Danykopy Zveřejněno 10. Březen 2014 Sdílet Zveřejněno 10. Březen 2014 Tak a tady jak jsem vytvořil mechanizmus ovládání kormidla. Kladky jsou vysoustruženy z hliníku a osazeny kuličkovými ložisky, lanka nerez, řetěz z nějakýho sekundáru z jawy asi, kormidelní kolo je koupené dekorativní, musel jsem ho upravit na středu, ale ještě to budu muset poupravit, hlavně ho budu muset nalakovat pořádnou barvou, ta původní moc nevydržela, myslel jsem, že to bude dobrá volba a že ušetřim, ale nikomu to nedoporučuju, sice stálo jen asi 600, ale tý práce s tím a stejně to neni ono, lepší by bylo koupit to co je na to určený za 2500,- a je klid. Kormidelní peň, nebo jak se tý plácačce ve vodě říká, ten ještě trochu zvětším, jinak je to z ocelovýho plátu myslím, že tloušťka 16mm. hřídel kormidla je plná nerez, dole uložená volně na čepu a nahoře v silonovém pouzdře. Utěsněné to není, jen je to uložené v trubce, která končí asi 60cm nad vodoryskou. to kolo, co to ovládá budu taky muset předělat, protože já vůl jsem ho pro mě z neznámého důvodu udělal eliptický a né kulatý a tudíš se ty ovládací lanka povolujou a natahujou. http://danykopy.rajce.idnes.cz/kormidlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
packa Odesláno 14. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 14. Srpen 2014 na hrídel volantu oz.koleco a druhe na potenciometr-prevod spocitat tak aby krajní polohy odpovídaly draze potenciometru-docela jednoduché ale ........ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
david Odesláno 14. Srpen 2014 Sdílet Odesláno 14. Srpen 2014 (upraveno) na hřídel korm. kola přidělat provázek co tahá za čidlo od palivoměru. mám to tak 15 let a 1A. Upraveno 14. Srpen 2014 uživatelem david Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se