tom30 Zveřejněno 15. Březen 2014 Sdílet Zveřejněno 15. Březen 2014 Zdravím.Nevie niekto aký má točivý moment 15k závesný štvortaktný motor akejkoÄľvek značky,nedarí sa mi to nájsť.Za odpoveď vopred ďakujem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 15. Březen 2014 Sdílet Odesláno 15. Březen 2014 Zalezi od otacek. Pokud ma 11.18kW pri 5500ot/min, tak ma necelejch 20Nm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maxik1958 Odesláno 15. Březen 2014 Sdílet Odesláno 15. Březen 2014 No, a ještě je to závislý na tom jak je motor postavenej,( jestli čtverec, podčtverec, a pod,) ne všechny 15tikoňky budou stejný, ale moc od toho nečekej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 16. Březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 16. Březen 2014 Bahno ďakujem za informácie.Chcem použiť motor Briggs-Stratton a potrebujem zvoliť aký výkonový typ aby som nahradil lodný 15k a vidím že my stačí jednovalcový 11Hp. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bahno Odesláno 16. Březen 2014 Sdílet Odesláno 16. Březen 2014 Kroutak, vykon a otacky jsou jednoznacne svazany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 16. Březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 16. Březen 2014 Keď sa pozerám na graf Briggsu tak by som skôr potreboval vidieť graf, aký má najvyšší aby som náhodou neurobil chybu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jbenda Odesláno 17. Březen 2014 Sdílet Odesláno 17. Březen 2014 Hlavně aby jsi to pak uchladil.Tráva není voda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 17. Březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 17. Březen 2014 Vodou. Mám tri spôsoby.Prví urobiť z plechu okolo valca obal,z vrchu púšťať vodu a na spodku bude ventil ktorým nadstavím aby vytekala 60C° voda ako u lodných.Druhý trubka z dierkami nad valcom cez ktoré bude tiecť voda medzi rebrá a tretí spôsob na ventilátor púšťať vodu aby sa rozprašovala ale bude sa chladiť iba z vrchu a môže sa deformovať valec.Neviem ktorý spôsob by bol dobrý kvôli tepelnej deformácií valca. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Nejlepsi by bylo sehnat bud nejakej starsi levnej motor a nebo koupit elektrickej. Tenhle ti bude nejen pekne topit, ale i pekne rvat, sice se tyhle veci daj odstranit, ale jde o to, jestli je to smysluplne vynalozena namaha. A to ja jsem rekl bych docela kutil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samoliter Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Vzduchem chlazené přívěsné motory Briggs jsou, ale malého výkonu: http://www.smalloutboardengines.com/ .Jiná firma předtím dělala i 5 HP Briggs. Většinou píšou, že tyto motory jsou na chráněné vody, kde není silný vítr a velké vlny a lehké čluny. Z FAQ jsem translatorem přeložil, je to sice kostrbaté, ale dá se pochopit.často kladené dotazy 1) Vzdálenost? Doporučujeme 3 minuty ochlazování období, za každou hodinu nepřetržitého běhu. Toto opatření se pojistit celý život radosti s prakticky velmi malou údržbu. ----------------------------------------Udělat konverzi na vodní chlazení obalem, ve kterém bude chladící voda, to zní jako dobrý nápad ve smyslu tlumení hluku a chlazení. Taky odpadne chladící větrák. Je otázné, jak to dotáhneš po praktické kutilské stránce. V lodním starověku, CHA,CHA, jsem našel, jak upravit motor JAWA 350 na vodní chlazení odstraněním žeber a přidaním obalu s chladící vodou. Ale o tom by spíše mohl vědět pamětník starých časů David z Davle. Zdravím Davide.Tome30. Pošli mi mail, já Ti pošlu okopírované stránky, co jsem našel. samoliter. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Vodou. Mám tri spôsoby.Prví urobiť z plechu okolo valca obal,z vrchu púšťať vodu a na spodku bude ventil ktorým nadstavím aby vytekala 60C° voda ako u lodných.Druhý trubka z dierkami nad valcom cez ktoré bude tiecť voda medzi rebrá a tretí spôsob na ventilátor púšťať vodu aby sa rozprašovala ale bude sa chladiť iba z vrchu a môže sa deformovať valec.Neviem ktorý spôsob by bol dobrý kvôli tepelnej deformácií valca.něco mi to připomíná :) http://www.novinky.cz/muzi/330532-farmar-si-z-vyhozeneho-kovu-a-trubek-postavil-vrtulnik-uz-se-vznesl-40-centimetru-vysoko.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 taky sí říkám motor z kola štěstí a stříkat na to vodu ,,, zavání průserem...požárem , prasklou hlavou lodí rozbitou o skálu po poruše motoru atd. Proč proste nekoupit starší patnáctku a je to . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viky_cz Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Proč proste nekoupit starší patnáctku a je to .No co by ne, ale jak muze bejt patnactka starsi nez patnact? ;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Tome, nevymýšklej kokotiny a kup třeba i starší motor. Určitě s ním nebudeš mít tolik problémů jako s nějakou samovýrobou. Před asi 25 léty jsem taky tak přemýšlel, ale to tady ještě skoro nic nebylo. Dnes už jsou jiné možnosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 18. Březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Lodný motor 15 nemôže byť lebo má 50kg,utopil by mi čln a ja chcem urobiť jet systém. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 (upraveno) Jet systém ?? s polejvaným motorem ze sekačky ? no tak potěš bůh ,, už vidím kluky na plavební správě při schvalování ,,,, tě pošlou do šrotu nebo do blázince :-) Upraveno 18. Březen 2014 uživatelem KBfotoservis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KBfotoservis Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 ještě mně zaujalo ,50 kg ti utopí člun ? co to je proboha za lod ? a to je na vysílačku ? Bo jak tam vlezeš když se to s 50 kg potopi ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 (upraveno) hele pokud chces aby to aspon trochu k necemu bylo , bylo to lehke a chces JET tak se poohledni po agregatu z vodniho skutruna podobne blbosti jako polejvaní motoru vodou zapomen-vzduchem chlazenej motor je tak akorat na nejake bublaní a ne na dlouho-viz muj motor z krovinakuprijed v kvetnu na sraz-za flasku ti to tam rozmluvime :D Upraveno 18. Březen 2014 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 JET?!!!!!!!!!! Pusť to z hlavy a vrhni svoje úsilí jiným směrem. Všichni co ti radí to s tebou myslí dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimír Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Tome, pořád mě to nejde z hlavy, je fakt, že čtyřtaktní patnáctka má nějakých 45 kg (dvoutakt asi o 10 míň) ale kolik bude vážit to tvoje monstrum? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 (upraveno) no na co to chce je mi tak nejak jasné-zrejme se chce pokouset o projetí nejakeho mělkeho useku a ma obavu ze mu zvednuty písek sešrotuje čerpadlo (PROTO ASI TEN VZDUCH)-to jsem si krásně zavěštil :Da co takhke pramičku a agregat z motoroveho padaku? Upraveno 18. Březen 2014 uživatelem packa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Danykopy Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 no na co to chce je mi tak nejak jasné-zrejme se chce pokouset o projetí nejakeho mělkeho useku a ma obavu ze mu zvednuty písek sešrotuje čerpadlo (PROTO ASI TEN VZDUCH)-to jsem si krásně zavěštil :D a co takhke pramičku a agregat z motoroveho padaku?tak to už by asi bylo jednodušší udělat z toho vznášedlo...frknout dozadu vrtuli a je hotovo...vzduchu na to půjde dost díky vrtuli a nic víc řešit nemusí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom30 Odesláno 18. Březen 2014 Autor Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 http://msk.forum.motolodka.ru/att/f1/1065549_109692.jpg Ten zelený motor tak by to mohlo vyzerať a čln je hliníkový československej výroby pre tri osoby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenda Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 Možná kdybys napsal proč se hodláš pustit do vývoje a výroby takovýho pohonu, tak by tě tu lidi místo přesvědčování, že je to blbost, začali radit, jak to poskládat.Kurňa, jestli to posklásáš, jako já tohle souvětí, tak to dopadne blbě. :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 18. Březen 2014 Sdílet Odesláno 18. Březen 2014 no na co to chce je mi tak nejak jasné-zrejme se chce pokouset o projetí nejakeho mělkeho useku a ma obavu ze mu zvednuty písek sešrotuje čerpadlo (PROTO ASI TEN VZDUCH)-to jsem si krásně zavěštil :D a co takhke pramičku a agregat z motoroveho padaku?tak to už by asi bylo jednodušší udělat z toho vznášedlo...frknout dozadu vrtuli a je hotovo...vzduchu na to půjde dost díky vrtuli a nic víc řešit nemusí.nebo hasičskou stříkačku proudnicí dozadu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se