Anachy Zveřejněno 16. Listopad 2009 Sdílet Zveřejněno 16. Listopad 2009 Ahoj, neznáte někdo někoho kdo by si troufnul na výrobu laminátového radarového oblouku na kajutovku? Nebo třeba poradit s výrobou? Díky za tip. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 16. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 16. Listopad 2009 Ja bych si troufnul :-), ale bohuzel nemam cas....chystam se na sezonu spichnou rampu z laminatu. Z nerez. trubky jsem uz delal, ale z lamin. to bude trochu slozitejsi a pracnejsi.Nejdulezitejsi bude kopyto. Musi byt presne. Pravdepodobne pouziju balzu (je lehka a dobre se opracovava) ze ktere vytvaruji(rezani, brouseni atd.) kopyto na ktere se nanese skel. tkanina a epox. apod., pak je nutne si stim vyhrat aby byl vysledek co nejlepsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 17. Listopad 2009 Díky za typ, přemýšlěl jsem o vytvoření kopyta z polystyrénu a ten potom laminovat, ale netuším jak to bude pevné a jak do toho uchytit upevnovací prvky (pro spojení oblouku s lodí atd.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standa Odesláno 17. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 17. Listopad 2009 Ahoj radarové oblouky z laminátu už dělal několikrát Venca Dušek je to fachtman přes laminát mně dodělával plato přímo na loď a nikdo nepoznal že je to dodělávka k lodi ovšem nevím jak teď ale uř dělá celé lodě tak nevím jestli ho to bude zajímat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 17. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 17. Listopad 2009 Ahoj radarové oblouky z laminátu už dělal několikrát Venca Dušek je to fachtman přes laminát mně dodělával plato přímo na loď a nikdo nepoznal že je to dodělávka k lodi ovšem nevím jak teď ale uř dělá celé lodě tak nevím jestli ho to bude zajímatDíky za odpověď, nemáš nějaký kontakt? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StandaM Odesláno 18. Listopad 2009 Sdílet Odesláno 18. Listopad 2009 Polystyren se pouziva, ale v tomto pripade si myslim, ze kopyto bude dost chatrne. Snad pouzit podlahovy polystyren. Nevim kam presne a jak chces oblouk uchytit, ale upevnovaci prvky musis dostatecne upevnit do oblouku.Pokud pro upevneni pouzijes nerez kulatinu na spodku oblouku, melo by stacit cca 20cm zapusteni do oblouku a zalit epox. apod.Kdyz bude kopyto po laminovane, vydlab balzu(polystyren), vloz kulatinu (radeji dve na nohu) a pak to zalij.Dalsi moznost je ohnou dve tenkostene nerez trubky nebo nerez kulatinu cca 12mm do tvaru oblouku, mezi sebou bodnout nerez kulatinkou a pak pokryt laminatem. Pokud budes chtit mit na oblouku svetlo apod. je nutne na to myslet pred laminovanim(vlozit buzirku, hadicku...pro kabelaz)Standa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 19. Listopad 2009 Autor Sdílet Odesláno 19. Listopad 2009 Polystyren se pouziva, ale v tomto pripade si myslim, ze kopyto bude dost chatrne. Snad pouzit podlahovy polystyren. Nevim kam presne a jak chces oblouk uchytit, ale upevnovaci prvky musis dostatecne upevnit do oblouku.Pokud pro upevneni pouzijes nerez kulatinu na spodku oblouku, melo by stacit cca 20cm zapusteni do oblouku a zalit epox. apod.Kdyz bude kopyto po laminovane, vydlab balzu(polystyren), vloz kulatinu (radeji dve na nohu) a pak to zalij.Dalsi moznost je ohnou dve tenkostene nerez trubky nebo nerez kulatinu cca 12mm do tvaru oblouku, mezi sebou bodnout nerez kulatinkou a pak pokryt laminatem. Pokud budes chtit mit na oblouku svetlo apod. je nutne na to myslet pred laminovanim(vlozit buzirku, hadicku...pro kabelaz) StandaDěkuji za rady, každá dobrá, výstuhu jsem plánoval dělat z laminátových prutů které bych po vytvarování kopyta z polystyrenu zapustil po obvodu. Uchycení plánuji šroubovací - jak jsi radil na každé straně na dva úchyty. Teď se snažím vymyslet tvar, oni sice na ten můj škopek dělají originál ale je děsně hranatej (a taky drahej) , takže radši dám přednost lidové tvořivosti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpplast Odesláno 3. Září 2010 Sdílet Odesláno 3. Září 2010 Ahojtak se pochlubte výrobkama,jestli to někdo už vyrobil. Jaká je cena nového origo např.na baylinera? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anachy Odesláno 3. Září 2010 Autor Sdílet Odesláno 3. Září 2010 Ahojtak se pochlubte výrobkama,jestli to někdo už vyrobil. Jaká je cena nového origo např.na baylinera?Tak zatím jsem stále ve fázi teoretické a co se týče cen koukni sem ale není tam zrovna baylos. http://greatlakesskipper.com/category-1/353_354-arches-tops-and-towers-radar-arches.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se