Přejít na obsah
Plavidla.cz

Honda BF5A startér

Doporučené příspěvky

Nevíte někdo jestli se do tohoto motoru dá sehnat startér? V motoru na něj místo je, jsou tam otvory na šrouby, je tam planetový kolo atd. Bohužel v seznamu originálního příslušenství jsem ho nenašel.

Případně kdyby měl někdo tip z čeho jinýho použít startér. Mam teď jekejsi přístup k poměrně slušný obráběcí technice, tak když to nebudu přehánět, tak si mohu nechat vyrobit prakticky cokoliv. Třeba právě nový pastorek, aby pasoval na muj motor.

Nejsem zrovna milionář, takže budu hledat nějaký levný řešení.

Dík za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem po zimě vytáhl a vyčistil traktůrek. Při tý příležitosti jsem omrknul startér. To je přesně to co by tam pasovalo. Jak uchycením, tak velikostí. Nechtělo se mi ho vyndavat, abych oměřil jestli pasuje i pastorek na tu hondu. To by ale byla až moc velká klika. :)

Takže teď se musim pokusit někde sehnat startér z briggs and strattonu motoru. Pastorek bych případně nechal vyrobit novej.

Zkusim, jestli má ještě strejda známý v mountfieldu v servisu. Jestli se jim tam nějakej starej neválí. Zlatý časy, kdy se tam vozila stará technika na protiúčet.

Kdyby někdo o nějakym startéru věděl, tak budu vděčnej!! Samozřejmě použitej. Za novej chtěji ranec. :(

Odkaz ke komentáři

Jsme si nerozuměli.... Já jsem nemyslel, že je to přesně ten, co tam patří. Ostatně podle dotazu na hondu se ani do pětikoněk startér nevyrábí.

Měl jsem na mysli to, že tam ten startér pasuje rozměrově. Uchycení nebude problém. Spraví to jednoduchej držák. Principiálně je to ten typ, co potřebuju. Prostě jak motor zabere, tak vyjede pastorek do planetovýho kola. Zuby musim vyzkoušet, ale neměl by bejt problém nechat vyrobit novej pastorek.

Jestli budu mít v týdnu chuť, tak ten startér z traktůrku vymontuju a zkusim ho dát do Hondy. Stejně jsem ho chtěl promazat a zkontrolovat.

Pořád to bude bastl, ale myslim si, že by to mohlo fungovat. No a když ne, tak mi tam pořád zbyde ruční starter. :)

Rozměrově by tam pasoval i ten co mam ve čtyřkolkách, nebo co je ve skůtrech. Jenomže tam to nejspíš je řešený jednosměrnym ložiskem. Ještě jsem to nerozdělával. Nevim, jestli by to pro tenhle případ bylo vhodný.

P.S. našel jsem v prodeji origo Honda pastorky s příslušenstvím. Nasadí se to přímo na motor na tisícihran. Stojí to asi 500,-

Odkaz ke komentáři

Mimochodem,

po revoluci otec dovezl z holandska stařičkou Hondu Accorda. Podle rejstříku v tu dobu u nás jezdily jen dvě. :) Přední brzdový desky na to stály tehdy ukrutných 2 tis. Mechoš na to kouknul a říká.... tam pasujou desky z favorita. No a taky, že jo!! Stály tušim 300,-. :) Jen byly moc silný. Takže se na magnetce asi 2mm z každý desky ubrousil ten brzdnej materiál. :D

Odkaz ke komentáři

Tohle neřeš! Jestli se tam vejde, je to OK, a není podstatný z čeho je, a kdo ho vyrobil, naopak čím dostupnější, tím lepší !! Podobně jsem vyřešil startér na Crescenta, když jsem nesehnal originál, jen nevím z čeho je původně. http://www.starelode.cz/index.php/forum/18-motory-benzin/258-privesny-lodni-motor-crescent-25
Odkaz ke komentáři

• 1 year later...
Nevíte někdo jestli se do tohoto motoru dá sehnat startér? V motoru na něj místo je, jsou tam otvory na šrouby, je tam planetový kolo atd. Bohužel v seznamu originálního příslušenství jsem ho nenašel.

Případně kdyby měl někdo tip z čeho jinýho použít startér. Mam teď jekejsi přístup k poměrně slušný obráběcí technice, tak když to nebudu přehánět, tak si mohu nechat vyrobit prakticky cokoliv. Třeba právě nový pastorek, aby pasoval na muj motor.

Nejsem zrovna milionář, takže budu hledat nějaký levný řešení.

Dík za rady

tak co dostal jsi tam ten starter? hledám zas zapalování je KO

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...