KBfotoservis Odesláno 8. Duben 2014 Sdílet Odesláno 8. Duben 2014 No mám dojem že v JRD čitáre Váh stred byla asi dneska nuda , secí stroj opraven a TOM30 zase vyprodukoval perlu typu....na 15k motor dosť veÄľký a takú veÄľkú plnú antikoru by som ťažko v šrote zohnal...... Ps kdo to neviděl na začátku tak TOM 30 plánuje postavit JET system z odpadové roury , plechu a motoru ze sekačky .. a od nás chce potvrdit že to je možné . Pak mu to popsat co kam má přišroubovat na kde na vrakáči nebo sběrným dvoře to sežene a jak smontuje . Jedno doporučuji ,,, přečtěte si příspěvky TOM 30 na jiných vláknech , tam to je ještě výživnější :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 8. Duben 2014 Sdílet Odesláno 8. Duben 2014 Jo jasne, seknul jsem se s tema milimetrama o jeden rad :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 8. Duben 2014 Sdílet Odesláno 8. Duben 2014 Teda většina zde přispívajících odsuzuje počínání TOMa 30 ,ale vdyt nebýt jeho tak je na foru mrtvo.Jen o tom jak je TOM mimo je zde popsáno 6 stran :) . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 8. Duben 2014 Sdílet Odesláno 8. Duben 2014 jbenda jj pravda pravda aspon se něco děje :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 8. Duben 2014 Sdílet Odesláno 8. Duben 2014 Jsem si našel vlákno o tom motoru. Jsem se tu málem potrhal smíchy. :D Manželka se mě ptala co prej to hulim za matroš. :D :D :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 12. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 12. Duben 2014 (upraveno) Zdravím. Našiel som ustovú rýchlosť 10 m.s. dvojstupňové čerpadlo 159mm vrtule ,ruský dvojvalec ale nepíšu pri akých otáčkach a výkon motoru. Po tom je tam 12k beterok priemer 135mm a stred 32mm.Ten stred som riešil kvôli tomu keby niekto mal iný názor,možno je kužeÄľový lepší a či je na to nejakí vzorec,aby som vedel aspoň približne aký materiál budem potrebovať pri 100-130mm.To zúženie listu od koreňa z 5-1mm je pri pri valcovom strede, ne ni to vidieť ale je to aj pri kužeÄľovom strede to zúženie? čo sa tíka toho 90 kolena zvolil som ho kvôli jednoduchosti a pri voÄľnobehu ide čln pomaly dopredu a zároveň nemôžem zohnať pravouhlú prevodovku keby som chcel robiť vodorovný jet. Upraveno 17. Duben 2014 uživatelem tom30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 15. Duben 2014 Sdílet Odesláno 15. Duben 2014 TOM30 místo těch fantasmagorii ,, co kdyby jsi poslal foto jak jsi předělal ten douválec na jednoválec ? nebo foto něčeho co jsi už postavil a co funguje ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 15. Duben 2014 Sdílet Odesláno 15. Duben 2014 TOM30 místo těch fantasmagorii ,, co kdyby jsi poslal foto jak jsi předělal ten douválec na jednoválec ? nebo foto něčeho co jsi už postavil a co funguje ?jestli ten vodomet nedělá proto, aby netroskotal v Lahovicích? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 16. Duben 2014 Sdílet Odesláno 16. Duben 2014 no Davide ... nikdo nejsme dokonalej :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 17. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 17. Duben 2014 ZatiaÄľ nemám čo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fanda Odesláno 18. Duben 2014 Sdílet Odesláno 18. Duben 2014 já se bavím......... . Děkuji za každou Tvou hlášku, protože smích prodlužuje život. DíKY DíKY DíKY Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Duben 2014 Sdílet Odesláno 18. Duben 2014 Zdravím. Našiel som ustovú rýchlosť 10 m.s. dvojstupňové čerpadlo 159mm vrtule ......Vícestupňová čerpadla se používají, když potřebuješ získat větší tlak vody na výstupu. Daní za to je menší účinnost, protože tu vodu v čerpadle mezi jednotlivými stupni honíš různýma kanálkama, kde mění prudce svůj směr a rychlost, čímž se ztrácí mnoho energie. Neviděl jsem na netu jediný obrázek, ze kterého bych nabyl dojmu, že pro JET pohon by se používalo vícestupňové čerpadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 18. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 18. Duben 2014 Asi som mal napísať dvoj propelový jet http://www.katera-lodki.ru/vodstrela Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 18. Duben 2014 Sdílet Odesláno 18. Duben 2014 Tak to tedy zírám! Ruské stránky ze Tvých odkazů mne znovu a znovu překvapují!Nedovedu si ale vysvětlit, pro tam dávat dvě vrtule. Možná, pokud by byly protiběžné, ale z nákresu se mi nezdá, že by v náboji byla nějaká planetová převodovka pro reverz druhé vrtule. Fakt to nechápu. Proč 2X vířit vodu, 2X jí usměrňovat pevnýma lopatkama, na každé vrtuli ztrácet energii při obtékání náběžných a odtokových hran listů ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 18. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 18. Duben 2014 (upraveno) Mal to aj Američan Hamilton a dokonca tri ale bez rovnačou http://www.hamjet.co.nz/hamiltonjet_nz/hjnz_waterjets http://www.schlagelmarine.com/SDMJet.html ,ja som kedysi skúšal dve vrtuÄľky na jednej hriadeli 100mm od seba, jedna mala odber 1A a spolu mali 1,5A druha pomáhala prvej asi preto použili dve a náhodou som našiel aj to čo chcem robiť ja http://www.ipaustralia.com.au/applicant/ishigaki-company-limited/patents/AU1998051371/ Upraveno 18. Duben 2014 uživatelem tom30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 19. Duben 2014 Sdílet Odesláno 19. Duben 2014 Tom 30 ... bože můj žiješ vůbec na týhle planetě ? .Už chápu proč chceš 2 vrtule do jetu.. když si z dvojválce udělal jednoválec tak chápu že to tímhle musíš vykompenzovat ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 19. Duben 2014 Sdílet Odesláno 19. Duben 2014 jinak Tom 30 ..promin že budu lehce hrubý ,, ale jsi opravdu tak hloupý (po sk sprostý) že Tě nenapadne že traktorové stanici s rozpočtem 100 eur a motorem ze sekačky tohle prostě NIKDY !!!! NEPOSTAVíš ? ty projekty co jsi ukazoval jsou na desítky tisíc Eur ve vývoji .ps umíš EN ?? (anglicky) a např obrázek fig 1 jasně říká ,, výmet je nad hladinou , lod cca za 5000 tis eur motor asi 10 tis EUR .Doporučuji vzít si něco na uklidnění třeba prozac a nebo neurol a šetřit si na nějaký pětikoňák . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 19. Duben 2014 Sdílet Odesláno 19. Duben 2014 ŽE VÁS TO JEšTě BAVí :( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 19. Duben 2014 Sdílet Odesláno 19. Duben 2014 (upraveno) ŽE VÁS TO JEšTě BAVí :(ale jooo. např. k té vrtuli, jestli jednoduchá nebo dvojitá, povídá Hamilton NZ: What’s a Turbo impeller?The Turbo impeller is basically a single impeller with two rows of blades, one in front of the other. Think of it as load sharing. It also increases surface area of the impeller which results in better cavitation control. a ti to budou vědět Upraveno 21. Duben 2014 uživatelem david Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 19. Duben 2014 Sdílet Odesláno 19. Duben 2014 Tom 30 nás náhodou baví náramně! Nebýt něho, je tady nuda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 19. Duben 2014 Sdílet Odesláno 19. Duben 2014 jj tak to souhlasím :D myslím že TOM 30 je nad věcí :-) zejména nad results in better cavitation control. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubor Odesláno 21. Duben 2014 Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 při 3tis. ot. myslím ta kavitace nebude primární problém. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 21. Duben 2014 Autor Sdílet Odesláno 21. Duben 2014 Ja nechcem robiť dvojitú vrtuÄľu len sa čudoval Lubor na čo sú tam na Ruskom jete dve vrtule tak som mu dal adresy viac propelových. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 18. Květen 2014 Sdílet Odesláno 18. Květen 2014 Vytahuji tohle téma, protože jsem narazil na něco, co jsem ještě v tomto provedení nikdy neviděl, moc jsem to chtěl, ale štěstěna stála tentokrát proti mně : http://www.starelode.cz/index.php/forum/18-motory-benzin/497-vintagejet#2707 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomas80 Odesláno 19. Květen 2014 Sdílet Odesláno 19. Květen 2014 Tak to je hodne zajimave a relativne jednoduche. To by mne zajimalo, jak to slape. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky