se spotřeby týče.Ta se pohybovala od 8 do 10,5 s lyžařem na plný výkon.Porovnejte spotřeby u jiných a uvidíte ten rozdíl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 28. Únor 2011 Sdílet Odesláno 28. Únor 2011 130 PS? A jaký model? To by mě docela zajímalo, moje 110tka bere kolem 25-30 l/hod při plném plynu. Při 1800 ot se vejdu do 5-ti. (cca 4,7) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 28. Únor 2011 Sdílet Odesláno 28. Únor 2011 Souhlasim, ze drive asi bylo Volvo kvalitnejsi. Dneska uz mam obavy, ze je to stejny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 28. Únor 2011 Sdílet Odesláno 28. Únor 2011 Hele lidi co máte ty mladíky v loďkách , já mám jen rok 1980 takže ještě mimino, přidáváte do benzínu aditiv pro bezolovnatý benzín nebo to považuhete za zbytečné - já jej tedy dávám, tak bych rád slyšel i Váš názor - Tím myslím ty lidi co mají stařečky s karbecem a né stříkačky stavěný na již bezolovnatý benzínek . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
asfaltsurfer Odesláno 28. Únor 2011 Sdílet Odesláno 28. Únor 2011 těžko říct co je kvalitnější a spolehlivější...jisté je že dost záleží na servisu a přístupu každého majitele ... znám pár lidi co znají 2 plyny tj. plný nebo žádný,,a z plné rychlosti vpřed bez milosti řadí tahem vzad a to pak je jejich pohled na kvalitu dosti zkreslený...pak samozřejmě mohou nadávat na Merca,Volvo nebo OMC ale těm nevydrží prostě nic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 1. Březen 2011 Sdílet Odesláno 1. Březen 2011 (upraveno) těžko říct co je kvalitnější a spolehlivější...jisté je že dost záleží na servisu a přístupu každého majitele ... znám pár lidi co znají 2 plyny tj. plný nebo žádný,,a z plné rychlosti vpřed bez milosti řadí tahem vzad a to pak je jejich pohled na kvalitu dosti zkreslený...pak samozřejmě mohou nadávat na Merca,Volvo nebo OMC ale těm nevydrží prostě nicsouhlasim. Dneska uz to je spis o zachazeni a peci o motor. Co se aditiv tyce tak mam taky jeste karbec a aditiva tam davam jenom pred zimou a pak prvni nadrz po zime, hlavne kvuli pripadne vode v benzinu. Protoze u benzinu to podle mne jinak nema smysl. Jinak uz to je u nafty. Tam do auta pridavdm aditiva cely rok protoze co jsem vycetl na forech tam se to vyplati Upraveno 1. Březen 2011 uživatelem tomas80 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fishmaster Odesláno 1. Březen 2011 Sdílet Odesláno 1. Březen 2011 Hele lidi co máte ty mladíky v loďkách , já mám jen rok 1980 takže ještě mimino, přidáváte do benzínu aditiv pro bezolovnatý benzín nebo to považuhete za zbytečné - já jej tedy dávám, .Kdysi dávno,když teprve bezolovnatý benzín začínal,tak panoval názor,že motory s hliníkovou hlavou aditiva nepotřebují(mají už tvrzená sedla ventilů).Ty s hlavou ocelovou ano.Ale to se jednalo o motory východní výroby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jahoďák Odesláno 1. Březen 2011 Sdílet Odesláno 1. Březen 2011 ... k té úržbě a chování k motoru - to naprosto souhlasí. Já si motor hýčkám, je to přeci jen srdce lodi :-) a přes to stáří si myslím, že se na svého kocourka můžu spolehnout. A chytá a běží jak hodinky :-))) www.youtube.com vyhledat: FjordHT21 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se